Migrantkrisen kan ikke løses i Europa

Af Tom Jensen 49

”Gu’ ved, hvor mange af de her, der vil få asyl?”, funderer en medarbejder fra Læger Uden Grænser et sted i dagens Berlingske-reportage om migrant- og flygtningestrømmen mod Europa. Med ”de her” mente vedkommende de 610 mænd, 78 kvinder og 55 børn, som netop var anduvet den sicilianske by Augusta efter at have gjort den farefulde rejse over Middelhavet fra Libyen. En del uden bagage og på bare fødder.

Berlingske har valgt at vie hele søndagens Magasin og denne enestående webfortælling til en reportage om migrant- og flygtningestrømmene hen over Middelhavet. Skrevet af Ole Damkjær og fotograferet af Asger Ladefoged.

For trafikken af mennesker, der trodser faren for at drukne og kravler ombord i selv de mest skrøbelige menneskesmuglergummibåde for at nå til Europa, er langt fra stoppet endnu. Ifølge UNHCRs opgørelser har omkring 83.000 mennesker alene i år krydset Middelhavet på den måde. Knap 2.000 er druknet eller er savnede. I 2016 kom 362.000 mennesker dén vej til Europa. Og det er vel at mærke de, som blev registreret i de officielle systemer.

I dagens reportage bruger Berlingske betegnelsen ”migranter og flygtninge” om de ankomne. Det sker med afsæt i data. Der er uden tvivl flygtninge blandt de, der ankommer til Lampedusa og de øvrige sydlige italienske områder. Men som det dokumenterbart fremgår af dagens reportage, er langt de fleste, der for tiden krydser Middelhavet, mænd fra Afrika syd for Sahara. Mange af dem forsøger at opnå asyl, men som Læger Uden Grænser-medarbejderen antyder, er det nok tvivlsomt, om de ad den vej kan skaffe sig ind i det Europa, hvor de håber på et bedre liv og på at skaffe sig et eller andet arbejde.

UNHCRs tal bekræfter også, at der overvejende er tale om en migrantstrøm. Blandt de, der i 2017 er kommet over Middelhavet, er de fleste fra lande som Guinea, Nigeria, Bangladesh og Elfenbenskysten.

Det verden står over for, er derfor ikke alene en flygtningekrise, selv om der i mange lande findes millioner af mennesker på flugt fra krig og forfølgelse. Der er i høj grad tale om en migrantkrise. Som uanset antallet af konflikter i verden næppe vil aftage i de kommende år. Alene befolkningstilvæksten i Afrika syd for Sahara vil bidrage til, at denne krise fortsætter. At menneskestrømmene mod Europa vil tage til.

Som Berlingske kunne fortælle forleden forventer FN i sine befolkningsfremskrivninger at Nigeria, der i dag har 200 millioner indbyggere og en af verdens højeste fødselsrater, allerede i 2050 vil rykke op som verdens tredje folkerigeste nation efter Kina og Indien.

Over de seneste måneder har Berlingske i flere omgange rapporteret fra det, man kunne kalde den menneskelige motorvej mod Europa. Blandt andet i februar fra den ellers undseelige by Agadez i den centrale del af det afrikanske land Niger. Byen er et knudepunkt for de mange tusinde afrikanere, som søger mod Europa, og som fra Agadez krydser Sahara-ørkenen ind i Libyen og videre frem mod Middelhavskysten.

Vi bruger tid, kræfter, ressourcer og avissider på disse reportager, fordi det er vigtigt at få et indblik i, hvordan migrantstrømmene opstår. Hvordan de foregår. Hvilken industri der er opbygget omkring dem. Og hvad motivationen er for at søge mod Europa.

Det er vigtigt at forstå, så vi kan have en kvalificeret diskussion om, hvad der kan stilles op i forhold til en migrantkrise, som formentlig blot vil blive forstærket i de kommende år.

Forleden rejste en veritabel shitstorm sig mod selveste 100 års fødselaren Lise Nørgaard, fordi hun i et interview i Radio 24syv sammenlignede de afrikanske folke- og migrantstrømme med lemminger, der kaster sig i havet “for at svømme over til en ø, der er et bedre sted”, fordi der ikke er mad nok, hvor de er.

”Det er det samme, der sker i Afrika. Det er bare mennesker, det er ikke lemminger. De begynder at drive mod havet, de vil over mod et sted, der er bedre, hvor der er tryghed, mad, tag over hovedet og alt muligt,” lød det fra Matadors 100-årige moder, der efterfølgende måtte se sig anklaget for såvel racisme som nedladenhed og uvidenhed om Afrika.

Hvilket der er noget ganske tidstypisk over. For nok formulerede Lise Nørgaard sig ikke ligefrem gelinde, hvad hun i øvrigt sjældent gør om nogetsomhelst – og især lemmingebilledet var ikke videre taktfuldt. Men hver generation sin udtryksmåde, og måske burde man vifte forargelsen til side og forholde sig til realiteterne.

Den virkelighed, Lise Nørgaard henviste til, er på mange måder den virkelighed, Berlingske i dag skildrer. Den stiller Europa over for enorme udfordringer. Det er således let at nå frem til den konklusion, at man er nødt til at give efter for presset. At vi må lære at leve med migrationen og finde ud af at håndtere den snarere end at lukke mennesker ude.

Det er imidlertid en håbløst naiv tilgang. Millioner af illegale immigranter lever allerede i Europa. Mange lever et usselt liv, nogle på gader og stræder. Yderligere millioner kan være på vej. Det er hverken en løsning for Afrika eller Europa at eksportere det afrikanske kontinents eksploderende befolkningsproblem hertil. Og blot den mindste åbning for legal immigration kan mangedoble presset i en verden, hvor den slags nyheder rejser kloden rundt på et nanosekund. Løsningerne må findes i Afrika. Ikke i Europa. Kun derved kan man modvirke, at flere kommer til at risikere livet for at nå Europa. Det ville omvendt være en ægte tragedie, hvis en uforstandig europæisk migrationspolitik kom til at bidrage til endnu mere menneskelig lidelse på Middelhavet.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

49 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  Hvorfor skal vi blive ved med at modtage disse stærkt uønskede og stærkt uønskværdige mennesker fra muslimske og afrikanske lande og se vor egen velfærd brugt på deres underhold?

  Vi har IKKE ansvaret for dem og deres tilværelse! Send ALLE ulovlige immigranter direkte tilbage aldeles omgående!

 2. Af O. Olfertsen

  -

  Flygtninge krisen og immigrant krisen skyldes Vestens vanvittige krige.
  Vi har selv bedt om problemerne.
  Desværre gentlemen.
  Den første ting vi må gøre.
  Stands de vanvittige krige.
  Betal ved kasse A hvad angår vores ødelæggelser.

 3. Af Palle Huld

  -

  Men med de politikere vi har, er der ikke håb om en løsning.

 4. Af Lisbeth sørensen

  -

  Undertegnede tilbragte sidste måned i Sicilian-syditalien..Immigranterne er overalt fra Afrika. Og folk er virkelig trætte af det.

  Italien er dybt korrupt, misbruger dem og lader dem arbejde under slavelignene vilkår på plantager mv. Tit uden løn, Ingen hjælp for dem der, og italien er ligeglad, de ved at de vil til nordEuropa, og automatisk vil søge derop af dem selv. Indtil da bliver de misbrugt i italien som gratis og billig arbejdskraft.

  Italien skal meget muligt smides ud af EU?
  Vi må have regler på plads således at alle nyankomne kan returneres eller kun sendes i lejre indtil de selv ønsker at tage hjem igen. Vi kan og skal ikke huse hele verdens fattige fra den borgerlige politik i verden. Det er svineri mod især landets fattige borgere..Islændninge mv. må også retur nu.

  læger uden grænser, skal naturligvis støtte, men forlange at de sejler dem retur til Afrika når de samler dem op..

  Derudover er det til grin at sige at borgerlige står for en stram indvandringspolitik..Under VKO mere end fordoblet i det pr. år, under den nuværende samme vel, med ca. 200.ooo fremmede registreret på 2 et halvt år i Danmark nu..

 5. Af Per Kristensen

  -

  Zenia pigen & Bosse pigen kan ikke få armene ned, bare tanken om 500 mill nigerianere, er nok til at de begge kommer i en mega orgasme.
  De er sikkert i gang med at regne på hvor hurtigt DK holder op med at eksistere.

 6. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Så hold (vesten) nallerne væk fra den muslimske verden. Så enkelt kan det siges.

 7. Af Henrik Dalgaard

  -

  Benhård kritik af Merkel! Dog uden navns nævnelse. Positivt at visse meningsdannere er ved at vågne en smule op, meeen at situationen i 2015 ikke har afstedkommet en hasteændring af de svært antikverede konventioner, er en gåde.

 8. Af Erik Larsen

  -

  sahmet gur, hvad fejler du? Der er da ikke noget vesten ønsker mere end at holde fingrene væk fra disse fanatiske lande. Men i modsætning til dem har vi altså lidt følelser for kvinder og børn, der bliver slagtet af religiøse diktatorer disse uhyggelige steder.
  Men, OK, jeg ville NÆSTEN også ønske at vesten sagde “lad dem passe sig selv – og herop skal de i hvert fald ikke komme med deres kvindehad, homohad, jødehad og kristnehad m.m. .

 9. Af Henrik Dalgaard

  -

  Benhård kritik af Merkel, dog uden navns nævnelse. At situationen efter vanviddet i 2015 ikke har ført til en hasteændring af de antikverede konventioner, er en gåde.

 10. Af Henrik Dalgaard

  -

  Mehmet:hvorfor tror du at de pågældende «flygter» til de onde nationer. Er det fordi de er lidt underfrankerede?

 11. Af Kim Olsen

  -

  Mehmet
  Det lyder fornuftigt.
  Betyder det, at du har opgivet drømmen om et EU domineret af Tyrkiet?
  Det ville nemlig passe de fleste vestlige demokrater særdeles vel, hvis diktaturstaten Tyrkiet fik lov at sejle i sin egen sø.

 12. Af Finn Bjerrehave

  -

  Nu er det ikke Muslimer denne block handler om, men om Afrikanere som ønsker et bedre liv i Europa,og hvordan disse mennesker ad forskellige veje bliver fragtet over Middelhavet, samt drukner helt u-nødvendigt, ligeså u-nødvendigt som at prøve at komme til Europa uden invitation.
  Alle skal opsamles og tilbageleveres i sikre havne, og dem som har lykkes med turen, skal sendes tilbage, med besked, Europa er ikke et åbent hav for nogen mennesker syd for Middelhavet, alle ønsker om immigration går via ambassaden, og hvem tør sætte hælene i.
  Menneskelighed. Finn Vig

 13. Af Kim Olsen

  -

  Bjerrehave
  Enig! Vi kan ikke tilbyde dem noget som tiderne er lige nu, og de kan ikke tilbyde os noget.

 14. Af Ewald Holm J.

  -

  Hold nu op med alt det klynkeri-” wir schaffen das” -oder was ???

 15. Af M. Christiansen

  -

  Bare rolig. Godhedsindustrien har sat hele flåden ind. De skal nok klare den. Spørgsmålet er så,
  om vi klarer den?
  Det gør vi, for det har Merkel selv sagt.

 16. Af Svend Jensen

  -

  Lise Nørgård har den alder og sociale position, som gør at hun ikke behøver at ‘fake’ politisk korrekthed.
  Af børn, fulde folk, H.C.Andersen og Lise Nørgård skal man høre sandheden. Tænk at den kloge dame vovede at nævne “Antallet betyder noget” og mene det dødsensalvorligt!
  Lise Nørgård opvejer mindst 10 blåøjede naive fruentimmere fra den meningsblafrende Elite. Den Elite, som går i sort og i spagat hvis nogen drister sig til at hviske “Antallet betyder noget” – en udtalelse, som med magtfuld elegance fuldstændig klæder Elitens mange kejserinder helt af til deres bare skind.
  Efter denne totale afklædning har Elitens rare hattenåle herefter kun den nøgne obstruktion, forhaling og blokering tilbage som våben mod Lise Nørgårds skinbarlige snusfornuft.
  To survive or not to survive islam…..

 17. Af Ove Dahl

  -

  Fra jeg var en ung mand (idag 70 år) har det altid lydt
  Hjælp Afrika
  Sagens realitet har vist sig at være:
  Dette er beviseligt umuligt
  Når en fårehyrde med 2 eller flere koner producerer
  10-20 børn er ingen hjælp tilstrækkelig.
  Kina viste vejen til fremgang – stop spild af ulandsbistand,
  som alligevel ofte ender i forkerte lommer

 18. Af Niels Larsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR

  Vi kan indgå en bindende aftale:

  Samtlige – SAMTLIGE – muslimer i Europa rejser tilbage til deres respektive skodlande.

  Til gengæld trækker vi alle styrker ud af de muslimske lande og indstiller enhver hjælp til skodlandene og muslimerne.

  Deal?

 19. Af P Christensen

  -

  Enig med TJ.
  Eksempelvis er Syrien gået fra 4 til 40 mio. indbyggere siden 1950.
  Den primære ulandshjælp bør være svangerskabsforebyggelse.
  Og så bør man ikke give en mand fisk, men lære ham at fiske – dvs blive selvforsørgende.

  Men ligesom i DK har vi klientgjort alt.
  Vi beskatter arbejde for at kunne give folk penge for at sidde på den flade.
  Og vi har endog importeret en meget stor del af vore sociale klienter og problemer.
  En fuldsætndig grotesk “udvikling” der skal stoppes.
  Men kigger man sig omkring i Folketing og regering er der meget få der har forstået alvoren.
  “Tonen” eliten imellem er vigitigere.

 20. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Vi beskatter arbejde for at kunne give folk penge for at sidde på den flade.”

  Mere vrøvl fra PC naturligvis..

  Folket tjener pengene til eliten, og hvis vi ikke beskattet den ordentlig-totalt uretfærdigt som det er nu- ville 90% af Danskerne tabe..Mindst..

  Vi skal have skatter på værdier, og ikke blot indkomst som Picketty gav som foreslag med 1%..3% er dog mere aktuelt som virkemiddel..Såvel som borgerløn ..

  Socialisten George Orwell beskrev det idelle samfund, som ikke mere 1-lo i forskel i løn-værdi ejerskab tilbage i 1945..Stadigvæk en rollemodel blot at opnå dette..

 21. Af Per Kristensen

  -

  Mehmet Sami G’ur
  Hvis du nu viser vejen og rejser i dag har vi en mindre at betale til.
  Men er enig med dig i at vi skal ud af det muslimske og afrikanske fallit bo.
  Men vi er i gang, og det ved din familie i Saudi godt. inden for 10 år er det eneste de kan bruge deres olie til er til at bade i.
  Vindmøller og el biler.
  Så i kan godt starte med at øve jer med at ride kamel igen, enden er nær.
  Og så bliver der lukket, så kan i ellers hygge jer med at ligge på knæ og sige en shala.

 22. Af Jorn D.

  -

  Nutidens flygtninge og immigrant “Tombola” har som et almindeligt tombola meget få gevinster og flest nittere;
  men i et almindeligt tombola er nitterne ikke “dødsensfarlige”
  og
  selv hvis Tyskland / Europa yderligere modtager 1 mio. fattigdomsflygtninge
  ja
  så hjælper det lige lidt
  når
  verdens fattige bliver 18 mio. flere hver år, der ønsker at flygte til mere velfærd

  rigtigt set af Tom Jensen, hvorfor er der ingen der adresserer verdens største problem
  nemlig
  at vi er for mange og for forskellige – nu snart allesteder
  og
  hvorfor adresserer EU ikke problemet med, at afrikanere får flere børn end de kan brødføde
  men
  i stedet diskuterer hvilke insekter europæerne skal spise i fremtiden grundet vi er for mange
  mennesker på jorden
  eller
  forlanger af bl.a. afrikanske regeringer, at de ikke beriger sig selv, men sørger for deres egen befolkning
  eller
  hvorfor Kibitzer israelerne ikke vejen til Kibbutzer eller hvorfor sælger israelerne ikke oaser til afrikanerne
  eller
  anbefaler en rolig gåtur til Israel eller Saudiarabien i stedet for en farefuld rejse over middelhavet
  men
  måske dækker denne “handlingslammelse” overfor dette flygtningekaos
  over
  en “planlagt” demokratisk islamisering af det kristne Europa
  som
  da USA og Israel fik EU overtalt til, at forære kristne Kosovo til flertallet af albanske muslimske immigranter.

  ironi.mus

 23. Af J. christensen

  -

  Vi ligger jo som vi har redt. Det har gennem årtier været alt for let at opnå asyl, så en meget stor procentdel har opnået asyl uden at være personligt forfulgte. Det nye er at det økonomiske opsving i Afrika gør det muligt for flere at rejse til Europa, samtidig med at de har fået mobiltelefoner og kan se hvordan man lever her. Når anerkendelsesprocenten er så stor , er det en enorm fristelse at tage turen, og slippe væk fra overbefolkningen.

  Lise Nørgaard skal have stor tak for at sige sandheden uden omsvøb. Man skal åbenbart blive 100 år for at turde skære tingene ud i pap, så alle kan forstå det. Selv medierne.

  Den eneste måde at stoppe strømmen på, er at stoppe asyltildelingen og sende alle ansøgere tilbage.

 24. Af M.S. Carstens

  -

  Det er vigtigt at forstå, så vi kan have en kvalificeret diskussion om, hvad der kan stilles op i forhold til en migrantkrise, som formentlig blot vil blive forstærket i de kommende år.”

  Det har vi nu gjort og diskuteret i xxårtier, med forskellige fortegn (gæstearbejdere, flygtninge, migranter,..), men:
  Hvornår får vi en diskussion om, hvordan vi får vore politikere til, at forholde sig til tingene?

  Det hjælper jo ikke meget, at vi sidder her og underholder hinanden med fakta, meninger og forslag, så længe hele raden af folk, med taburet, på Borgen, lever deres egocentriske liv, ganske lykkeligt uvidende om, hvad der udspilles i medierne og blandt borgerne og end ikke har intentioner om, at orientere sig om, hvad der rører sig i folk, udover en pseudo interesse op til næste valg.

  Jeg efterlyser meningsdannere/bloggere/andre, der virkelig kan lægge op til, at vore valgte politikere vågner op og arbejder for folket og ikke for egne interesser?

  Alt kan vi diskuteret og debatteret til hudløshed, men det hjælper en hujende fis fra en luftballen, så længe vi ikke formår, at stille vore politikere til lydhørhed og ansvar over fors, mens de sidder på taburetterne.

 25. Af Peter NIelsen

  -

  Det meste af mit liv har jeg doneret til Afrika, men nu er det slut og vil aldrig blive gentaget. Også for altid slut med at donere til Læger uden grænser, Folkekirkens nødhjælp, Amnesty og alle andre ngo’ere med tiltagende uacceptabelt rygte Som en desillusioneret læge en gang sagde til mig efter en redningsaktion i Afrika, havde han nu “reddet” en masse hjerneskadede børn fra en videre sultkatastrofe, og at de næppe ville kunne finde ud af så meget andet end at …. . det sidste må I gætte jer til, for det var både sjofelt og desperat og ikke så lidt præget af selvhad. Efter Puk Damsgaards følelsesbævende St. Hans tale hos Søren Ryge, vil der heller ikke blive købt flere af de tos bøger endsige set flere af Ryges allerede kedsommelige udsendelser hvor han dyrker sig selv. Nu gælder det i stedet om at redde mine egne børn fra at komme til at leve i et nyt Egypten, Nigeria og Sudan. Det er slemt nok med tilskuddet fra Somalia, Eritrea, Ghana, Mahgreb og Libyen for slet ikke at tale om Mellemøsten og Pakistan der i sig selv er ved at udsuge og ødelægge store europæiske byer inde fra.

  Mon ikke det allerede er for sent at sætte dette problem til debat i en af landets store aviser og dermed bilde os selv ind, at der findes en fredelig løsning? Som den britiske forfatter og samfundsdebattør Douglas Murray har jeg i hvert fald jeg vanskeligt ved at komme i tanker om en ikke-voldelig måde at tackle de problemer, som de europæiske “humanister” allerede har skabt med deres: Jeg god, du Hi t le r tyranni. Afrika kan kun reddes af afrikanerne selv.

 26. Af Jens Ellekær

  -

  Nej, stop nu, Tom Jensen! Det hele er jo langt mere kompliceret. Så her har vi fra venstre Røde Rosa og fra højre Sorte Sonia.

  Røde Rosa: Så let kan den vestlige verden ikke fralægge sig sit ansvar. Gennem slavehandelen og udnyttelsen af sorte afrikanere til slaveri i Nord- og Sydamerika har Vesten pådraget sig en uafvaskelig skyld og et ansvar over for det sorte Afrika. Vi skylder fortids sorte slaver at tage imod de afrikanere, som ønsker at bosætte sig i Europa.

  Sorte Sonia: Det er rigtigt, at europæere drev nedværdigende slavehandel med sorte afrikanere fra det 15. til det 18. århundrede. Araberne drev imidlertid handel med sorte slaver fra det 7. til det 20. århundrede. Ud fra en betragtning af ansvar og proportionalitet bør araberne således modtage 78 procent af de migrerende afrikanere mod europæernes andel på 22 procent. Og lad os være realistiske: Turen over Det Røde Hav fra Sudan til Saudi Arabien er betydelig kortere end turen over Middelhavet. Der er, indrømmet, ganske vist en del hajer i Det Røde Hav.

  Røde Rosa: Det er korrekt, at araberne står for en meget stor del af udnyttelsen af afrikanske slaver, men det skal i denne sammenhæng ikke glemmes, at arabernes religion giver dem Guds tilladelse til slaveri. Araberne skal således ikke undskylde for noget som helst. Jeg og mine forkaster selvfølgelig religion som folkefordummelse, men den enkelte araber er jo underlagt den sociale virkelighed, hvori han befinder sig. Langt mere afgørende er det imidlertid, at Vesten med udviklingen inden for lægevidenskaben rettede det ødelæggende stød mod Afrika: Gennem nedbringelsen af børnedødeligheden skabte Vesten grundlaget for en demografisk udvikling, som den enkelte afrikaner – og slet ikke hans politiske ledere – kunne overskue. Vesten er i sidste ende ansvarlig for befolkningsudviklingen i Afrika.

  Sorte Sonia: Jeg har svært ved at holde paraderne oppe. Jeg kan se, at hvad enten det drejer sig om, at det vestlige slaveri har været af begrænset omfang i forhold til slaveret i den arabiske verden og i Afrika selv, og at den vestlige overførsel af moderne lægevidenskab har betydet stærkt stigende levetidsforventninger for de afrikanske befolkninger, så vil det skyldkompleks, der har udviklet sig i den vestlige verden overskygge alt dette.

  Røde Rosa: Ja, og oven i dette, kommer den ulykkelige dekolonialisering. De vestlige kolonimagter var på et tidspunkt nærmest desperate for at slippe ud af Afrika og derfor parate til at overlade magten til den første ærgerrige negerhøvding, der meldte sig. Som følge heraf er de fleste afrikanske stater blevet styret elendigt siden kolonitidens afslutning. I tilfældet Rhodesia (det nuværende Zimbabwe) var det europæiske establishment mere end begejstrede for at se Robert Mugabe tage over efter Ian Smith. Og tag så det tidligere Tanganyika, nu Tanzania. Det danske embedsværk var så begejstret, da Tanzanias første præsident Julius Nyerere i sin Arusha-deklaration fra 1967 bekendte sig til såvel socialisme som panafrikanisme, at det fik gjort Tanzania til et af hovedmodtagerlandene for dansk ulandshjælp. I løbet af et par år efter selvstændigheden var Tanzania gået fra at være nettoeksportør af fødevarer til at være nettoimportør. Danmark og andre vestlige lande med ringe forståelse for afrikanske forhold, har forværret afrikanske forhold ved at fremme og støtte inkompetente negerhøvdinge i magtpositioner. Og har dermed pådraget sig et ansvar for de afrikanske befolkninger.

  Sorte Sonia: Jeg strækker våben. Hvorfra har du dit gode kendskab til afrikanske forkold?

  Røde Rosa: Jeg har læst Edgar Wallaces beretninger om kommissær Sanders og hans afrikanske associerede Bosambo. Så ved man noget om afrikanske samfund og afrikansk tænkning. Glem ikke, at i filmatiseringen af ”Sanders of the River” (Zoltán Korda, 1935) blev Bosambo fremstillet af sangeren Paul Robeson, der havde en tæt tilknytning til USA’s Kommunistiske Parti.

  Og vi kan således se, at såvel her som ude i samfundet har Røde Rosa fat i den lange ende.

 27. Af Kim Sørensen

  -

  M.S. Carsten

  Godt spørgsmål. Men mon ikke svaret er lige til? Vi skal lade være med at spilde vores tid på blogge som disse, der egentlig er baseret på envejskommunikation og som derfor reducerer os til mediernes (og magthavernes) nyttige idioter. Aber med tastaturer, hvis eneste umiddelbare værdi er at polstre statistikkerne for “engagement” og den slags.
  Vi skal simpelthen til at tro mere på os selv og på vores værdi. Hvis præmissen er envejskommunikation, skal vi ikke møde op. Det er det eneste der virker. Det er det eneste politikere, meningsdannere og andre magthavere forstår. Faldende læsertal og svigtende “reach” på de sociale medier.

  Det må vel så være min afskedssalut… So long, and thanks for all the fish.

 28. Af Axel Hammerschmidt

  -

  @Kim.

  Smut du over på Politiken’s “Debat” HP.

 29. Af Arvid Holm

  -

  “Migrantkrisen kan ikke løses i Europa”???
  Forbløffende og indlysende falsk udsagn, der alligevel fremsættes, som var det en uomgængelig naturlov.
  Strømmen af mennesker kan selvfølgelig stoppes og vendes hvor som helst på ruten.
  I Europa kan de tilrejsende således indfanges og transporteres retur.

 30. Af Henrik Schultze

  -

  Spørg alle EU venlige politikere hvorfor de i 30 år har været med til at lukke muslimske , kriminelle og racistiske migranter og deres familier , til evig forsørgelse , ind i Danmark.
  1) Hvad har det kostet i dansk velfærd?
  2) Hvad har det kostet i ødelagte danske liv pga vold , kriminalitet og mord?
  3) Hvad har det kostet i sammenholdet danskere imellem?
  4) Hvad vil det koste i fremtidig splittelse , befolkningsgrupper imellem?
  Alt sammen noget som er irreversibelt !!
  Og så , når alle er enige om , at man for det halve beløb har kunne hjælpe mange flere fattige mennesker i deres hjemlande.
  Hvad er EU så ?
  Skurken over alle skurke!
  Årsag til et totalt maltrakteret Europa , men hvor er der mange politikere der har levet fedt af lønninger fra EU, på andres ulykke.

 31. Af Arne Hornborg

  -

  De frelste boltrer sig rigtigt i deres egen selvforstående godhed.
  Nu som før beskrevet: VEND BÅDENE.
  Jo flere der får fodfæste i Europa desto flere vil der komme.
  De eneste der har gavn af flygtningekrisen er menneskesmuglerne.
  Såvel menneskesmuglerne som flygtningene skal stoppes med alle til rådighed stående midler, OGSÅ, om nødvendigt, militært.
  Det er ikke de flygtninge der drukner der er problemet, det er de overlevende.
  Arne Hornborg

 32. Af Kim Kaos

  -

  “AF MEHMET SAMI GÜR – 25. JUNI 2017 18:33
  Så hold (vesten) nallerne væk fra den muslimske verden. Så enkelt kan det siges.”

  Fint nok Mehmet det lover vi hvis dig og alle de tyrkiske landsmænd øjeblikkeligt forlader Europa og smutter hjem til Fascistogan i Tyrkiet sammen med alle de uønskede kriminelle dovne muslimer der sidder hjemme i sofaen og feder den.

 33. Af happybrexit heimlich

  -

  Migrantkrisen kan godt løses i Europa. Det er bare at lukke grænserne for alle disse gratis turister fra områder, hvor der ikke er krig: Damaskus, Pakistan, Marocko, Egypten, Ghana etcetera: så vil de være nødsaget til at ordne de politiske forhold i deres egne fædrelande. Danmark fik heller ikke demokrati gratis. Easy come, easy go!

 34. Af Thomas Nielsen

  -

  Der har altid været millioner af fattige i Afrika, Forskellen er den, at i dag kan de få billet til HELE Europa hvis de blot formår at sætte foden på land på Lampedusa, en lille ø i Middlehavet, tættere på den afrikanske kyst end på Europa.
  Med EUs åbne grænser, ydre såvel som indre, har vi skabt en helt uholdbar situation, som kan sammelignes med at vi fra i morgen alle undlader at låse vores hoveddør når vi går hjemmefra – og annoncerer denne beslutning vidt og bredt. Hvor længe mon der ville gå før alverdens indbrudstyve ville finde vej til Danmark? Og præcis sådan har vi indrettet os i Europa. Defor er løsningen også netop europæisk: EUs ydre grænser må genoprettes, og indtil det er sket må hvert land oprette effektiv grænsekontrol og afvise enhver der ikke har lovligt ærinde i landet. Så stopper migrantstrømmene af sig selv.

 35. Af Jan Petersen

  -

  I starten kaldte man de velfærdsvandrende for asylansøgere og flygtninge. Den iscenesatte fake news leg med ord er i det mindste ophørt. Nu bruges korrekt betegnelse – immigranter. For immigranter er der helt klare regler, der skal opfyldes – såsom pas, visum, arbejdstilladelse o.lign. Så jeg har lidt svært ved at se problemet i at sende diverse afrikanere tilbage til Afrika, med mindre de opfylder nævnte krav !

 36. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Vi ved det godt, men vi kan ikke lide tanken. De eneste, der kan løse migrantkrisen, er europæerne. Hvem ellers har ressourcerne, organisationen og det nødvendige uddannede personale? Ingen. Vi bør være stolte af, at vi har udviklet en kultur, der sætter humanisme over egoisme og samtidig skabt et velfungerende erhvervsliv, der kan producere enorme mængder af materielle goder, der kan komme nødlidte migranter og flygtninge til gode.

  Når europæerne heldigt er blevet så rige, som de er, indebærer det en forpligtigelse til at hjælpe andre, der ikke har været ligeså heldige. Desværre lider vi stadig under den bondske tankegang, at det er vigtigere at laden bugner, end at de fattige får føden. Vi burde kunne tage afstand fra denne underlige tankegang, fordi verden har forandret sig, siden bonden var det øverste led i fødekæden.

  Vi har i dag et teknologisk produktionsapparat, der kan øge produktiviteten næsten uendeligt. Vi kan redde migranterne, hvis vi vil det. Alt for mange vil hellere øge det militære beredskab og grænsebevogtningen med ubegrænsede midler. Det er for primitivt. Det må høre op.

 37. Af Ursula Overgaard

  -

  Hvis Europas befolkninger vil undgå, at EUROPA bliver til EURABIA, så er tomme ord, nødhjælpspakker og milliarder til ulandshjælp ikke nok.

  Hvor meget modtager hvert enkelt ulandsbistandsland i bistand fra samtlige lande og ikke kun fra Danmark? Alene Danmark har igennem ca. 70 år betalt mange, mange milliarder i ulandsbistand; det samme har andre lande gjort.

  Uvidenhed og fattigdom burde for længst blevet erstattet af viden og blomstrende økonomier. Men hvad blev resultatet af de utallige milliarder? Hvor blev pengene af…..? – Til køb af våben, til krige, terrorisme, dybt korrupte politikkers og embedsfolks ineffektive og uintelligente politik, som har frembragt en enorm fattigdom og en vedvarende strøm af flygtninge og folkevandringer.

  Også Afrikas enorme befolkningsvækst burde være et wake up call for virkelighedsfjerne politikere.

  I flg. FN skal verdens rigeste lande bidrage med 0,7% af BNI. I dag bidrager Danmark omkring 0,85%. –

  Med EUs åbne ydre og indre grænser blev der skabt en helt uholdbar situation. Betaler Danmarks skatteborgere til deres egen undergang?

 38. Af Svend Jensen

  -

  @JØRGEN VILLY MADSEN – 26. JUNI 2017 12:05
  Den naive JVP’s horisont standser ved hans næsetip og om 24 timer. Alt derudover orker eller formår han ikke at underkaste en simpel konsekvensanalyse.
  Tag eksempelvis Slesvigs fortyskning i første halvdel af 1800 tallet. Af flere årsager bredte tysksindede sig nordpå fra selve Tyskland. I forvejen var Slesvigs overklasse mere tysk end dansk og i “Tyske Kancelli” i København sad den halve holstenske adel som ledere. Disse femte kolonne tyskere i Danmark fik gennemført den katastrofale fortyskning af Sydslesvig, der forårsagede tabet af landsdelen til fjendelandet Tyskland. Selv kongens egen (fjerne) familie deltog i kannibaliseringen af Slesvig.
  Når man betænker, at tyskerne trods alt var kristne europæere, er det let at forstå den enorme kraft i massiv indvandring uden kontrol. Hvis hele Danmark ikke skal ende som Sydslesvig, er vi nødt til at begrænse indtaget af kulturfremmede voldsomt her og nu. At påkalde sig godhed som undskyldning til sine altruistiske projekter, er intet mindre end suicidalt; både nationalt og kulturelt. Majoriteten bestemmer altid – og hvem besidder den om 25 år? danskerne eller muslimerne?

 39. Af Henrik Schultze

  -

  Jørgen Villy Madsen
  Hvor mange penge sender du hver måned afsted til verdens fattige.
  Er det en stor del af din pension ?
  For så er du et virkeligt godt og ærligt menneske.
  Men ,er det , du snakker om , andres penge du vil give til de fattige , så er det en ussel gave og er vel nærmest at regne for tyveri eller ren socialisme.
  Tage fra dem der knokler og give til dem der hellere vil hygge.

 40. Af Olfert Olferts en

  -

  Tom Jense n.
  Hvor mange flygtninge kom der til Europa igennem Libyen.
  Før Vesten overfaldt dette land og ødelagde det totalt.
  Og gjorde landet til en failed state.
  Det er helt rimeligt, at Vesten betaler for sine forbrydelser.

 41. Af 6.6 millioner migranter – og det er kun fortroppen « Snaphanen.dk

  -

  […] EU Kommissionen mener stadig, Europa kan fordele sig ud af det. I 2015 ville den fordele 160.000 migranter, i 2017 har den fordelt 20.000 af dem. Nu truer Kommissionen østeuropæerne med sanktioner, hvis de ikke  følger dens misforståede, ødelæggende og livsfarlige asylpolitik. Ingen Vesteuropæiske ledere tør åbenbart påtale vanviddet, så Kommissionen fortsætter blot sit hærværk. 6.6 Million Migrants on Europe’s Borders: Secret German Government Report,  Migrantkrisen kan ikke løses i Europa. […]

 42. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Jeg oplever det engang imellem som et handikap, at jeg hører til de mennesker, der mener, at migranterne er mennesker som jeg selv og skal behandles, som jeg gerne ville behandles, hvis jeg var i deres situation – også for andres penge.

  Når jeg føler handikappet, er det fordi jeg åbenbart er født helt anderledes end de mange danskere, der betragter alle fremmede som djævelens yngel, som vi alle har en pligt til at udrydde.

  Heldigvis møder jeg dem ikke i den virkelige verden. Det er endnu kun i avisernes spalter, at deres afskyelige hadforestillinger kommer til udtryk. Det handikap er trods alt til at leve med.

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  HENRIK SCHULTZE, hvis du sigter til offentlige midler, er det vore allesammens penge. Fint at der går herfra netop til dem, åbenbart intet har tilovers for.

 44. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Sagen er, at migrantkrisen, som man ynder at kalde den, skal løses i Europa af Europa. Hvem ellers? Jeg kan ikke få øje på nogen, der virker mere kvalificerede. Krisen er skabt af Europa, og hvis man ikke ser det i øjnene, er det svært at se mulighederne. Der er ansvarsløse lande, der ikke vil deltage i løsningen, men det må betyde, at de ikke kan bevare medlemskabet i EU. Det siger sig selv. De har i forvejen ikke bidraget positivt, men indtil nu kun været en økonomisk belastning for unionen.

  De lande, der vil tage et ansvar, bør gå sammen og danne den union, der er nødvendig, hvis vi effektivt skal kunne gribe ind med de nødvendige midler og med de nødvendige muskler. Dem har vi ikke nu. Derfor lammelsen, frygten og hadet i befolkningerne. Problemet er, at vi sidder og venter på, at nogen skal gribe ind og løse udfordringerne for os. Formentlig USA, der jo har lovet at klare alt det grimme, hvis vi blot betaler beskyttelsespengene – 2% BNP til Nato plus det løse.

  Men det gør USA ikke. De har det glimrende med et Europa splittet op i et øst og vest, der hader hinanden og med en indvandring, der yderligere svækker regionen. USA’s største og bedst begrundede frygt er et forenet Europa, der ikke kan domineres og kontrolleres. Det er lykkedes for dem ud over alle forventninger, men hvis noget skal lykkes for Europa, skal undertrykkelsen ophøre. Hvad fatter gør er ikke altid det rigtige. Hvad USA gør er aldrig det rigtige.

 45. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Af Jørgen Villy Madsen – 27. juni 2017 8:59
  Jeg oplever det engang imellem som et handikap, at jeg hører til de mennesker, der mener, at migranterne er mennesker som jeg selv og skal behandles, som jeg gerne ville behandles, hvis jeg var i deres situation – også for andres penge.”

  Men er useriøst…Danmark kan hjælpe 5 i nærområderne for en her,og for samme pris?

  Syrer er nu den største udenlandske fremmede statsborgere i dK, og sket på 2 år under den borgerlige regering..Berlingske har lige skrevet en ypperlig artikel om at tildelingen af pas steg med 3oo% sidste år, så godt som alle syrer mv., over for året før?

  Hvem tør nu påstå at blå blok leder mht. en stram indvandringspolitik? Skam jer i blå..

  I årevis har i løjet herom..Under VKO mere end fordoblet i indvandrerantallet til DK..

  Sidste nye DST statistik siger at 2oo.ooo fremmede nye er registreret her blot de sidste 2 år..

  Vi må håbe at S-og DF når de danner regering, endelig får strammet op? Sidste chance før løbet er kørt..Muslimske-Afrikanske nyankomne indvandrer er nu overalt siden de sidste 2 år..De bliver alle statsborgere i det nuværende system. Vi skal ud af alle konventionerne nu.

 46. Af Erik Larsen

  -

  Kære Jørgen V. Madsen, hvad hvis du prøvede at tænke dig lidt om?
  Det mest fornuftige du siger er at de hundrede tusinder, snart millioner der myldrer op til Europa fra Afrika og Mellemøsten er MIGRANTER og selvfølgelig ikke flygtninge.
  Men hvorfor de så skal have f.eks. asyl i lille Danmark – og vi der betaler verdens højeste skatter og afgifter skulle betale deres mad, liv, bolig, sygeforsikring og meget mere, bedes du lige forsøge bare at forklare. Tak. Der findes ingen, ingen rimelighed i det. Jeg har støttet det meste af det der ønskes i relation til udlandshjælp, red barnet m.m. – men at vore sygehuse ligger nu under Rumænien – niveau og at vores kriminalitet er eksploderet er desværre kun danskernes egen skyld ved at finde sig i de levebrødspolitikere og EU der styrer alt i dag.

 47. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Af Jørgen Villy Madsen – 28. juni 2017 12:00
  Sagen er, at migrantkrisen, som man ynder at kalde den, skal løses i Europa af Europa. Hvem ellers? Jeg kan ikke få øje på nogen, der virker mere kvalificerede. Krisen er skabt af Europa,”

  krisen er skabt af US og Israel…EU har som trofast US -Zionist puddel meget skyld ja, men kun borgerlige her. Ikke os andre der ikke støttet op om de krige der.

  Europa skal naturligvis overtage rollen som verdensledende. Vi er verdens største økonomi-EU , selv uden UK, Men vi spiller tredje violin over for US , Rusland, hvis ikke fjerde violin med Kina før os…

  Det fælles EU militær på plads..Og hvis EU skal overleve må grænserne lukkes..Ellers skal det nedlægges..

 48. Af P Christensen

  -

  Hovedparten af vore skatter er personskatter
  som ikke betales af de bredeste skuldre,
  men af de tosser som ikke kan eller vil snyde i skat. Og de falder stadig i antal.
  Forunderligt nok finder vi forholdsmæssigt mange snydere blandt tilrejsende.
  De vil gerne forsørges, men ikke bidrage.

  Desto mere forunderligt er det at venstreorienterede
  vil belemre Europa med stadigt flere sociale klienter udefra.
  Thi regningen havner hos lønmodtagerne – arbejderklassen.
  Men den har venstrefløjen jo forlængst begået sit endelige klasseforræderi mod.

  Immigrationen fra Afrika og Arabien skyldes disses overbefolkning og etnisk-religiøse ur-menneske stridigheder.
  Det har Europa intet ansvar for. De øvrige verdensdele har intet ansvar taget herfor.
  Jo måske burde vi aldrig have givet dem ulandshjælp, men have ladet naturen klare problemet.

 49. Af John Laursen

  -

  Jo, Dansk Folkeparti har leveret hvad 37 mandater ud af 179 kan levere. Partiet har gang på gang stillet forslag i Folketinget om oprettelse af en stærk permanent grænsekontrol til at stoppe de invaderende. Men forslaget er hver gang blevet stemt ned af venstrefløjen og de radikal-liberale partier. Dansk Folkeparti har også nægtet at medvirke til Danmarks opløsning, ved ikke at stemme for flere statsborgerskabs tildelinger.

  Den nuværende ” regering ” sætter ligesom de forrige ” regeringer ” hensynet til Merkel, EU, konventionerne og FN, højere end hensynet til Danmark og danskerne.

  Der er kun tre partier i Danmark som sætter hensynet til Danmark og danskerne, højere end andre hensyn og det er Dansk Folkeparti, Dansk Samling og Nye Borgerlige.

  Dansk Folkeparti anbefalede vælgerne at stemme for bevarelsen af Danmarks rets-forbehold, ved folkeafstemningen derom og danskerne valgte klogt da de valgte at følge anbefalingen. For som partiet sagde, så fik Danmark sin Europol-aftale, selvom det blev et ja til at bevare rets-forbeholdene.
  De politikere og såkaldte ” eksperter ” der sagde at danskerne kunne vinke farvel til Europol samarbejdet, hvis de stemte for bevarelse af rets-forbeholdene, står nu i skammekrogen med røde øren.

  Hvis de tre partiers gode viljer og hensigter skal resultere i store resultater for Danmark og danskerne, så skal vælgerne være klar over at hvis de ikke stemmer på de tre partier så stemmer de på islamisering af Danmark, hvilket vil ødelægge Danmark og gøre det ubeboeligt for danskerne og de skyldige i det, er så vælgerne selv.

Kommentarer er lukket.