Nej, præsident Trump nøjedes ikke med at sidestille nazister med moddemonstranter i Charlottesville

Af Tom Jensen 102

Der falder ikke brænde ned over præsident Donald Trump, alene fordi han sidestillede de nazistiske og racistiske demonstranters adfærd i Charlottesville med moddemonstranternes.

Der falder brænde ned, fordi han samtidig erklærede, at nogle af demonstranterne i den nazistisk/racistiske march var “fine folk”, som er blevet uretfærdigt behandlet af medierne. Fine folk marcherer ikke med nazister.

Der falder brænder ned, fordi han samtidig uden nogen hørbar fornemmelse for USAs dramatiske historie omkring borgerkrigen betegnede fjernelse af monumenter og andre sydstatssymboler som en omskrivning af historien.

Der falder brænde ned, fordi han samtidig sidestillede Robert E. Lee med USAs forfatningsfædre George Washington og Thomas Jefferson. Dermed er han inde og pille ved fundamentet i USA. Det gør en amerikansk præsident ikke ustraffet.

Der falder brænde ned, fordi han samtidig åbenlyst giver de nazistiske/racistiske bevægelser vind i sejlene, uden at han tilsyneladende anser det for at være et problem.

Der falder brænde ned, fordi han samtidig kommer til at udtrykke det syn, at er man imod nazister, racister og alt-right, så tilhører man pr. definition et lige så problematisk alt-left. Ved kun at opstille de to muligheder bliver Trump samtidig en præsident, der splitter sit folk. Det gør en amerikansk præsident ikke ustraffet.

Der falder brænder ned, fordi urolighederne i Charlottesville ikke havde et ens udkomme på begge sider af fronten. En person blev slået ihjel ved et angreb, justitsminister Jeff Sessions har udtalt lever op til definitionerne på terror. Den person var ikke en del af den nazistisk/racistiske march, men af moddemonstrationen.

Midt i alt dette gemmer sig vel én valid pointe fra Trumps side: Hvis en demonstrant i en nazistisk/racistisk demonstration pander en moddemonstrant ned med en kølle, og en moddemonstrant på helt tilsvarende vis pander en nazistisk/racistisk demonstrant ned med en kølle, så er de to demonstranter lige store idioter, lige store voldsforbrydere, og skal straffes lige hårdt.

Men den pointe går mildest talt noget tabt mellem alle de andre samtidige udsagn, som afstedkommer, at der nu falder brænde ned over præsidenten.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

102 kommentarer RSS

 1. Af Orla Guude

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 19. AUGUST 2017 13:53
  “Skyldes Barcelona angrebet fodboldstjernen Neymar?”

  Den terrori er lige så debil som følgende modteori:
  Erdogal og andre islamiske terrorister er hævngerrige på Barcelona, fordi denne by aldrig blev erobret af de berberaber, som erobrede det sydlige Spanien i 700 tallet. Nu prøvede berberabernes efterkommere at kompensere for deres forfædres forsmædelige nederlag til det kristne Barcelona – hvilket naturligvis gik galt éngang til.

 2. Af J Nielsen

  -

  “Wikiepedia: “Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (tysk for “Det nationalsocialistiske tyske arbejderparti”, forkortet NSDAP og ofte uformelt kendt som Nazisterne) var det nationalsocialistiske parti, som regerede Tyskland mellem 1933 og 1945. Partiet blev oprettet i 1920 og var ledet af Adolf Hitler fra 1921. Partiets ideologi var revolutionær, nationalistisk og militaristisk og propaganderede mod kommunisme, multikulturalisme (raceblanding), kapitalisme, demokrati og jødedom.”

  kONKLUSION. Nazismen var et Antidemokratisk, Antikapitalistisk og Antimultikulturelt Arbejderparti.”

  I Konklusionen mangler: Antikommunistisk.

Kommentarer er lukket.