Er københavnerne blevet kommunistiske økotosser?

Af Tom Jensen 41

Ved folketingsvalget i 2005 var der borgerligt flertal i Nørrebro-kredsen i København.

Dog… kun, hvis man strækker sig til det yderste af det mulige (eller umulige) i definitionen af begrebet borgerlig og inkluderer Det Radikale Venstre heri. Men i det mindste har partiet en borgerlig økonomisk politik og har i perioder støttet eller endda været en del af borgerlige regeringer.

Så med dette forbehold: I 2005 fik partierne Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale, Centrum-Demokraterne og Kristendemokraterne 52,2 procent af stemmerne på Nørrebro. Blandt andet båret af dét års radikale succesvalg. Det var dengang, man iscenesatte sig som ”radicool” – og var det legemliggjorte danske udtryk for Richard Floridas idé om den kreative klasse som en spydspids for mangfoldighed, tolerance og økonomisk udvikling, ikke mindst i storbyerne.

Ti år senere blæste de politiske vinde anderledes. Ved folketingsvalget i 2015 fik alene Enhedslisten og Alternativet næsten 45 procent af stemmerne i den selvsamme Nørrebro-kreds.

Til november er der kommunalvalg – også i København. Her tyder en del på, at lige netop de to partier vil dominere i hidtil uset grad, når Borgerrepræsentationen sammensættes. Meningsmålinger viser, at de kan få mere end hver tredje stemme, og at Enhedslisten vil gøre Socialdemokratiet rangen stridig som det største parti i København.

Mens Richard Florida i denne tid siger undskyld, tager afstand fra sit kreative klasse-evangelium og betegner det som naivt, synes Københavnerne på vild flugt fra enhver politisk pragmatisme for i stedet at kaste sig direkte i favnen på utopister. Det er et skred, der kan få dramatiske følger for den hovedstad, som på mange måder over de seneste 20-25 år har rejst sig fra den sump af forfald og social elendighed, der prægede byen i 70erne og 80erne.

Da jeg flyttede til København i 1996, var hovedstaden stadig slidt og beskidt. Enhver, der kom til penge, stak af og bosatte sig i sund afstand af tristessen. Børnefamilier og København var to uforenelige størrelser. Kvarterer og lejligheder var smuldrende sørgmodigheder, men guf for BZerne og de autonome, hvis da ikke det hele allerede var jævnet med jorden under Weidekamp-regimets brutale saneringsbølger i 70erne og erstattet med almennyttigt betonelementbyggeri.

Økonomien var elendig, erhvervsklimaet ligeså. Den kreative klasse gik stadig i vuggestue og var endnu ikke for alvor rykket ind. Men noget var dog ved at ske. Langsomt men sikkert fik København rejst sig fra asken og blev til en by, man gad flytte til igen. Den blev også trendy; Wallpaper skrev henført om den.

Kommunekassen var ikke længere rungende tom, der blev længere mellem de fixende narkomaner på åben gade, og befolkningens sammensætning ændrede sig: Ind kom folk med arbejde, velbetalt arbejde. Lejligheder blev byrenoveret og slået sammen, der stod stilladser overalt, og da metroen kom, blev den finansieret af den nye københavnske guldalders udtrykte billede: Projektbyggeriet, der skød op, hvorend man kom frem.

Ikke alt, der skete, var godt. Jeg har selv skrevet kritisk om netop ørkenerne af etager i glas, stål og beton i Ørestaden, Sydhavnen og andre steder. Undervejs pådrog København sig et stadig mere alvorligt integrationsproblem i de dele af byen, hvor bander denne sommer har skudt sig frem. Og indre by ligner torsdag til lørdag nætter efterhånden en tarvelig kopi af Sunny Beach.

Men meget blev dog bedre. De mange, som evindeligt bekymrer sig over, at København igen er blevet en metropol, der især tiltrækker beboere med penge, burde nøje overveje alternativet. Det har København prøvet. Og det var ikke rart.

Men også den kreative klasses revolution synes at have ædt sine egne børn. Og nu kan det så være, hovedstaden atter får alternativet at føle. Denne gang Alternativet med stort A, vel at mærke. Tegnene er tydelige. De nye københavnske politiske vindes stærkeste symbol er den økoekstreme kamp mod byggeriet på et areal, der udgør blot seks procent af Amager Fælled. Det er en kamp, der føres uanset konsekvenserne i øvrigt, herunder den regning på to milliarder kroner, som må udskrives, hvis byggeplanerne droppes. Man må spørge, om københavnerne virkelig er blevet kommunistiske økotosser alle til hobe?

Det er de sikkert ikke. Men med utopisternes forventede talstærke indmarch på Københavns Rådhus får de i givet fald, hvad de selv har bedt om: Et eksperimentarium for virkelighedsresistente drømmere, der under dække af tolerance, mangfoldighed og alt andet godt alene prioriterer egne behov på den mest hensynsløse vis.

Man kan således godt blokere store dele af hovedstaden for biltrafik i det kreative byrums hellige navn. Men man skaber blot storbyversionen af Frilandsmuseet, et funktionstømt ingenting. Da Enhedslistens spidskandidat i København, Ninna Hedeager Olsen, for nylig blev interviewet i Berlingske, brystede hun sig således af, at lukningen af Nørrebrogade havde medført, at »her er kommet mere liv og flere mennesker, der kommer for at hænge ud«.

Hænge ud, ja. København kan blive stedet for dem, der hænger ud. Imens vil andre steder blive for dem, der arbejder, producerer, skaber værdi. Og skaber den velfærd, københavnerne mere end nogen hæger så idealistisk om. Det er egentlig et hykleri uden grænser.

Måske er københavnerne ikke alle blevet kommunistiske økotosser. Men noget tyder på, at de i forbavsende grad synes at være frakoblet enhver realistisk forestilling om, hvordan verden reelt hænger sammen. Det eneste forsonende ved den tilstand er, at de i givet fald en dag selv kommer til at betale prisen for fantasterierne.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

41 kommentarer RSS

 1. Af M. Christiansen

  -

  Ja. Her bor storbytosserne. Kuglerne fløjter om ørene på dem, men det klares ved at traske lidt rundt i fakkeltog og slide lidt mere på udtryk som rummelighed, mangfoldighed, tolerance o.s.v. Og som de gode socialister de er, så har de løsningen på alt – selvfølgelig for andres penge.
  Økonomien klares ved at klippe og barbere hinanden og så ellers grønne områder for resten.

 2. Af Jørgen F.

  -

  TIl kommunalvalget i 2021 var der fortsat borgerligt flertal her på Frederiksberg – eller Vest-Berlin som vi nu kalder det.

  Men det var først efter konstitueringen på rådhuset i “Øst-Berlins”, hvor Enhedslistens spidskandidat blev overborgmester, at det gik op for os hvad der var i vente.
  For kort tid efter begyndte byggerierne og afspærringerne.

  Det var ikke bare os på Frederiksberg, der ikke længere måtte køre i bil ind i København – det var også borgene i Øst , der ikke måtte købe alle de dagligvarer , der stadig blev forhandlet på Frederiksberg, men som i lang tid ikke havde været mulige at købe i Øst grundet de stigende borgerprotester og hærværk mod butikker, der solgte de forbudte varer.

  Vi fik dog stadig lov at køre ind og ud langs et enkelt særskilt spor på Roskildevej til Glostrup og den anden side af Vestvolden – men vi fik nu hegnet langs Grøndalsparken og muren ned langs Borups Alle. Søerne og adgangen til Vesterbrogade blev spærret af, præcis som Metroerne blev. Men et enkelt Checkpoint for enden af Gl. Kongevej var åbent i dagtimerne , så de af os Vestlige, der stadig arbejdede i Øst kunne komme på arbejde.

  At besøge familie på et dagspas i Øst var kun muligt i weekender. Hvis man var heldig kunne man i starten smugle et par bananer med over. Men co2 politiet hadede bananer mere end alt andet – så der kom hurtigt scannere.

  Men det hele skete altså i 2021.

 3. Af Jens Gravlund

  -

  Tillykke – det er lykkedes at skrive om Nørrebros og Københavns multikulti deroute – uden at nævne ‘m’ ordet eller ‘i’ ordet.
  Hvorfor ikke tage konsekvensen og fjerne bogstaverne ‘m’ og ‘i’ fra alfabetet.
  Så fjernes -ed at snuptag årsagen t-l rad-kal-ser-ngen og alle p.k.’er kan rol-gt sove v-dere.
  -ed venl-g h-lsen.

 4. Af Morten Knudsen

  -

  I kan jo bare flytte, hvis I ikke kan li’ det. Fx til charlottenlund hvor der jo er masser af gode almindelige borgerlige ligesindede – problem solved!

 5. Af P Christensen

  -

  Enhver der kommer til Hovedstaden, kan se at den idag er om muligt
  endnu mere nedslidt og beskidt. En grim by.
  Og med himmelstræbende priser.
  Faktorer der bevæger sig i hver sin retning.

  En del af forklaringen ligger nedenfor.
  Vi er nu beriget med arabiske gadeskyderier, funderet på årtiers katastrofal indvandrings-landspolitik, hvor skatten gået fra at facilitere lokalområdet til nu at være globalt
  socialkontor.

  De blå har altid været sig selv nærmest og raget til sig. Gerne ved hjælp af socialisme,
  som vi også har fået bekræftet senest.
  Men svigtet fra de røde overfor lønmodtagerne er utilgiveligt.

 6. Af Henrik Petersen

  -

  Ja, måske dør det nogle padder og sjælden fauna samt flora. Men der er jo heller ikke ingen varianter af dinosaurer mere. Det kaldes evolution.
  Og mon dog ikke nogle af padderne osv. er flyttet til andre områder på Amager Fælled?
  Når det så er skrevet, har jeg – som københavner – en stærk fornemmelse af, at nybyggeriet næppe bliver for almindelige mennesker endsige studerende.

 7. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det var i praksis også de røde partier, der spændte ben for Ritts plan om, at bygge billige boliger på Amager.

  Men, hvad er vigtigst; hjemløse frøer, eller hjemløse, københavnske unge?

  Jo mere ligegyldig – eller usympatisk og uigennemtænkt – “sagen” er, jo større er “aktivisternes” vrede.

  Det er ikke specielt “grønt”, og da slet ikke kommunistisk, at bekæmpe boligbyggeri i en tid, hvor der er flere unge hjemløse, end der har været længe, på grund af manglen på billige boliger i København – det er blot egoistisk.

  Flere boliger vil medføre, at boligpriserne ikke stiger lige så hurtigt, som de ellers ville gøre.

  Aktivisternes grønne pseudoidealisme er blot et forsøg på, at kamouflere deres egoisme på, men de tror på deres eget proportionsløse vrøvl, og bliver meget vrede, hvis man ikke køber deres pseudoidealisme, og gør, hvad de siger…

  Grin af dem, og glem dem.

 8. Af Ib Kyv

  -

  Der er absolut intet “kommunistisk”. ved nogle småborgeres forsøg på, at forhindre byggeri af boliger i en storby, hvor der mangler boliger.

 9. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Hvad er vigtigst – spidssnudede frøer, eller unge hjemløse?

  Uddrag fra “Opråb fra værested: Helt almindelige unge fanget i hjemløshed” af Michael Olsen, Politiken 1. sep. 2017:

  “Nye tal viser, at antallet af hjemløse stiger, og at det i sær er de unge, der bidrager til den kedelig statsitik. En udvikling, der er dybt bekymrende, mener Eva Ridel:

  »Vi ser flere og flere helt almindelige unge mennesker, der hverken er præget af en belastet baggrund eller af sociale problemer«.

  »Alligevel ryger de ud i hjemløshed, fordi det er håbløst at finde en bolig, der er til at betale…”

 10. Af Finn Bjerrehave

  -

  Vores Kommunister går mere Cuba , hvor nedslidning er reglen, og desværre ikke Kina hvor vækst og udvikling er et must.
  Enten eller. Finn Vig

 11. Af Jens Erik Bech

  -

  Vi lever i et demokrati. Højretosserne er dømt “egoister” og ingen vil have noget med dem at gøre. Så hellere alternativet. “Lamborghini skatteplanen” møder et massivt nej blandt danskere som elsker deres næste. Sporene fra USA og deres ene procent der har overtaget USA-skræmmer.
  Det må vi som danskere understrege! nej til højretosserne der mest består af karaktérafvigere som aldrig vil bekymre sig om fattigdom.

  Der er kun små højrepartier. De konservative og Liberal Alliance. de har intet flertal i Danmark. De er begge i fare for at ryge ud af folketinget ved næste valg. Alligevel leger de at de bestemmer retningen i Danmark. de råber med én mund :”Topskatten skal ned”! De som har skal mere gives! Befolkningen siger nej!

 12. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Ha ha ha. Jeg har boet på Nørrebro i over ti år, inden jeg flyttede til Berlin.
  Det er da klart, at de mennesker der rent faktisk bor i København, slet ikke kan forstå de national-konservatives ideologi
  Vi ved, at fremtiden er kosmopolitiske europæiske stprbyer, vi ved at respekten overfor det, I kalder parallelsamfund, er respekten for det enkelte menneske, der fører en fælles europæisk kulturarv videre, der går tilbage til antikken.
  Storbyer hvor forskelligheden er i centrum.
  Storbyer hvor alle kan leve sammen, uanset hvilken “paralelkultur” indbyggerne tilhører.
  Det fører til demokrati, hvor en enkelt gruppe ikke dominerer og banker andre oven i hovedet med budskabet om, at “vi skal alle være ens”.
  Et demokrati hvor der er respekt for mangfoldighed. Saglig debat.
  Et demokrati hvor humanismen, respekten for det enkelte menneske, er i centrum.

 13. Af Henrik Larsen

  -

  Jeg bukker mig i støvet: Godt skrevet og beskrevet!

 14. Af Kim Kaos

  -

  Tak til dig Tom Jensen for dit arbejde med at forhindre at Frank Jensen igen bliver overborgmester.

  Jeg har igennem flere år stemt blåligt og dermed inddirekte støttet Frank Jensen – ikke med min gode vilje – men heller ham end så mange andre.

  Nu har de blålige og S gået til angreb på Amager Fælled og vil ikke høre tale om at lukke af for trafikken i indre by og Ladegårds åen skal forblive nedgravet.

  I det hele taget så mener de blålige og S at hvis der findes en grøn plet skal den bebygges og står der et træ så skal de fælles.

  Det gider jeg ikke mere at finde mig i – min familie har boet i denne by før Absalon kom forbi og jeg er godt træt af den måde udefra kommende ødelægger den.

  Jeg er stadigvæk blålig – men igennem de sidste par uger er jeg blevet beskyldt for at være kommunist – øko-terrorist samt en træ-tosse.

  Nok er nok

  Hver gang I benytter det sprog så fjerner I alle for dialog – Hvorfor finder I det nødvendigt at omtale andre mennesker på den måde.

  Det eneste vi ønsker er at bevare Amager Fælled uberørt og fritlægge Ladegårds åen samt lede trafikken uden om indre by.

  Det gør da ikke mig til en rabiat øko.-tosse – blot et menneske der bekymre sig om den by jeg og min familie er opvokset i igennem generationer.

  I hundredevis af år har vi boet og arbejde i denne by – betalt vores skatter og drevet virksomhed.

  Politisk har vi ligget omkring midten og har troligt stemt til alle valg – nu har vi et ønske og pludselig så kommer alle mulige kegler der ikke har nær samme tilknytning til denne by og fremsætter de mest grove beskyldninger man kan tænke sig.

  Hvad fanden bilder du og dine ligesindet sig ind at tale sådan til os bare fordi vi ikke dele jeres synspunkter?

 15. Af Kim Serg

  -

  Københavnerne ønsker fremkommelighed i trafikken, ren luft og bedre byliv. Desuden vil de have et boligmarked, hvor der er plads til alle, og endelig ved københavnerne jo godt, at centrum i stigende grad er et sted for turisme og handel – og derfor bedst tjent ved at være bilfri. Længere er den ikke. Og det ville tjene berlingskes bloggere at sætte sig lidt bedre ind i københavnernes bevæggrunde for at stemme så grønt og fremmadrettet som de gør – inden samme udvikling også rammer deres egne sovebyer og forstadshjem. Måske har københavnerne fat i den lang ende.

 16. Af Martin Jørgensen

  -

  At København vokser eksplosivt i disse år, nødvendiggør at der skal opføres 5000 nye boliger om året, for at kunne følge med befolkningstilvæksten.
  ( iøvrigt er tendensen den samme for Århus vedkommende)
  Bygges der i højden for at skabe plads er “fanden løs i Laksegade” det gælder åbenbart også når man tager en lille del af Amagerfælled med.
  Jeg ville kunne forstå modstanden hvis der havde været tale om hele fælledarealet ( incl Kalvebod ,som er helt unikt som naturområde) men det er der slet ikke tale om her.
  Og endnu engang må man konstatere,at opnå en bindende aftale med de radikale, er lige så svært som at sømme en budding op på væggen, som salig Svend Auken tørt måtte erfare i sin tid.

 17. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har jeg lidt svært ved at finde ud af, hvem der er de største tosser. Københavnske kommunistiske økotosser – eller hele landets politiks korrekte multikulturtosser? Muligvis kan begge kandidater – i øvrigt – bare høvles i bunken over . . . . diverse tosser!

 18. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan kategori af tosser vel også inkludere diverse Berlingske blogtosser? Det virker da noget besynderlig i en blog at stille spørgsmålet – Hvad er formålet med indvandring? – og da straks lukke blog for svar!

 19. Af Martin Jørgensen

  -

  Iøvrigt er jeg meget enig med JP når det gælder om at lukke af for kommentarer.
  Hvorfor skrive et oplæg på sin blog, hvis man ikke ønsker feedback.
  Men tilbage til bloggens emne om behovet for udbygning af København , hvis ikke man breder byggeriet ud , vil man inden for de næste ti år, hvor man forventer en befolkningstilvækst på 100.000 eller mere , stå med et problem om befolkningstæthed der kan minde om det man har i Hongkong, -Københavns arealmæssige størrelse taget i betragtning.

 20. Af Jan Petersen

  -

  Her i øvrigt en helt speciel kandidat i kategorien – almene hovedløse tosserier – muslimske friskoler. En artikel fra BT.dk:

  “Tidligere leder på muslimsk friskole afslører: Sådan snød eleverne til eksamen”

  https://www.bt.dk/nyheder/tidligere-leder-pa-muslimsk-friskole-afslorer-sadan-snod-eleverne-til-eksamen

 21. Af Henrik Petersen

  -

  Enig med flere: Hvad er formålet med en blog, der er lukket for debat? Så kald det dog i stedet et læserbrev. Den var til dig, Tom Jensen, fordi du er ansvarlig chefredaktør for blandt andet debatten.

  Kalvebod Fælled er mig bekendt – correct me if I am wrong – totalfredet. Amager Fælled er ikke. Mon dog ikke man skulle kunne finde de interessante tudser osv. andre steder på Amager Fælled eller på Kalvebod Fælled?

 22. Af John Ståhle

  -

  Undertegnede, som politisk befinder sig lidt til højre for Jenghis Khan betegnes af chefredaktør Tom Jensen som kommunist, økotosse, utopist?

  Kan chefredaktør Tom Jensen ikke stave til nynazist, pædofil, fascist, terrorist som led i sin dæmonisering af mennesker, som ikke deler hans mening?

  Denne Tom Jensen roder diverse ting sammen med modstanden mod at udslette endnu et stykke af et enestående, ca. 5.000 år gammelt, vildt og ureguleret naturområde lige op ad hovedstaden, i luftlinie næppe 1600 meter fra Københavns Rådhus, byens bedste åndehul.

  Et godt eksempel på obfuskation er denne Tom Jensens sammenblanding af en ’storbyversionen af Frilandsmuseet’ og (blokering af) ‘bilttrafik i store dele af København’ med modstanden mod at asfaltere naturen, det billige skidt.

  Hvordan denne Tom Jensen får disse vidt forskellige emner rodet sammen, er uforklarligt for denne kommunistiske, utopiske økotosse.
  For at finde paralleller til noget tilsvarende skal man vist citere Tyrkiets Erdogan eller Breitbart News.

  Skal man tro denne Tom Jensen, drejer det sig om beskedne seks procent af Amager Fælled areal.

  Dette er forkert. Der er faktisk kun tale om ca. fire procent af Amager Fælleds areal, idet fælleden afgrænses af Statens Serum Institut og Artillerikasernen i nord, af Amager Fælledvej i øst, af Artillerivej i vest og af Vejlands Alle i syd.

  Hvis nogen skulle have problemer med at se disse afgrænsninger på et nutidigt kort, er årsagen, at der igen og igen er inddraget arealer fra vort enestående grønne åndehul til bebyggelser, bl.a. Søndre Campus, IT-Universitetet, DR-byen, Danhostel Copenhagen Amager, boligkvarteret Amager Vest, bebyggelsen Nokken og Islands Brygge Syd syd for Sturlasgade.

  At Amager Fælled er fredet, bl.a. fordi den er hjemsted for fredede dyrearter på den såkaldte røde liste og desuden frøer og andre padder, som er beskyttet af EU, kan man roligt ignorere, når der er penge at tjene på at ødelægge den.

 23. Af M.S. Carstens

  -

  “Er københavnerne blevet kommunistiske økotosser?”

  Nææh, men de håber måske, at speltbrød kan redde dem fra at være sande iSlam-vantro?

  At de i forvejen er det danske folks land s for rædere , forstyrrer fortsat ikke deres mission.

 24. Af M.S. Carstens

  -

  Og så lige et spørgsmål:
  Hvor mange mus limer har fået stemmeret i KBH siden sidste kommunalvalg?
  ….
  Venstrefløjen fryder sig over de mange nye, når nu, at danskeren langsomt vågner og siger STOP nu! NOK er nok!

 25. Af Allan Christensen

  -

  Det er en ulykke af dimensioner om traditionel teknologiudvikling, herunder udvikling af kemiske sprøjtemidler, ikke har bidraget til produktion af sundere, mindre naturødelæggende økologiske fødevarer, og til at vi på så kort tid har kunnet få så megen velfærd, pædagogik, miljøteknologi og social retfærdighed med så uventet få ødelæggende konsekvenser for naturen, folkesundheden og vore efterkommeres fremtidsudsigter til følge.

 26. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Man kan også “hænge ud” i en lounge under pausen i en opetaforestilling.
  Det drejer sig om frirum, hvor ikke kun privilligerede har disse frirum.
  Mobilitet og samhørighed i en storby er et komplekst spørgsmål, hvor spændigsfæltet mellem forstadsbeboere og metropolens tiltrækningskraft i forhold til storbyens indbyggere er i centrum.
  Hvordan bruger vi storbyen?
  Hvorfor ikke tage tog eller bus ind til centrum af storbyen?
  Hvis alle kørte i bil rundt i København, ville det udbryde stilstående trafikkaos,
  Eller et det kun MIG MIG MIG, der skal have lov til at køre fra forstaden ind i København til en gratis parkeringsplads?

 27. Af Anders kirkegaard Jakobsen

  -

  Øh. OperaFORRESTILLING. Sorry.

 28. Af Claus Knudsen

  -

  Ellers også er det bare nogle helt almindelige mennesker der bor i en storby og som ønsker sig et stykke unikt og i øvrigt konventionsbeskyttet naturområde bevaret for eftertiden. Hvorfor skal man absolut anklages for at abonnere på en -isme, når et flertal sælger ud af fælleskabets naturværdier og i øvrigt gældsætter byen for 23 mia. kr. (den foreløbige pris for Metroen). De 1,5 – 2 mia. kr. som By & Havn måske – også jeg understreger måske – står til at tjene mindre indenfor de næste 10 år, er vel ikke det der får København til at kollapse og revolutionen til buldrer over Hovedstaden. Hvis nu politikerne kunne travle ned fra træet, og blive enige om at f.eks. vandrehjemmet eller fodboldbanerne lige ved siden af det omdiskutetede naturområde, lige så vel kunne bruges til boligbyggeri, så kunne revolutionen afblæses og vi kunne komme videre i teksten….

 29. Af Dan Hansen

  -

  Man kan vel også vende det om og sige, at det er “egoistisk” ikke at tage vare på den økologisk og biologisk set mest værdifulde del af naturen for vores efterkommeres skyld. “Vi arver ikke jorden af vores forfædre. Vi låner den af vores børn”, som et gammelt ordsprog siger. Og lige nu har vores børnebørn og oldebørn udsigt til at overtage en planet, hvor bierne er ved at uddø, Grønland smelter, havene forurenes (med vores politiske billigelse), osv. Men det er måske ikke den “virkelighed”, du mener, når du kalder folk “virkelighedsfjerne”? Det er måske den kortsigtede, økonomiske virkelighed med et her-og-nu boligproblem, du taler om? Måske er det værd med en grundig og helhjertet undersøgelse af, om der kunne findes alternative måder at løse det problem på? En problemstilling som jeg, øko-tossen, absolut ikke er blind for. Men virkeligheden er altså spraglet, Tom Jensen………Vågn op!

 30. Af Lone Jensen

  -

  Nørrebro er blevet et forstadskvarter for moderne børnefamilier – med vellønnede job i de globale virksomheder der har kontorer i København – Nørrebro har gode daginstitutioner indkøbsmuligheder legepladser grønne områder cykelstier idrætsforeninger og cafeer med plads til ammende mødre – Et økotosset Nørrebro skaber god forretning både lokalt og globalt – mærkværdigvis stemmer de moderne børnefamilier på Enhedslisten og Alternativet – hvorfor mon??? Er det noget med moderne kvinder?? Karrieremuligheder og behovet for gode daginstitutioner? Cafeer med plads til ammende mødre ? Gode økologiske indkøbsmuligheder? Legepladser hvor de travle kvinders travle mænd kan hænge ud med deres Legekammerater? Mens de travle kvinder klarer weekendens energirigtige tøjvask – der bliver forøvrigt også flere økotosser i Nordsjælland – kan godt forstå ældre konservative mænd ryster lidt i bukserne

 31. Af Pernille Gemynthe

  -

  Det bedste forsvar er et angreb, dette praktiseres af A og blå blok i deres forsøg på at udrydde alt grønt i København, pt på Amager fælled. Men hvorfor? Fordi det er sådan de altid gør? Nej, det tror jeg ikke. Jeg tror den ligger i at de simpelthen ikke kan forsvare at rydde det sidste og vigtigste område i København, rent biodiversitmæssigt til fordel for liebhaveri de færreste har råd til. Det er utopi at tro at hjemløse eller kontanthjælpsmodtagere vil få nogen som helst gavn af dette byggeri.
  Denne her kommunistiske økotosse, eller bregnefumdamentalist vil ved det næste valg for første gang nogensinde ikke stemme blåt, jeg stemmer selvfølgelig grønt. En dag jeg aldrig troede ville komme, men sjældent har jeg haft politikerlede i en sådan grad som ved sagen om Amager fælled.

 32. Af Svend Jensen

  -

  @ANDERS KIRKEGAARD JAKOBSEN – 2. SEPTEMBER 2017 23:49
  “Mobilitet og samhørighed i en storby er et komplekst spørgsmål, hvor spændigsfæltet mellem forstadsbeboere og metropolens tiltrækningskraft i forhold til storbyens indbyggere er i centrum”
  A.K.J. bedes venligst forklare, hvad ovenstående svada betyder på dansk – indholdet er i hvert fald intellektuel volapyk. A.K.J. er måske direkte efterkommer af Søren Kirkegaard med trang til at kopiere forfaderens modus operandi.

 33. Af jan ulrik friis

  -

  “Det er egentlig et hykleri uden grænser.”

  Det skal vi andre danske ikke længere vente på at økotosser og venligboer kommer til fornuft, for det gør de aldrig!

  “Måske er københavnerne ikke alle blevet kommunistiske økotosser. Men noget tyder på, at de i forbavsende grad synes at være frakoblet enhver realistisk forestilling om, hvordan verden reelt hænger sammen. Det eneste forsonende ved den tilstand er, at de i givet fald en dag selv kommer til at betale prisen for fantasterierne.”

  Økotosser og venligboer skal have den fulde regning her og nu, og må vi andre det danske folk så være fri!

  De skyldige i dette vanvid der skyller hen over Danmark, økotosser og venligboer i deres ondskab, de må stå til det fulde ansvar fordi de ødelægger Danmark til ukendelighed, de er nemlig virkelighedsresistente drømmere uden naturlig empathie, uden tolerance uden følelse for sit eget det danske folk, de har en brist, de foretrækker “mangfoldighed” det onde islamiske mandesamfund det hele mellemøstens vold og terror i koncentrat langskæggede jihadister på dansk jord, hvor kvinden er at regne som en slave. et urent dyr, i selvdestruktion nedprioriterer tosserne sine egne behov de danske værdier bliver nedtrampet, nedprioriterer det etniske danske folk på den mest hensynsløse vis, at vi danske idag er for intet at regne i vores eget land, derfor er vi ikke langt fra vores egen udryddelse i jihad!

  ” Det eneste forsonende ved den tilstand er, at de i givet fald en dag selv kommer til at betale prisen for fantasterierne.”

  Nu er det regningens time, nu eller aldrig, ja lad økotosser og venligboer selv betale den fulde regning, den fulde regning og smudstillæg, hjemsendelse, og for genopbyggelsen af Danmark som det var inden islamisternes stormløb, lad økotosser og venligboer betale tilbage den fulde pris for deres udskejelser, den fulde regning og uden discount, lad dem drikke deres egen gift!

 34. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kim Kaos
  Jeg blander mig ikke i, hvad du stemmer på, men alternativet til Frank Jensen er nok mere rødt i skrivende stund.

  Vedrørende de protester, der er om Amager Fælled, så burde de protesterende have reageret på de planer, der har eksisteret for område i mange år. Der blev udskrevet en arkitektkonkurrence om hele Amager Fælled for omkring 20 år siden. En finsk tegnestue vandt konkurrencen med et flot projekt. En arkitekt, der har været indvolveret i udformningen af området og har skullet føre det finske projekt til dørs fra dansk side, Tom Mose Petersen har fornyligt kommenteret Nak og Æd kokken Nikolajs udsagn om området. Det har faktisk stået almenheden frit for at kommentere udviklingen af området i utallige år, også kokken Nikolaj.

  Men det er sådan med de fleste, at de ikke interesserer sig for noget, før det faktisk er for sent, for så vågner de til dåd. Det er det samme med klimaet. Kokken Nikolaj og andre flyver i en uendelighed til fjerne steder og ødelægger derved vores klima. Det diskuteres ikke og heller ikke andre klimafjendske ting som biler og andre ting, vi kunne spare vores klima for. Disse hjernedovne mennesker kunne have haft indflydelse på Amager Fælled og de byggerier, der er udformet, men det har de ikke magtet i deres egen selvtilstrækkelighed. Så nu råber de.

  Det kan så desværre siges, at det oprindelige forslag fra de finske arkitekter er i den grad blevet udvandet og gjort dårligere. Det kan vi takke arkitekt Tom Mose Petersen og hans samarbejdspartnere, samt Københavns Kommune for.

  Hvis man vil bevare området, er der store muligheder for at flytte denne planlagte boligmasse til Nordhavnen, som også var genstand for en arkitektkonkurrence for knapt 10 år siden.
  Nordhavnen bør heller ikke ende som en rigmandsenklave. Københavns socialdemokratiske borgmester burde gøre sig til talsmand for diversitet af beboersammensætningen i København. 25% af Nordhavns boligmasse burde udvikles til almennyttigt boligbyggeri og herved mener jeg ikke et socialt boligbyggeri.

  De mennesker, der bare har lidt forstand på økonomi ved, at Københavns Kommune tjener penge på salg af områder til byggeri. Disse penge er så med til at betale de goder beboerne i kommunen nyder godt af. Akkurat som kokken Nikolaj nyder godt af DR’s serie Nak og Æd.

  Hele Kalvebod Brygge, som der så ofte bliver henvist til som katastrofalt dåligt byggeri, hvilket også er korrekt, er et resultat af en studehandel mellem Københavns Havn og det store svenske byggefirma Skanska. Københavns Havn solgte området til Skanska i sin tid. Det ville være en god ide at sætte sig ind i tingene, både fra deltagere og blogskriveres side. Med venlig hilsen R.

  PS Jyder kan I noget andet end at udskide jeres egen hovedstad. Hvis ikke, så kør til hinanden til kaffe og kage i de jyske småbyer hvor bykongerne sammen med byggekongerne har ødelagt alle jeres hovedstrøg og gjort alt grimt, I har motorvejene til det. I bor så selv i en uendelig masse af ligegyldige og tudegrimme parcelhuse, som er så dårligt isolerede, at I bruger langt mere energi per person end københavnerne gør. Her blomstrer kulturløsheden. Her kan I så kollektivt udskide København til kaffe og hjemmebagt kage. Det ville dog klæde jer at sætte jer en anelse ind i det I kommenterer og udvise en anelse saglighed. De største byggesvindlere har jeg mødt i Jylland, nærmere Viborg. Velbekomme og jeg ønsker jer en god eftermiddag med kaffe og kage.

 35. Af Peter Skjæt

  -

  “Kommunistiske økotosser”. Mage til åndsvag overskrift. Kommunisme og økologi har aldrig hængt samme. Så det er slet ikke det, som er på tale.
  Tværtimod er vi mange københavnere der stærkt bevidst om, at hvis København skal bevare sin stærke internationale position og være attraktivt for firmaer og mennesker, så er natur- og kulturværdierne helt afgørende.
  Det er da også interessant, at selvom man skal være mere end velslået for at sidde i en københavner-lejlighed, så kan de borgerlige partier ikke rigtigt kapitalisere på det. Måske fordi selv borgerlige vælgere – i modsætning til Tom Jensen – godt ved at Københavns styrke er at være attraktiv for mennesker (også selvom de hedder Hassan eller Johnson), for så kommer innovationen, firmaerne og udviklingen og indtjeningen lige i hælene. En by der ikke er attraktiv for mennesker vil kollapse.
  Det som er på tale, er at København er verdensførende på hvordan fremtidens storbyer kommer til at se ud: For mennesker mere end for maskiner. Grønne på trods af beton og asfalt. Inkluderende for det modsatte skaber konflikter.
  Det kommer helt sikkert til at virke for både for mennesker og økonomi. Og det har intet med kommunisme, socialisme, økologi eller kreativ klasse at gøre, selv om nogle – Tom Jensen – åbenbart elsker primitive forenklede stempler..

 36. Af Mogens Rasmussen

  -

  Nu forsøger Socialdemokraterne ar sikre sig den fortsatte magt i København ved at love flere boliger for almindelige mennesker. At det kun er i almene boliger hvor der kan bo almindelige mennesker kan undre. Desværre må jeg skuffe disse almindelige mennesker med, at det ikke bliver dem som for tildelt disse eventuelle nye boliger. I dag sidder socialforvaltningerne tungt på anvisningsretten så sociale klienter og indvandrer står først på listen inden ventelisten bliver benyttet. Der kunne således være rart at få oplyst om, hvor mange der via den almindelige venteliste har fået tildelt en almen bolig. Hvis ventelisterne ikke var sat ud af spil kunne der jo ikke opstå gettobyggerier. Der er således plat og løgn at eventuelle nye boliger bliver for almindelige mennesker da de normalt er selvforsørgende og ikke sociale klienter, indvandrer eller flygtning.

 37. Af j nielsen

  -

  “Hvad fanden bilder du og dine ligesindet sig ind at tale sådan til os bare fordi vi ikke dele jeres synspunkter?”

  Det er faktisk et rigtigt godt spørgsmål. Overdrivelse fremmer forråelsen:

  Når man nu snakker fælled – hvad så med Fælledparken? Der er rigelig plads og det er mere centralt. Lige stedet til nogle gode store boligblokke. Det er bare at komme i gang.

 38. Af M.S. Carstens

  -

  Lone Jensen – 3. september 2017 10:36 :

  Jeg kunne skisme godt tænke mig, en lignende udtalelse fra KOrandyrkerne i selvsamme område?
  Mon de også fremover vil sætte pris på idyllen?
  – endsige tillade den?

  Mange spørgsmål svæver, men iSlammet vil ganske bestemt ikke tillade sligt fremover. Se bare hvor langt iSlammet er nået ind i Sveriges “selvstændighed” og deres indre anliggender:

  https://www.document.dk/2017/09/01/sverige-53-aarig-mand-doemt-have-spist-bacon-foran-kvinder-hijab/

  Ligesom vi kan pege på, at homoseksuelle bestemt bliver de første der må nyde kulturberigelsen, sammen med de åååh så åbne og favnende, selvhellige, fra venstrefløjen, som iSlammet bruger flittigt, som nyttige idioter, men står at læse i KOranen som ca. “tålt og nyttig, men aldeles udenfor iSlammets agenda”

  Øhhh, har nogen set muslinger/hættemåger, der venligt hilser på danske kvinder, der ammer sit barn på en Cafe-latte-cafe?

 39. Af M.S. Carstens

  -

  Nååå ja, hvis aftenen bliver for lang, kan man jo altid “fornøje” sig med at se, hvor mange fakta man sende, som ikke bliver vist.
  Var det alt sammen måske fo´r meget fakta og indsigt, for msm?

 40. Af M.S. Carstens

  -

  Pt er min kommentar til Lone Jensen – 3. september 2017 10:36 ikke blevet vist, skønt jeg forsøgte at “redigere” den.
  Men den kommer måske i morgen, klamhemmelig, så kun få når at observere “”flovet”” i kommentarsporet?

  Hvis nogen ser min kommenter til Lone, efter kl. 22.05 d. 3.9.-17
  så har jeg, igen, igen, helt ret i mine formodninger : (

 41. Af Niels Dreyer

  -

  Den borgerlige vision: Mere forurening, forgiftet grundvand, ingen grønne områder, trafikkaos, rigmandsgettoer, ejendomspekulation.

Kommentarer er lukket.