Med ja-nytårshatten på

Af Tom Jensen 49

Pessimister er som bekendt ofte de lykkeligste mennesker, fordi de sjældent bliver skuffede. Men nogle gange sidder man alligevel med fornemmelsen af, at sortsynet truer med at overmande samfundsdebatten. Måske fordi markskrigeri og dommedagsvisioner har en effekt, også på de sociale medier, som besindelsen aldrig kan matche.

Alligevel får jeg lyst til her op til årsskiftet at tage den ja-hat på, som Svend Brinkmann ellers prædiker imod i sine bestsellere.

Omkring os lurer og truer flere kriser, sammenbrud og krige, og enhver der er født ved, at det hele ender galt en dag. Men på kanten af et nyt år er det alligevel mentalt gavnligt at stoppe kortvarigt op og spørge sig selv, om det mon ikke nok skal gå alt sammen?

Det gjorde jeg selv forleden på de sociale medier med en 10-punktsliste, der i al sin enkelhed lød sådan:

Jeg:

 1. Har fuld tiltro til den næste generation.
 2. Tror teknologien kan klare klimakrisen.
 3. Tænker robotterne vil hjælpe os, ikke udslette os.
 4. Ligger ikke søvnløs over bolig-, vækst- og finansbobler.
 5. Tænker at indvandringen kan styres, hvis vi vil.
 6. Tror at mænd og kvinder generelt vil hinanden det godt.
 7. Forventer ikke en voldsforbryder om hvert gadehjørne.
 8. Er ikke bange for rødderne, heller ikke de nationale.
 9. Synes man gerne må kæmpe for hvad man har kært.
 10. Ved at verden ikke begyndte i går eller slutter imorgen.

Den liste fik jeg mange positive reaktioner på. Men også en del negative. Bilder jeg mig f.eks. ind, at alle problemerne med miljøet og klimaet bare løser sig af sig selv? Har jeg pludselig forvandlet mig til en lalleglad naivist i udlændingedebatten?

Derfor tænkte jeg, at det kunne være på sin plads at publicere listen også her – på årets sidste dag – og knytte et par bemærkninger til hvert af punkterne.

 1. Jeg har fuld tiltro til den næste generation. Intet er mere trættende end generationspessimisterne. Ungdommen nu om dage har altid været galt på den i øjnene på de ældre, men hvis vi, der har passeret 50, ser nøje efter endnu engang, så finder vi en ungdom, der er målrettet og pligtopfyldende, idealistisk og med et trang til iværksætteri, som tidligere generationer har manglet. En ungdom der nok har mange sorger og til tider føler sig presset. Men som grundlæggende er sund og har det godt. What’s not to like, gamlinge?
 2. Jeg tror teknologien kan klare klimakrisen. Nej, det er ikke en opfordring til at være ligeglad. Det er derimod en betragtning, der bygger på historiens empiri. Menneskeheden har altid løst sine problemer med teknologiske kvantespring. At skabe de bedst mulige rammer for dem er den mest effektive måde at bekæmpe også klimaproblemerne på. Vi redder ikke kloden ved mentalt at kravle tilbage i jordhulerne.
 3. Jeg tænker robotterne vil hjælpe os, ikke udslette os. Intet tyder på, at robotterne og teknologien i længden vil overfløddiggøre mennesket. Det er aldrig sket før, det vil ikke ske igen. I stedet vil robotterne med tiden frigøre menneskelige ressourcer til nye landvindinger.
 4. Jeg ligger ikke søvnløs over bolig-, vækst- og finansbobler. Det betyder ikke, at de ikke findes eller vil sprænges og med fordel på forhånd kan afbødes med en vis regulering. Men tror man på værdien af en fri økonomi i et frit marked, da hører op- og nedgange med. Sådan er det. Og når det er gået ned, vil det siden gå op igen.
 5. Jeg tænker at indvandringen kan styres, hvis vi vil. Det er ikke naivistisk. Koden er naturligvis de sidste tre ord: Hvis vi vil. Men snarere end ukonstruktivt at råbe op om, hvordan indvandringen og den manglende integration vil ødelægge vores samfund, skulle vi måske bruge flere kræfter på at diskutere løsningerne. De holdbare og realistiske løsninger.
 6. Jeg tror at mænd og kvinder generelt vil hinanden det godt. Efter #metoo og de seneste 10 års kønsdebat i øvrigt kan man på godt og ondt få det indtryk, at forholdet kønnene imellem alene er en magtkamp og intet andet. Sådan er det heldigvis ikke for de fleste ude i virkeligheden. Det kan vi godt huske hinanden på i ny og næ.
 7. Jeg forventer ikke en voldsforbryder om hvert gadehjørne. Det er ikke at være soft on crime. Det er heller ikke en afvisning af problemerne med kriminalitet ikke mindst blandt indvandrere og efterkommere. Eller en afvisning af terrortruslen. Men ingen når nogen vegne, hvis man er forkrampet i angst. De fleste møder ikke volden eller terroren direkte. Heldigvis. Og lad os så straffe hårdt og udvise konsekvent.
 8. Jeg er ikke bange for rødderne, heller ikke de nationale. Nationalstaten er ikke en hindring for menneskers frihed, den er en forudsætning for frihed. Og identitet og rødder (herunder de nationale) er ikke det samme som goldt at afvise andre. Tværtimod. Det er en vej til at møde andre, også andre kulturer, og formå det uden at miste sig selv.
 9. Jeg synes, man gerne må kæmpe for hvad man har kært. Mangfoldighed har i årevis været promoveret som en værdi i sig selv. Meget vel. Men mangfoldighed er også modsætninger. Og modsætninger kan indebære at kæmpe for det, man selv tror på. Det er i orden. Alt kan ikke være økumenisk og dialogkaffe. Ikke alt.
 10. Jeg ved at verden ikke begyndte i går eller slutter i morgen. Forståelsen af historie, arv og det, der gik forud som afsæt til det, der kommer, er en afgørende bestanddel i det, man kalder dannelse. For længe har vi talt for lidt med hinanden om dannelse. Det tror jeg heldigvis vil ændre sig. Vent og se.

Vi ses i 2018. Godt nytår!

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

49 kommentarer RSS

 1. Af Uffe Staulund

  -

  Godt Nytår og tak for den positive og optimistiske melodi i din blog.
  Det betyder ikke, at man skal være lalleglad og æde alle overgreb i fællesskabets hellige navn, men tænke positivt og optimistisk.

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  Det lyder jo nærmest som de borgerliges Fadervor.

  ” Vi redder ikke kloden ved mentalt at kravle tilbage i jordhulerne.”

  Eller kulminerne.

  Det vil helt sikkert hjælpe på optimismen, hvis Donald Trump snarest muligt bliver afsat.

  Men det skal nok gå det hele, som Tom Jensen skriver – både op og ned.

  Godt nytår!

 3. Af Jan Petersen

  -

  Jeg gider sådan set kun kommentere ét af punkterne, men et meget væsentligt punkt – nemlig – “Jeg tænker at indvandringen kan styres, hvis vi vil”. Jamen det vil Folketinget ikke, og i øvrigt kan Folketinget heller ikke – med mindre de vil gå i clinch med såkaldte “menneske- og frihedsrettigheder”.

  I øvrigt kostede ikke-vestlig indvandring i 2014 – bevisligt – brutto 78 mia kr pr år. Et tal, der ved indgangen til 2018, formentlig er minimum brutto 100 mia kr pr år fremover. Uanset “integration” og andre fiksfakserier – kommer det tal aldrig bare i nærheden af break-even (et rundt nul).

  I øvrigt med tanke på den unge generation (der skal bære ovennævnte byrde), så er SU-ydelse til unge i størrelsesordenen brutto ca 20 mia kr pr år. Sammenlign lige de 78 mia med 20 mia 🙁

  Bortset fra lidt “sortsyn” – så godt nytår herfra 🙂

 4. Af Kim Kaos

  -

  Det væsentligste problem vi står overfor er befolkningstilvæksten – får vi ikke styr på det så kan alt andet være ligemeget.

 5. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Ja, selvfølgelig skal det nok gå trods, atvi ser en hel del problemer i fremtiden, og med lidt sund optimisme, og realisme, klarer vi også fremtiden, som vi altid har gjort!

  Jeg har altid haft den tro, at vi mennesker vil hinanden det godt, selvom der findes røtæg iblandt os! Så lad os satse på, at hvis det går min nabo godt, så smitter det også af på mig i det lange løb!

  Så et Godt Nytår til alle bloggere/Danskere/Europærer!
  Mvh.

 6. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Med hensyn til optimisme, kommer jeg til, at tænke på berettelsen om moderen, som tager afsked med sin søn, der skal hænges i Varde:

  “Vær du glad min dreng, at du skal hænges i Varde, og ikke kom for Ribe ret”!
  Godt Nytår!

 7. Af Helge Nørager

  -

  Jeg har også fuld tiltro til fremtiden.

  Jeg tror at mennesker vil erkende at privatiseringen er fup og svindel
  El priser liberaliseret massive ekstra stigninger i pris, anslås overpris på 17-20 % for alt el.
  Offentlig transport liberaliseret stinger på over 60 5 på 10 år.
  Liberalisering af rengøring på Hospitaler, patienter dør som fluer.
  Osv, ikke en eneste liberalisering har gavnet.
  Postgiro nedlagt.
  Girobank nedlagt.
  Statens anstalt for livsforsikring, som og nedlagt.
  Statens serum institut foræret væk.
  Listen kunne forsætte i det uendelige over neoliberale tåbelige privatiseringer af det fælles.

  Men jeg tror fast på at de neoliberale egoister vil blive nedstemt i fremtiden af en befolkning som kan se tilbage i tiden, og fatte at privatiseringer er bare højere priser, mindre service og lig på bordet.
  Men der kommer da en masse afkast til investorer som lig med Københavns lufthavns overskud sendes i skattely.
  Det er penge ud af samfundskassen.
  Og de liberales svar, udsult skattevæsnet og hetz de svageste bindstandsklienter og børnerige familier.

  Jeg tror på at dette liberale vandvid styret af neoliberale krigsgale fantaster vil stoppe.
  Det tror jeg fast på.
  For der er vel grænser for egoistisk dumhed.

  Godt nytår alle.

 8. Af Flemming Lau

  -

  Tom Jensen.
  -Næste generation er ikke mere tillidsskabende end den forrige!
  -Der skal vist mere end bare teknologi til, for at klare klimakrisen!
  -Robotter er blot et redskab.
  -Næste finanskrise? Grådigheden fordrer hyppigere kriser!
  -Styringen af indvandringen? Vore politikkere har internationale ambitioner!
  -Kønskampen er god for boligmarkedet!
  -Kriminalitet? Undgå Black spots!
  -Hvilke rødder?
  -Danskerne kæmper ikke for noget, men imod noget!
  -Verdens spillet slutter først når den “Fede Dame” har sunget!

  Iøvrigt er det svært at bevare pessimismen, så længe Trump sidder hvor han sidder!?

 9. Af Niels Kongshaug

  -

  Hej
  Tak for optimismen 🙂
  Punkt 2, teknologien. Der er rigtig mange fantastiske teknologier til at fjerne CO2, plastik i havene og luftforurening. Hvis jeg var blogger, ville jeg gennemgå dem alle. Jeg håber Berlingske kan vise og beskrive dem i løbet af næste år. De gode sider og udfordringerne ved dem.

 10. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Ad.2: Klimadebatten kommer nok til at ændre karakter efterhånden, som det går op for offentligheden og opinionsdannerne, at Svensmark har opdateret sin sol-teori.

 11. Af jan ulrik friis

  -

  Dette er en etnisk udrensning af det danske folk, en islamisk magtovertagelse af Danmark ingen tvivel om det, en M erkel – M acron- EU – Frontex – plan, åbenlyst tales der om destruktionen af EU’ nationalstater, en “berigelse” et islamisk multi-kulti helvede!

  2018 bliver sandsynligvis den regulære nedslagtning af det danske folk, ren overlevelseskamp, igen igen denne aften starter med systematisk vold og massevoldtægter, Dansk Militær komme aldrig det danske folk til hjælp for så var det sket, fjenden står allerede i landet, regeringen handlingslammet i ond godhedsindustri i ondskabsfuld islamisk multi-kulti, denne aften begynder så igen de systematiskt de islamisk massevoldtægt af europæiske kvinder som på samlebånd, MSM er tavs, det ved vi også fra tidligere år, hylder den islamiske “berigelse” hylder vores hovedløse undergang, foragter det danske folk, først langt inde i januar måned begynder meldingerne at komme ind fra de alternative medier at nytårs aften slet ikke så fredelig som antaget af MSM!!!!!

  Eksempelvist massevoldtægterne i Køln, det viste sig at det var helt samme trent af systematiske islamiske massevoldtægter i alle tyske byer, men MSM var til denne dag tavs!!!!

  Vi er de sidste danske, sidste generation, om ikke Danmark har ukendte reserver en 9 ‘ eller en glemt 12′ Panzer Arme glemt et sted på Østfronten som jeg ikke skulle kender til? Danske styrker rigtige mænd der her i 11’ time kommer i forsvaret af Danmark, forsvarer af det danske folk, på dansk jord, tid at sætte ind de sidste reserver, kaster islamisterne ud af Danmark!

  Obs: Tyskland er nu nytårs aften udlagt i en stor no go zone, tyske kvinder bedes om at undgå panik bevæge sig i ro og orden i sikkerhed i nogle de få “sikre” zoner udlagt, disse zoner er skabt specielt for kvinders tryghed, hvor de efter sigende skulle kunne være i fred for kalifatets voldtægtsmænd, dette islamiske mandssamfund der venter udenfor, de islamiske voldtægsmænd der med sikkerhed vil befinder sig i en tæt kreds vente rundt disse sikre zoner, de kvinder der skulle bevæger sig udenfor for denne sikre zone, vil sandsynligvist blive kendt skyldige, ligesom kvinderne også blev kendt skyldige den frygtelige nytårsaften i Køln, deres egen skyld at de udsættes for islamisk vold og systematiskt islamiske massevoldtægt, kvinder har det jo med at tiltrække islamiske voldtægtmænd, derfor blev det deklareret kvindernes egen skyld at de ikke holder den tilstrækkelig afstand til de mange islamiske voldtægtmænd!
  Tyskland og Sverige bliver aldrig til lande igen, og Danmark mangler endnu at rydde op efter godhedsindustri og venligboer der nu hærget landet til ukendelighed, rydde op efter EU der på dansk jord forsøger at knuse Danmark med hjælp af voldelige islamister, i 100 millioner vis nye voldtægtsmænd på vej!

 12. Af Niels Poulsen

  -

  Mine ønsker for 2018 er:

  1. At der sker et paradigmeskift inden for udlændingepolitikken. Flygtninge skal ikke mere forsøges integreret. Danmark er kun et midlertidigt ophold inden hjemsendelsen til oprindelseslandet, når det er blevet sikkert. Det vil også afvikle den etisk tvivlsomme flygtnigeindustri, som migrationen har medført.

  2. At forløbet med Storbritanniens udmeldelse af EU fortsætter positivt, så der på sigt vil komme flere udmeldelser. At de udmeldte lande vil danne et nyt europæisk handelsfællesskab, som vil skabe positiv konkurrence til det kriseramte og hensygnende EU.

  3. At omskæring af børn forbydes, og at det fører til en humanistisk reform af islam og jødedom.

  4. At borgerligt liberale bliver mindre egoistiske og begynder at tænke på andet end skattelettelser.

  5. At Trumps visionære Mars-projekt fører til en masse teknologiudvikling, som kan løse mange af udfordringerne, som verdens lande har med forurening og energikilder.

 13. Af Gert Hansen

  -

  ‘Det væsentligste problem vi står overfor er befolkningstilvæksten – får vi ikke styr på det så kan alt andet være ligemeget.’

  Skriver Kim Kaos ovenfor. Det er på sin vis rigtigt nok.

  Godt Nytår.

 14. Af Allan Hansen

  -

  Jeg tror nu nok, at Tom Jensen er en flink fyr!
  Men hold da kæft hvor er han dog naiv!
  Det er vidst længe siden Hr. Jensen har været på “gaden,,
  du lever i en Harry Potter film – Velkommen til virkelighedens verden (?)

  Godt Nytår.

 15. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ref punktet – “Jeg tænker robotterne vil hjælpe os, ikke udslette os. Intet tyder på, at robotterne og teknologien i længden vil overfløddiggøre mennesket. Det er aldrig sket før, det vil ikke ske igen. I stedet vil robotterne med tiden frigøre menneskelige ressourcer til nye landvindinger.”

  Jeg har tidligere (nu pensionist) arbejdet ca 10 år med industrirobotter. Min oplevelse er, at robotter faktisk overflødiggør menneskelig manuel arbejdskraft. Det er faktisk hele ideen med en robot – nemlig at erstatte løntung dyr manuel arbejdskraft med en robot, der arbejder 24/7 uden løn, pauser, mad, osv. Men naturligvis skaber robotter også nye arbejdsområder – MEN det er vel at mærke til højtuddannede super specialister.

  Nok lige en mundfuld for meget for de ufaglærte (ringe uddannede) der tidligere udførte robottens arbejde – manuelt 🙁

 16. Af M Christiansen

  -

  Kære Tom.
  Din Ja-hat minder betænkelig meget om en naiv narrehat.
  Godt nytår og gud bevare Danmark, når ingen andre vil.

 17. Af Jesper Lund

  -

  “Jeg tror teknologien kan klare klimakrisen.”
  I denne kommentar vil jeg nøjes med at forholde mig til dette punkt.

  Overgang til brug af vedvarende energi, så kulstofbaseret energi kan udfases, er selvfølgelig en forudsætning for at løse klimakrisen. Også teknologier, der udnytter energi mere effektivt.

  Men der skal være en globalt politisk vilje til at gennemføre denne overgang til brug af vedvarende energi . Lige nu modarbejder USA’s Trump dette.

  “Menneskeheden har altid løst sine problemer med teknologiske kvantespring”.
  Hvilke problemer af menneskehedens er blevet løst med teknologiske kvantespring? Ingen! F.eks. elektricitet blev jo ikke “opfundet” for at løse et af menneskehedens problemer. Elektricitet blev opdaget og udnyttet til glæde for menneskeheden.

  Et af menneskehedens problemer har været nedbrydningen af det beskyttende ozonlag i atmosfæren. Det førte til at det internationale samfund i 1987 besluttede at forbyde de såkaldte freon- eller CFC-gasser. Dette problem blev løst ved en politisk aftale. Ikke ved et teknologisk kvantespring. Det samme er også en forudsætning for at løse klimakrisen.

 18. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Overgang til brug af vedvarende energi, så kulstofbaseret energi kan udfases, er selvfølgelig en forudsætning for at løse klimakrisen. ”

  Dét er på ingen måde givet.

  Økologer ved heller ikke, hvilke opfindelser fremtiden vil bringe, og de har ikke, og bør ikke have, magt til at styre den teknologiske udvikling.

  Kommunisterne troede også fuldt og fast på, at de kendte fremtiden; det gjorde de som bekendt ikke.

  Det var netop kommunisternes sikre tro på, at de kendte historiens “uundgåelige” udvikling, der var skyld i, at udviklingen kom bag på dem, fordi de sakkede mere og mere bagud for vesten – især, hvad angår den teknologiske udvikling.

  Når – ikke “hvis” – der bliver udviklet billige og effektive brændselsceller, så kan vi roligt forbruge olie, gas – og gashydrater, som der er meget store mængder af udfor Grønlands kyst.

  Desuden vil man om en kortere årerække kunne fremstille billigt brændstof af CO2 og solys, ved hjælp af katlysatorer, og så vil carboncapture-teknologien ikke væøre en udgfit, men en indtægt.

  Desuden har Svensmark netop sat et stort spørgsmålstegn ved klimadogmatikken, ved at opdatere sin solteori.

 19. Af niels peter lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, en enkelt korrektion: Sønner hænger der allerede! Og så lige det til: Det hedder Riber Ret.

  Men ellers meget enig med Tom Jensen. Egentlig går det jo meget godt, og sammenligner man år for år problemerne på listen, så er der ikke noget, der tyder på, at de bliver værre, snarere tværtimod. Jo måske for de højtbetalte inden for DJØF-gruppen, hvis arbejde om føje år gøres bedre af computere. Men så må de finde på noget andet at lave. Maskinerne har i det hele taget i de sidste 250 år været den væsentligste betingelse for fremkomsten af det utroligt velhavende moderne samfund.

  Og én ting vil være konstant: Antallet af “borgvægtere” — ihukommende Weekendavisens herostratiske sortseer.

 20. Af Gert Hansen

  -

  ‘Men snarere end ukonstruktivt at råbe op om, hvordan indvandringen og den manglende integration vil ødelægge vores samfund, skulle vi måske bruge flere kræfter på at diskutere løsningerne. De holdbare og realistiske løsninger.’

  Det er vi helt klar over. Det giver sig selv. Snak, snak. snak. Vi har hørt det i årevis nu.

  Så venligst kom med nogle ‘holdbare og realistiske løsninger’ istedet!

 21. Af N. Jensn

  -

  And pigs will fly !

  Grundet menneskets iboende egoisme og dumhed, befolkningseksplosionen i MØ og Afrika og den stigende religiøse fanatisme, ser jeg ingen grund til optimisme, tvært imod.

  Alting ser ud til blive VÆRRE i 2018, desværre,

 22. Af niels peter lemche

  -

  GERT HANSEN, der kommer så få ‘nye’ indvandrere fra lande uden for EU i dag, at løsningen er at se på dem, der er her, og derfra at lægge planer for, hvor mange der skal blive, og hvor mange, der skal returneres.

  Og jeg vil æde min hat på, at man er i fuld gang med planlægningen, når bare man slipper for Støjbjergs evindelige tåbeligheder — hvorfor er hun ikke også smidt ud som de andre, der havde haft lidt for kreative fingre?

  Men myten er, at der ikke er brug for flygtningene. Det er der, hvis man skal tror DI, og læser skiltene i butikkerne landet rundt. Som min søn fra Aarhus siger, så var det for et par år siden skilte hist og her, der ledte efter yngre ansøgere. I dag står der bare ansøgere, for der er gået panik i det.

  Situationen er i øvrigt den samme i Sverige, hvor borgmestrene i en flere mindre byer allerede nu råber efter flere indvandrere.

  Men indvandrerdebatten har mest været præget af fordomme og få har egentligt interesseret sig for, hvordan det virkelig ser ud derude.

  Så, jo, også det problem kan løses.

 23. Af Van der rey

  -

  Kapitalisme kan af indlysende grunde snart ikke længere fortsætte blandt andet fordi jordens ressourcer er ved at være brugt op.

  Vækst er snart ikke længere muligt.

  Det er da en god nyhed.

  God nytår!

 24. Af niels.peter lemche

  -

  Gert Hansen, et lidt længere svar endte i filtret, men indholdet var: at man er i fuld gang med holdbare løsninger, specielt fordi, der faktisk ikke kommer ret mange til landet for tiden.

 25. Af Jesper Lund

  -

  Jakob Schmidt-Rasmussen
  Er det nærmere dig, som kender historiens “uundgåelige” udvikling? Nemlig at man i fremtiden opfinder hidtil ukendte energiløsninger, som vil løse klimakrisen.

  Det kan måske være rigtigt. Men ligefrem være hel sikker. Det er jeg ikke.

  Jeg er ikke klimatolog. Jeg sætter så min tillid til det store antal forskere, som mener at den globale opvarmning er menneskeskabt pga. CO2 udledningen. Samt lytter til deres opfordringer til hvordan denne udledning kan begrænses.

  Det er da fint at andre forskere undersøger andre teorier.

 26. Af A. Bierce

  -

  @KIM KAOS – 31. DECEMBER 2017 11:18
  “Det væsentligste problem vi står overfor er befolkningstilvæksten – får vi ikke styr på det så kan alt andet være ligemeget”

  Større befolkningstilvækst = mindre individuel menneskeværdi.
  Vi får ikke styr på det = overlevelseskrigen vil.

 27. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “De holdbare og realistiske løsninger.’”

  De gode, gamle, nationale grænser virkede fint, når det handlede om, at holde illegale migranter og terrorister ude af landet.

  Det har vist sig, at det er urealistisk, i forhold til illegal indvandring og terroisme, at lade de nationale grænser erstatte af EU’s grænser; nu vælter det ind med illegale indvandrere og terrorister fra lande udenfor EU.

  Det skyldes bla., at en del af de sydeuropæiske landes landbrug kun kan overleve, ved hjælp af illegal indvandrere, der arbejder under slavelignende forhold.

  Derfor har disse lande, der udgør EU’s ydergrænser syd- og østpå, ikke interesse i, at stoppe den illegale indvandring til EU – tværtimod. Så længe dét er tilfældet, er det fuldstændigt nødvendigt med en endnu mere effektiv, national grænskontrol.

  Der må være en grænse for internationaliseringen, og den går ved illegal indvandring – ellers ender internationaliseringen i kaos.

 28. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Der er rigtig mange grunde til at tage ja-hatten på med tilhørende positive holdninger. England har omsider efter 40 års uafbrudt modstand mod EU meldt sig ud. Det var de længe om. De Gaulle fik ret – England skulle aldrig have været medlem. Et klassesamfund er uforeneligt med en demokratisk sammenslutning som EU. Nu kan de 27 komme videre.

  Dertil kommer, at flygtninge/indvandrerstrømmen er aftaget. Vi er i gang med at skabe de betingelser for overblik, der vil bringe situationen under kontrol om en rimelig tid.

  Et tredje positivt fænomen er Trump og hans “America First”. Det bør betyde, at han lader Europa passe sig selv og lader europæerne få mulighed for at løse europæiske udfordringer med europæiske metoder – dvs. uden brug af droner og atomsprænghoveder. Med Macron og Merkel har Europa ledere med kvalifikationer, der langt overgår Trumps – hvis han har nogen.

  Med samlet europæisk modstand mod den angloamerikanske militarisme, asiatisk økonomisk ekspansionisme, arabisk/islamisk fundamentalisme og afrikansk indvandring tegner fremtiden sig lysere end nogensinde. Det afhænger af Europa, om den bliver det. Alternativet er at fortsætte som USA’s lakajer – valget burde være let.

 29. Af Rikke Nielsen

  -

  Mange af punkterne kræver internationalt samarbejde, og så nytter det ikke noget at Danmark i nationalistisk idioti lukker sig om sig selv.

  Rigtig god liste og godt nytår herfra.

 30. Af jan ulrik friis

  -

  Regeringen har lovet sit danske folk at i 2018 kommer øget indsats for inddragelse af tidsbegrænsede asyltilladelser……….skærpet indsats imod svig……. fokus på tilbagevenden til hjemlandet……. bedre og mere effektiv udsendelse……. udvisning af kriminelle udlændinge…….. styrket nærråde indsats……lufthavnstilsyn……øget grænsekontrol…….

  …..nu er det 2018!!!!

 31. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Enig i, at der er brug for “holdbare og realistiske løsninger.”

  De gode, gamle, nationale grænser virkede fint, når det handlede om, at holde illegale migranter og terrorister ude af landet.

  Det har vist sig, at det er urealistisk, i forhold til illegal indvandring og terroisme, at lade de nationale grænser erstatte af EU’s grænser; nu vælter det ind med illegale indvandrere og terrorister fra lande udenfor EU.

  Det skyldes bla., at en del af de sydeuropæiske landes landbrug kun kan overleve, ved hjælp af illegal indvandrere, der arbejder under slavelignende forhold.

  Derfor har disse lande, der udgør EU’s ydergrænser syd- og østpå, ikke interesse i, at stoppe den illegale indvandring til EU – tværtimod. Så længe dét er tilfældet, er det fuldstændigt nødvendigt med en endnu mere effektiv, national grænskontrol.

  Der må være en grænse for internationaliseringen, og den går ved illegal indvandring – ellers ender internationaliseringen i kaos.

 32. Af niels peter lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT RASMUSSEN, der kommer ingen “væltende” længere. Hvad er tallet på immigranter til Danmark fra ikke-Schengen lande i 2016 og i 2017?
  Men I bliver naturligvis ved med fake-news, fordi det passer jeres politiske agenda.

 33. Af Gert Hansen

  -

  Niels Peter Lemche:

  Jeg tror ikke på hvad DI siger. DI mener arbejdsomme, uddannede, initiativrige udlændinge, også, og vel primært, fra visse 3. lande, der er opfostret i en sådan kultur. Ikke ‘indvandrere’ i almindelighed. Men det kan DI ikke sige, for det er ikke tilladt iflg. loven.

  Har dansk erhvervsliv brug for kandidater fra universiteter i Mosul, Ramallah eller Lahore? Næppe. Jeg har ikke indtryk at, at de er specielt efterspurgte. Men måske er det med Oxford, Yale og Havard bare fordomme?

  Når ‘butikerne landet rundt’ efterlyser ‘yngre ansøgere’, som du påstår, er det ikke underligt, for arbejdsløshedsstatistikkerne fortæller, at der gå mange unge ledige rundt. Hvorfor søger de ikke alt det ledige arbejde?

  Dette har intet med fordomme at gøre. Det er de nøgne skinbarlige sandheder.

  PS: Og som jeg har skrevet ved gentagende lejligheder tidligere, hold op med at slå alle indvandrere sammen under betegnelsen ‘indvandrere’. Der er store og ikke uvæsentlige forskelle i denne forbindelse.

 34. Af Niels peteri lemche

  -

  GERT HANSEN, der er jo ikke meget at diskutere, når du ikke vil tro på officielle tal. Så er der bare dine egne fake-tabeller og tal at holde dig til.

  men der er jo helt efter bogen hos de nationalkonservative: Helt konsekvent at lyve om de reelle forhold.

  Tom Jensen indledte med et godt udlæg, og hvis man gik ind og så på de tal og statistikker, der gælder, så kunne samtlige punkter uddybes ad nauseam. Men det er ikke i din og dines interesse. I vil hellere lyve jer frem i verden styret af jeg ved ikke hvilke interesser.

 35. Af Carsten Buch

  -

  Fremtiden kan forme sig på to måder:

  1) At mennesket hjerne, bevidsthed og værdier udvikler sig (og halvdelen af menneskeheden vil dette ikke ske for), og så følge af dette kan man skabe bæredygtig holdbar samfund på hele kloden.

  2) Kloden bliver ubeboeligt af økonomisk vækst.
  Hvilken planet du bor på afhænger af dit menneskesyn.

 36. Af Gert Hansen

  -

  Niels Peter Lemche:

  Læs hvad jeg skriver.

  Jeg skriver m.a.o., at der er grænser for hvad DI kan skrive, uden at komme på kant med loven i henhold til diskrimination. Derfor giver jeg ikke meget for deres meninger i denne sag.

  Jeg foreslår du læser Danmarks Statistiks udgivelse ‘Inavandrere og efterkommere i Danmark’ 2017, hvor du kan læse om skolekarakterer, erhvervsfrekvenser m.m.m.

  Så du er, igen, helt galt i byen med dine påstande om ‘fake news’, nationalkonservatisme m.v. Men apologeter er ofte faktaresistente og lever i en drømmeverden der skal passe til deres selvgode grundsyn.

 37. Af niels peter lemche

  -

  Ja Gert Hansen, der står bl.a., at tallet på indvandrere er faldet meget drastisk siden 2015 og er på niveau med 2012. I 2016 6235 personer.

  Og hvad vil du så gøre ved de mange jobs som er i hænderne på EU-borgere af ikke-dansk herkomst?

  Lidt tal her: https://www.ugebreveta4.dk/rekord-mange-udenlandske-statsborgere-arbejder-i-danm_20732.aspx

  eller her, endda fra Berlingeren:
  https://www.business.dk/okonomi/flere-end-200.000-udlaendinge-arbejder-nu-i-danmark

  Bare for at sætte din position i relief. Godt at mennesker med dit ståsted er i så klart et mindretal. I blev gennemskuet ved kommunalvalget. Alle løgnene østfra har efterhånden ført til at befolkningen i hovedsagen er ved at være vaccineret mod jeres propaganda.

  Og så lige den med den faldende IQ. Der er vist intet i den undersøgelse, som Berlingeren forleden refererede til, der indicerer, at det er immigrationen, der er skyld i det; men langt snarere skolens svigtende evne til at inspirere børnene til at lave noget. Tro mig de unge mennesker som flest skal have råt kød og skærver; de skal udfordres og presses, og så er det faktisk utroligt, hvad de kan lære.

  Går man til dit link, og staver det rigtigt, må man blot konkludere, at du læser statistikker, som fanden læser Bibelen.

 38. Af J Nielsen

  -

  “Jeg sætter så min tillid til det store antal forskere, som mener at den globale opvarmning er menneskeskabt pga. CO2 udledningen.”

  Hvad der er evidens for er, at CO2-udledningen er menneskeskabt, og øget CO2-indhold fører alt andet lige til global opvarmning. Eller rettere sagt, en ny ligevægt ved højere temperatur.

  At den aktuelle opvarmning er menneskeskabt har mere karakter af en politisk vedtagelse. Men perspektivet i form af en fremtidig to-, tre- eller firedobling af atmosfærens indhold af drivhusgasser i løbet af få generationer, er dels ubehageligt og tildels muligt at beregne. Stadig med ret stor spredning i resultatet.

  Solteori nr. 2 er et forsøg på at opstille en årsagskæde bestående af, såvidt jeg kan se, syv led. En sådan kæde er ikke stærkere end sit svageste led.

  Og som sådan eliminerer denne teori ikke drivhuseffekten. I fald den skulle vise sig at pege på en virksom mekanisme – hidtil er i hvert fald et af leddene baseret på forsøg i et testkammer. Der er intet i vejen for at begge effekter er i spil, og det rokker ikke ved fremskrivninger af effekten ved stadigt stigende CO2-indhold.

  Der er også den pointe, at mens drivhuseffekten forårsaget af CO2 er langlivet, er effekter baseret på variationer i indholdet af vanddamp kortlivede. Fordi vand kan udfældes i form af nedbør, mens CO2 ikke kan det. Man kan akkumulere CO2 i atmosfæren, og der er intet mætningspunkt.

 39. Af niels peter lemche

  -

  J NIELSEN, 97% af alle klimaforskere siger, at det er menneskeskabt … og det er lige her, problemet er, for hvor har man ellers hørt, at 97% af alle videnskabsmænd inden for et felt er enige. Det er aldrig sket. Det eneste, de er enige om, er, at de skal være enige.

  Det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke er en menneskeskabt global opvarmning. Det er sådan set et andet spørgsmål.

 40. Af Jesper Lund

  -

  Niels Peter Lemche
  Er din pointe når en så høj procent af klimaforskere siger, at den globale opvarmning er menneskeskabt, så er det sikkert ikke rigtigt?! Jeg håber jeg har misforstået dig.

 41. Af Jesper Lund

  -

  J Nielsen
  Hvad jeg kan læse mig til, så er et meget stort antal klimaforskere enige om, at den globale opvarmning menneskeskabt pga. vores CO2-udledning. Det siger mig, at det er videnskabeligt underbygget, at den globale opvarmning er menneskeskab, og løsningen er at begrænse CO2-udledningen.

  Jeg har tidligere forsøgt at sætte mig grundigere ind i klimaproblematikken, men er nået til den erkendelse, at man ikke bliver klimatolog blot af læse et par bøger om emnet. Derfor forholder jeg mig nu kun til de overordnede konklusioner fra f.eks. FN’s klimapanel uden selv at dykke detaljeret ned i emnet.

 42. Af J Nielsen

  -

  “Hvad jeg kan læse mig til, så er et meget stort antal klimaforskere enige om, at den globale opvarmning menneskeskabt pga. vores CO2-udledning. Det siger mig, at det er videnskabeligt underbygget, at den globale opvarmning er menneskeskab, og løsningen er at begrænse CO2-udledningen.”

  Hvad jeg jeg kan tænke mig til er, at udtrykket “den globale opvarmning” er et tilpas upræcist begreb til at man kan tilslutte sig det, eller undlade at afvise det, uden at risikere at tage munden for fuld.

  Hvad snakker vi om, helt præcist? Hvor meget er “den globale opvarmning”. Hvor meget er det blevet varmere? Fx i grader pr. 10 år.

  Og hvor meget af den, går jeg ud fra, målte opvarmning mener man så er menneskeskabt. Hele baduljen, eller kan andre effekter være årsag til en del af stigningen? Hvis man siger det hele, er der så også 97% konsensus om det? Hvis man ikke siger det hele, hvad så? Halvdelen? Hvor langt går enigheden?

  Hvad der er enighed om er, at CO2-niveauet stiger støt, at stigningen har fossil oprindelse, og at denne stigning alt andet lige vil give et varmere klima.

  Hvad der også er enighed om, er at denne effekt er målbar.

  Problemet opstår når man skal sætte tal på. Hvor mange grader har den hidtidige fordobling af CO2-niveauet forårsaget, og, mere vigtigt, hvor meget vil den næste fordobling give.

  Det er der overhovedet ikke konsensus om. Det springende punkt kan udtrykkes i ét ord: feed-back mekanismer.

  Men der er en tendens i disse tider til at operere ud fra worst case scenarios. For gør man det, så er der ikke bagefter nogen der kan komme og sige at man ikke gjorde sit arbejde godt nok.

  Sådan fungerer politik i dag. Cover your arse.

 43. Af Bjørn Sørensen

  -

  Trump er åbenbart blevet ventrefløjens og de nyliberale globalisters syndebuk, fordi han siger det store dele af befolkningen allerede ved, nemlig at indvandringen og globaliseringen har påført store dele af befolkningen enorm skade.
  Argumentet for at nedlægge lavtekniske og laveffektive arbejdspladser i DK, var at arbejdskraften bare skulle omskoles så var problemet løst. Det sagde man for 30 år og det er stadigvæk ikke løst for de ufaglærte udgør stadigvæk 25% og op mod 1 mill er udenfor arbejdsmarkedet.
  I USA erstattede indvandringen af hispanics de sorte som ufaglært arbejdskraft, hvilket overflødiggjorde dem og deres boligområder blev ghettoiseret som følge af høj ledighed, hvilket medførte socialt forfald, stofmisbrug og kriminalitet. Og i ghettoerne løser man problemerne med skydevåben, de pløkker hinanden ned for et godt ord.
  Problemerne i vores indvandrer ghettoer har lignende problemer. Men indtil videre har de sociale myndigheder bestrøet dem med penge for forsøde problemerne, hvilket så går ud over den brede befolkning, som oplever at den offentlige service forringes.
  Da den naive præstesøn, som var formand for Dansk Flygtningehjælp fik overtalt regeringen og de politiske partier til at vedtage den famøse lov, var der kun få der fattede konsekvenserne, der iblandt Søren Krarup, som rigtigt forudså at det ville blive en katastrofe for landet.. Pladderhumanisterne fattede som sædvanligt ikke et kvæk, men hvad kan man forvente af fornuft fra drømmere.
  Jørgen Villy Madsen mener at England skulle aldrig have været medlem af EU, fordi et klassesamfund er uforeneligt med en demokratisk sammenslutning som EU. Store lande er altid mere klassedelt end små lande, men i øvrigt har det demokratiske princip været praktiseret i GB siden middelalderen. Så det må jeg betragte som nytårets bedste vittighed. I øvrigt er EU ikke særligt demokratisk, eftersom ledelsen ikke er demokratisk valgt.
  I øvrigt er USAs problemer i lighed med andre imperier som er gået til.
  Deres militære styrke og magt, har de ikke længere råd til. Det har Trump indset, hvilket afspejles i hans udenrigspolitik og NATO politik.

  De fleste lande i EU har ligesom USA en underskudsøkonomi.

  Så Brexit og Trump repræsenterer avantgarden i vores verden, hvilket mange ikke har fattet.

 44. Af Bjørn Sørensen

  -

  Hvis Mikkel Andersson ikke ønsker kommentarer, hvorfor skriver han så sine indlæg.
  Jeg læser dem ikke fremover.
  Hvis man vil i tale med befolkningen nytter det ikke at være drevet af politisk korrekthed.

 45. Af niels peter lemche

  -

  JESPER LUND, hvis du lige læste den sidste sætning med, så ville du ikke være i tvivl om, hvad jeg mener.

  Enigheden er suspekt, men spørgsmålet om klimaændringer og deres årsager er det ikke. Det er et legitimt videnskabeligt spørgsmål, der ikke løses ved håndsoprækning.

 46. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Niels Peter Lemche og Gert Hansen
  Jeg har fulgt lidt med i jeres diskussion fra sidelinien. Her vil jeg nævne annoncer om arbejde til unge. Unge under 18 år er en meget billig arbejdskraft og er derved efterspurgt. Så snart et ungt menneske bliver 18 år gælder der andre takster for aflønning. Derfor bliver mange af dem derfor afskediget, når de blive 18 år. Dette er kendt blandt forældre med børn i alderen 15-18 og + 18. Ved at ansætte ungearbejdere (unge under 18 år) sparer firmaet på lønnen. Dette gælder alle fødevarekæder/butikker/bagere mm. Dette er et udtryk for helt og aldeles gammeldags grådighed. Unge er desuden sjældent medlemmer af en
  A kasse og derfor lander mange af dem, der ikke går i skole på bistand, når de bliver afskediget. Dem, der går i skole har ikke råd til at blive medlemmer af fagforeninger, der kunne varetage deres rettigheder. Og de bliver snydt. En af vores børn arbejdede for Claus Meyer, (inden han solgte sit firma til en kapitalfond), som sælger og tjener i 8. og 9. klasse. Vedkommende havde 10-15 kroner mindre i timen, end andre steder og blev snydt for arbejdede timer. Tunge løft, uhøflige og dumme ledere var dagligdagen. Snyd med betaling og antal arbejdede timer var dagligdag. Der burde faktisk være et lønnet ungeråd, der kunne vejlede unge i arbejde. Arbejdsgivere og især højre siden i Folketingssalen fraråder unge at blive medlemmer af fagforeninger og arbejdsløshedskasser, derfor kan firmaer så som det førnævnte og tusindvis af andre komme igennem med snydende adfærd. Disse virksomheder lærer de unge derved, at det er i orden at snyde på vægten. Denne moral forplanter sig, for så ikke at snakke om dem, der arbejder sort og absolut ingen rettigheder har, hverken kontrakt, eller andet. Samme virkelighed gælder for DI og nogle af byggetiets parters, et ønske om billig arbejdskraft fra østlandene, f.eks i byggeriet. Dette er også et ønske om at tjene så meget som muligt for så lidt som muligt, her hører også under sikkerhed på arbejdspladsen. Det samme gælder fuldstændigt for disse personer, som for de unge. Øget antal fejl og mangler skyldes manglende kvalifikationer og nangel på den rigtige uddannelse. De fleste partier taler om øget uddannelse af unge til håndværkeruddannelser. Det vi ser er faktisk besparelser på det samme, fordi DI er interesseret i billig arbejdskraft. Veluddannede udlændinge bliver ikke behandlet så dårligt, som i disse fag, fordi de er vandt til at tale deres egen sag.

 47. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Jeg er i tvivl om ja-hattens berettigelse og tror mere på, at klaphatten har en glorværdig fremtid. Aldrig før har nationalisme, kapitalisme, liberalisme, egoisme, militarisme og en lang række værre ismer stået så stærkt som nu. De røde har ikke en chance for at sætte gang i noget, der ligner en hårdt tiltrængt revolution.

  Venstrefløjens uenighed har ført til en opgivelse, som ikke er set før. Det kan kun være et spørgsmål om tid, før udtryk som demokrati, lighed, social retfærdighed, humanisme og menneskelighed erklæres for meningsløse termer og slettes i vokabularet. Har højrefløjen fået sin Pyrrhussejr – hvornår vågner de røde?

 48. Af jan ulrik friis

  -

  Roder lidt rundt i bunken af orm og djævelskab, støder på noget så lyssky så fordekt som nogle sammensvordne der i islamisk multi-kulti lægger planer op til en endnu hurtige endnu mere effektiv etnisk udrensning af det danske folk, det perfekte selvbedrag, den perfekte selvdestruktion….gys:
  ” Grænsehindringsrådet under Nordisk Ministerråd.”

  21.12.2017
  “De nordiske regeringer har for nylig givet grænsehindringsrådet et skarpere mandat. Visionen er, at Norden skal blive verdens mest integrerede region. Det kræver i høj grad, at uhensigtsmæssige grænsehindringer ryddes af vejen.
  Grænsehindringsrådet har fået et nyt mandat for 2018-21, som skal medvirke til at bryde flere barrierer mellem landene ned.”

  Død og alvedens ulykker når Danmark sammensmelter med Sverige, når sneen falder på vores grav, grænsehindringsrådet tager end ikke hensyn til folket, ingen nåde, vi skal ud i en etnisk udrensning, den frie muslimske bevægelse i vold og terrorindvandring og bandevirksomhed via Sverige, sammen med grænsehindringsrådet går vi danske nu ud i frit fald, i regulære svenske tilstande, venter os en fremtid i helvede, grænsehindringsrådet åbner nu op helvedes sluser til Sverige!!!!!

  22.12.2017
  “Grænsedragningsforhandlinger med Polen genoptages”
  “Den danske regering hilser genoptagelsen velkommen og ser frem til de første møder med Polen i starten af det nye år.”

  Jeg der troede det blev afgjort i 1939, men ikke angrebs pagten er måske ikke længere gyldig?!

Kommentarer er lukket.