Folkepartister på frihjul

Af Tom Jensen 28

Det er ikke nemt. Bare spørg Liberal Alliance. I efteråret slog partiet sig op som den store dødsforagtende fornyer i dansk politik, partiet der gjorde alting på nye måder, som holdt fast i mærkesagerne, selv hvis det måtte koste dyrt, herunder de borgerlige magten. For topskattelettelser på fem procent skulle der til. Jeg var kritisk. Berlingske var kritisk. Ikke i forhold til det politiske mål, slet ikke. Men taktikken… uha.

Reelt viste al balladen sig at være én langstrakt ansøgning om at komme i regering, og bortset fra de deraf forbundne troværdighedsproblemer kan man ikke i sig selv bebrejde LAerne dette ønske. Tværtimod. Havde alverden – Berlingske inklusive – netop ikke tryglet de nye partier i Folketinget om at tage ansvar, gribe magten, også selv om det måtte give snavsede fingre, som magt jo næsten uundgåeligt gør.

Fire måneder senere, og Liberal Alliance er som forvandlet. Fra rebel til systemet selv. På en måde forstår man godt ubehaget, der synes at brede sig blandt partiets tidligere så trofaste og voksende kreds af støtter.

Kan man slippe helskindet fra at transformere sig fra oprørsk til systembevarende over natten? Topskattelettelser på bare et enkelt procentpoint synes nu at være et uopnåeligt fjernt fatamorgana. Man hører aldrig mere noget særligt til de før så stridbare liberale… selv førsteideolog Ole Birk Olsen er gjort tavs, bortset fra når han skal redde sig ud af en ministerstorm.

Ole Birk Olesen, ja. Hvem var det nu, der arrangerede stormløb på ham som følge af Postnord-sagen? Jo, den nu stort benæsede transportminister måtte tilbringe en uge på svederbænken takket være nye Alliance Til Sikring Af Altings Bevarelse mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det er meget underligt alt sammen. Ikke at de to partier er ved at finde sammen. Det er slet ikke underligt. Substantielt er de åndsfæller. De udgør henholdsvis den let blålige og den let rødlige måde, hvorpå man kan bevare det Danmark, du kender. Til syvende og sidst er det nogenlunde den samme vej. Det er konsensus-Danmark classic. Der sker ikke noget, og det skal forstås dobbelt.

Man forstår Socialdemokratiets og formand Mette Frederiksens umidelbare motiver for at fremkalde den nuværende politisk situation i Danmark. Hun kan for tiden grine hele vejen frem til næste meningsmåling. Læne sig tilbage og vente. Få taget mål til nøglen til Statsministeriet. Omvendt bliver det sikkert også umuligt for hende at regere. Men den tid, den sorg.

Dansk Folkeparti, derimod. Man indtager nu på sin egen måde en variant af den rolle, Liberal Alliance iscenesatte sig i gennem efteråret. Som oppositionens hidsige støtteparti til regeringen. Om man så må sige. Redskaberne er en cocktail af ministerangreb og politiske benspænd.

Men hvor længe kan man forsvare både at være parlamentarisk grundlag og opposition? For LA holdt det i maksimalt et lille års tid. Heller ikke dette kan vel fortsætte? Nogen må foretage et ryk en dag, ikke nødvendigvis det samme ryk, som Liberal Alliance gennemførte i november, slet ikke. Men et slags ryk. På et tidspunkt må de politisk-tektoniske plader være spændt så hårdt op, at et jordskælv udløses. Dansk Folkeparti synes jo ikke at få noget synderligt ud af sin tværhed og røde flirt. Og Liberal Alliance sivebløder fra sin position i en regering, hvis grundlag er pænt borgerligt/liberalt, men hvis virkelighed er leverpostejfarvet lammelse i en sandwich mellem DF og S.

Man kan le og håne Anders Samuelsen og hans liberale flok, både for drama queen-forløbet i efteråret og for den pludselig falden til patten. Men spørgsmålet er, om man ikke efterhånden bør se andre steder hen, hvis man vil diagnosticere den vedvarende årsag til det borgerlige Danmarks krise. Bør søgelyset ikke efterhånden blive Dansk Folkeparti til del? For hvad vil dette parti, det næststørste i Folketinget, som 22-årig efterhånden fuldvoksent, udover at spille politisk dobbeltspil med blå såvel som røde, mens man i øvrigt venter på det endelige udkomme af den kedelige Messerschmidt-sag med EU-midlerne?

Hvor længe kan man med troværdigheden i behold køre på frihjul i dansk politik? Hvor længe kan man slippe for det ansvarets åg, der ikke blot handler om at indgå ansvarlige kompromiser med de magtbærende, men rent faktisk bære magten selv? Hvor længe kan man være bremseklods for en regering, hvis grundlag man har accepteret at sætte sine stemmer bag? Hvor længe kan man være både Løkkes garant og Frederiksens date? Hvornår bliver Messerschmidt-sagen kun det næstmest belastende for Dansk Folkepartis samlede troværdighed?

Ingen synes helt uden skyld her. Med rette kan man således savne en mere synlig statsminister. Han er det jo ikke for enhver pris, ved vi. Man fornemmer samtidig en voksende bevidsthed om, at skal dette fungere, må regering og støtteparti til at tale bedre indbyrdes igen. Men lige nu er udsigtsløsheden dominerende i dansk politik. Spørgsmålet om, hvorfor det er kommet dertil, kan rettes til forskellige ansvarlige, men også meningsfuldt til Kristian Thulesen-Dahl og et Dansk Folkeparti, der forandrede dansk politik for 15-20 år siden og skabte et minijordskred ved folketingsvalget 18. juni 2015.

Hvem ved. Måske var det bare den dag, de toppede?

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

28 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  Det var den dag, de toppede.

  Fremtiden tilhører bl. a. Nye Borgerlige, som æder sig ind på DF, LA og V. C venter vi lidt med.

 2. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt står politisk svindel og bedrageri vel beskrevet i Grundlovens §56

  “Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere.”

  Eller på almen let forståelig dansk – prak vælgerne alt det gylle på ærmet, du har lyst til. Eneste “straf” er, at vælgerne evt ikke genvælger en svindler. Det er vel til at leve med, taget livsvarig pension og andre goder i betragtning!

 3. Af P Christensen

  -

  “Hvor længe kan man med troværdigheden i behold køre på frihjul i dansk politik?”

  Ligeså længe, at dem der sidder ved rattet, bliver ved med at køre os i grøften.

  Sidstnævnte har det seneste halve århundrede givet os stadigt ringere
  offentlig kvalitet til en stadigt højere pris:
  Unødvendige krige, boligbobler, finanskrise, import af sociale klienter,
  social dumping og de har ødelagt skattevæsen, skoler, polti, jernbanedrift, postvæsen,
  det kommunale selvstyre og de har afdemokratiseret, bureaukratiseret, djøffiseret og centraliseret
  magten. En politisk “kræft-præstation”.

 4. Af jørgen pe

  -

  Nu er LA jo en knopskydning fra R, så det skete er vel kun hvad man kunne forvente.

 5. Af Svend Jensen

  -

  Holland er skrækeksemplet på degenereret demokrati. Danmark er på vej i samme retning, nu da vi er blevet ‘velsignet’ med Liberal alliance, Alternativet, Enhedslisten; Nye borgerlige Kristendemokraterne og Islamisk parti (vistnok kaldt nationalpartiet) på vej.
  Fælles for de nye små partier er at de er ‘ejet’ af enkeltpersoner, firmaer eller organisationer, hver med smalle idéer omkring enkeltsager til fremme af ‘ejernes’ idiosynkrasier.
  Indfør en mindste grænse på 10 procent for nye partier og reducér antallet af MF’ere til hollandsk niveau på 150 – gerne helt ned til 79 styks af slagsen. De fleste er jo alligevel kun stemmekvæg for partiernes alfa-hanner og hunner og derfor en unødvendig omkostning.

  I øvrigt bør ingen uden dansk statsborgerskab have stemmeret til noget som helst i Danmark. Stemmeret bør også kun tildeles de personer, som vil skrive under på, at religiøst motiveret lov (eller religiøst regelsæt) ingensinde kan overtrumfe eller erstatte nogen sekulær lov i Danmark.

 6. Af Helge Nørager

  -

  Indrøm det nu bare, de borgerlige magtet opgaven at forvalte riget, de skader som AFR skabte er stadig massive.
  F eks Elefanten der hedder boligskat, er stadig på fri fod i porcelænsbutikken.
  Den fra 1980,er skabte borgelige tesen om at alle er deres egen lykkes smed er fejlet, vi ved alle i dag, at udviklingen i teknik og global politik, mere end nogen sinde kræver vi alle er fælles om opgaver.
  Og at der er sikkerhed for dem som ikke, kan skabe deres egen lykke, f.eks pga. globalisering og ny teknik.
  Livet er ikke kun for de få som er født med en sølvske i munden.

  Derfor må den logiske konklusion af et voksent menneske, da være at erkende det, og forlade regering.

  Så andre der er opgaven mere voksen, kan tage over.

 7. Af Helge Nørager

  -

  Ups, mente.
  Indrøm det nu bare, de borgerlige har ikke magtet opgaven at forvalte riget, de skader som AFR skabte er stadig massive.

 8. Af Niels Larsen

  -

  Hverken de borgerlige eller de røde har magtet opgaven, Helge Nørager.

  Dels fordi begge sider ligger under for overformynderne i Brüssel og dels fordi politikerne er uden den mindste praktiske erfaring og derfor ikke aner en kæft om, hvad de har med at gøre.

 9. Af B. Nielsen

  -

  @ Helge Nørager

  Rød bloks misundelse over, at vælgerne 3 gange valgte Fogh frem for uduelige soc-kandidater fortager sig aldrig – denne smålighed er den eneste reelle grund for dette stadige had til en af vor tids bedste politikere.

 10. Af Maria Due

  -

  Tom Jensen.

  Tak for din indsats forleden hos Clement.

  Der må trods alt være grænser for DF’s uansvarlige dobbeltspil, og jeg tror, at partiet har toppet. For dels er det løbet fra sit ansvar og fortsætter med at føre valgkamp, selv om der er hårdt brug for samarbejde. Dels gider vi ikke høre mere om, hvem DF næste gang peger på som statsminister, mens det i mellemtiden leger slyngven med socialdemokraterne. Og endelig tror vi ikke på Thulesens Dahls uskyld vedr. de misbrugte EU-midler. DF vil ligesom Wilders blive overhalet indenom.

 11. Af Helge Nørager

  -

  Øhh vedr. valg af AFR, første valg vandt, de 2 næste købte han med fast frysningen af ejendomsværdiskatten.
  Det var for mange penge til at boligejere kunne sige nej. de stemte med tegnebogen og ikke med fornuften.
  Og da senskader på Dansk økonomi pga bestikkelse af friværdivælgere samt debat om fejl vedr. planlægning af Irak indsats, tiltog.
  Flygtede denne skabning til udlandet, frem for at tage ansvar.

  Og de kan de blå smølfer ikke tåle at tænke på, så de påstår at vi røde nisser er smålige.
  Ha heller smålig end bestukket af AFR.

  Men er ret enig med Niels Larsen, så det er ikke let at være vælger, og forvente at ens stemme bruges fornuftigt.

 12. Af Palle Huld

  -

  Helge Nørager Helt korrekt AFR bestak vælgerne med friværdi. Ret meget mere uhæderlige kommer politikere ikke.

 13. Af Hans Sørensen

  -

  Det er ved at være tid til, at Lars Løkke giver DF et ultimatum:

  Boligskatten skal have et borgerligt aftryk, hvis der skal indgåes et forlig. Jeg kan ikke forestille mig at VLAK vil indgå forlig, hvor parcelhus boligskatterne i byerne stiger fra deres nuværende niveau (da de allerede er mindst 10 gange højere end i noget andet land i verdenen) på hverken kort eller lang sigt.

  Hvis DF insisterer på også at køre parløb med S om boligskatter og forlange endnu højere boligskatter fra de “rige” parcelhusejere i byen, så bør Løkke udskrive valg. Det kan Tulle ligeså godt få et vide fra start.

  Hvis Løkke så taber regeringsmagten efter et valg, skal han lade DF bestemme HELT alene sammen med S og resten af rød blok, hvis de ikke vil gennemføre Venstres partiprogram. Det svarer fuldstændig til det DF prøver med VLAK. Vi borgerlige vælgere kan sagtens klare en valgperiode (der bliver ultra kort, kan jeg godt garantere), hvor Tulle, Elbæk og Østergård bestemmer, samtidig med at DF vælgerne forlader dem. Det bør Tulle også have klar besked om nu.

  Så hvis VLAK bryder sammen på boligskatter, så kommer den totale nedsmeltning for DF i den efterfølgende regeringsperiode.

  Omvendt skal Tulle også have en gulerod. Skattelettelser til de lavtlønnede og endelig aflysning af topskattelettelser, kan DF så få hovedparten af æren for.

 14. Af r. vangkilde

  -

  ER GLISTRUPS ÅND GÅET I ARV, – når græsrødderne dyrker populisme og symbol politik, ELLER er tidsånden et fællesskab på friløb, og et demokrati på vrangen med passiv forsørgelse
  i omfordeling fra de aktive, som stadig tror på et skabende værdi samfund med vækst og investeringer, hvor danskheden er en del af det globale samfund.

 15. Af Kalle Quist

  -

  Problemet er jo at der stadig ikke er noget alternativ til KVAL regeringen. Det er pest eller kolera.

 16. Af Ole Skovgaard

  -

  Syntes det osse må være op til medierne (Aviser, tv, etc…Christiansborg journalisterne specielt), at stille dem kritiske spørgsmål, her syntes jeg der er et markant svigt. Jeg bliver nødt til at sige at hvis man lader dem slippe afsted med, at de er imod alle indtægtsgivende reformer, Søren Espersen synger den sædvanlige sang hvergang en burka sidder skævt og Liselotte Blixt er så for alt, hvor der skal deles mia ud. Man bliver simpelthen nødt til, at gå den enkelte DF politiker mere på klingen. Eks i et interview med Liselotte Blixt, hvor hun igen igen mener, at dette og hint er for dårligt og regeringen må komme til lommerne, at journalister/ mediefolk direkte spørger hende om finansiering, Hvad DFs plan er. Det skal man så blive ved med uanset hvor irriterende nogle poltikere vil syntes det er. Og udenomssnak skal ikke tolereres. Som det er nu bliver jeg nødt til, at sige at min mening er, at der er alt for mange kloge Åger i det politiske system indenfor politik der får for meget i løn, fordi de nærmest lever i en form for symbiose med politikerne og ikke evner magter helhedsbetragtninger ensige kritiske spørgsmål. Og den proces der så i forvejen er kønsløs blottet for enhver samfundøkonomisk realisme, bliver så behandlet af yderligere et lag “kloge Åger” udenpå, der laver TVShows om processen og hvordan Ingers Kage bliver fordelt i samfundet Omfordeling og Rundhyl A/S.

  Og tilsidst ja indvandring/ flygtninge er et stort problem antallet betyder meget og vi skal
  Bremse noget op, men kan altså ikke være hele et partis økonomiske plan, at man bare stoppe for import af Sociale klienter/ “bekvemmelighedsflygtninge”. Det svar slipper DF ere afsted med igen og igen fra svage/ dårlige journalister det er det eneste indtægtsgivende de kan sige, alt andet er bare Behandling A/S….. Både i Social & Psykiatrien. Når man er fyldt 22 er det ikke, altid ens forlovede man ender i høet med. Men man som minimum forlange, at man tager stilling om man vil have en masse oplevelser uden ansvar eller man vil vælge den “kedelige” vej med forlovet senere mand + børn og tage et ansvar. Over and Out, Twist and Shaut.

 17. Af Britta Due Andersen

  -

  DF skal i regering, når man ikke længere lader sig invadere – dvs. når de hellige konventioner og Menneskeretsdomstolen er undsagt, så vi selv bestemmer, hvem der kan bo i Danmark.

  Som vælger mener jeg ikke, at DF kan ikke leve med at sidde i regering, samtidig med at vi invaderes af en stor mængde mennesker fra Mellemøsten/Afrika eller påtvinges en fordeling af EU. PT er vi “heldige” med lavt antal, men man skal være blind, hvis man ikke kan se problemerne ophober sig i Italien med immigranterne fra Libyen. Og pga. befolkningstilvæksten i Mellemøsten / Afrika vil strømmen være uendelig.

 18. Af Niels Larsen

  -

  Nye Borgerlige vil

  – opsige Flygtninge- og Statsløsekonventionerne
  – opsige Menneskerettighedskonventionen og indføre egen definition, hvor udenlandske forbrydere fratages al ret til ophold i Danmark og der foretages straksudvisning allerede ved første dom uden skelen til forbryderens øvrige omstændigheder
  – standse AL asylgivning i Danmark og udelukkende hjælpe i nærområderne
  – udvise alle udlændinge, som ikke efter en 2-års periode er selvforsørgende
  – ikke modtage migranter fra Mellemøsten og Afrika.

  Og vi støtter ingen regering, som ikke går med til som minimum at stoppe AL asylgivning her i landet.

 19. Af Søren Jakobsen

  -

  DF kan køre på frihjul frem til senest den 17. juni 2019 hvor der vil være folketingsvalg. På denne dag forventer jeg at Nye Borgerlige (som allerede er opstillingsberettiget) opnår overraskende mange mandater. Det er så herefter at Dansk Folkeparti er nødt til at træde i karakter og tage ansvar … Jeg forventer også at Nye Borgerlige til den tid viser vejen for bekæmpelse at indvandringen af arabere/muslimer og islamiseringen i Danmark.

 20. Af Kent Andersen

  -

  Det mest absurde er, at et dybest set venstreorienteret socialistisk parti som DF agerer støtteparti for en borgerlig regering. DF burde tage konsekvensen af deres politik, og begynde at samarbejde med dem, de har noget til fælles med.

 21. Af jens petersen

  -

  Det er lidt sjovt – nej faktisk tragisk – at se hvor totalt DF har vendt rundt fra at være et liberalt/racistisk parti til socialistisk/racistisk.

  ‘Gammelt Partiprogram

  https://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/dansk-folkeparti-principprogram-1997/

  På Dansk Folkepartis 20-års-dag kigger vi på partiets første principprogram: Store offentlige nedskæringer, lav skat, revselsesret og ingen pasningstilbud til arbejdsløses børn.

  Selv om Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995, fik partiet først sit første rigtige principprogram i 1997. Men hvordan så det egentlig ud? Og hvordan adskiller det sig fra i dag?

  Vi har været i arkiverne og gennemgået det første DF-program fra september 1997. Det blev udarbejdet af en arbejdsgruppe, som havde Kristian Thulesen Dahl i spidsen. Dengang var hans politisk næstformand. Søren Espersen, der dengang var pressechef, var også med, ligesom Peter Skaarup, der var sekretariatschef.

  1) Privatiser, udliciter, beskær det offentlige og sænk skatterne
  ”De offentlige udgifter skal gøres væsentligt mindre. Og øgede offentlige indtægter som følge af konjunkturgevinster skal øremærkes til henholdsvis skattelettelser og gældsafdrag. (…) For at kunne nedsætte de alt for høje skatter og afgifter ønsker Dansk Folkeparti besparelser på de offentlige budgetter. Derfor skal en lang række opgaver privatiseres og udliciteres.”

  2) Ret til at slå børn
  ”Forældrenes revselsesret bør genindføres. Ophævelse af revselsesretten har kriminaliseret forholdet mellem børn og forældre og er en socialistisk inspireret tanke om, at børn er samfundets ejendom.”

  3) Indkomstskat på 30 procent
  ”Indkomstskatten nedsættes kraftigt, idet Dansk Folkeparti ønsker et højt skattefrit bundfradrag. Herudover betales en realskat på 30 pct. på al overskydende indkomst.” I praksis er det altså en stor skattesænkning for de største indkomster og en mindre skattesænkning for folk med normale indkomster.

  4) Lediges børn skal ikke i daginstitutioner
  Partiprogrammet siger: ”Arbejdsledige skal selv passe deres børn med mulighed for en pasningsgaranti, såfremt den ledige igen får job.” Dvs. ingen socialisering i børnehaven for de lediges børn, som skal være derhjemme.

  5) Afskaf selskabsskat, ejendomsskat og arveafgift
  ”Selskabsskatten fjernes over en årrække. Der bør først ske beskatning, når penge trækkes ud af virksomheden. Herefter vil den almindelige realskat på 30 pct. gælde. (…) Ejendoms- og jordskatterne skal afskaffes. Ejendomsskatter bygger på den illusion, at folk køber huse som en investering, de skal tjene penge på. Dette er langtfra tilfældet. (…) Arveafgiften skal totalt afvikles.”

  6) Mindre formynderi
  ”Dansk Folkeparti vil forvandle formynderstaten til et samfund bestående af frie danske borgere, som ønsker at klare sig selv og bestemme over sig selv,” er det noget af det første, der står i programmet. Dansk Folkeparti er siden blevet kendt for forskellige formynderiske forslag som at ville forbyde både brug af høretelefoner for cyklister, dyresex og parabolantenner.

  7) Afskaf den statslige partistøtte
  ”Statsstøtten til de politiske partier skal afskaffes, så interessen for det politiske arbejde bliver ægte og uegennyttig,” hedder det. Med det flotte valgresultat i juni kan DF næste år se frem til omtrent 23 millioner kroner i offentlig partistøtte.

  8) Færre ministerier
  ”Dansk Folkeparti ønsker sammenlægning af en række ministerier, så antallet af ministerier nedbringes,” lyder det i programmet. Sidenhen har DF foreslået både et dyrevelfærdsministerium (foreslået to gange) og et turismeministerium (foreslået hele tre gange).

  9) MF’ere, der bliver ministre, skal nedlægge deres mandater
  ”Såfremt et folketingsmedlem udpeges til minister, skal pågældende, så længe han varetager dette hverv, nedlægge sit folketingsmandat,” står der i principprogrammet. Det handler ikke om DF’s egne potentielle ministre, men generelt om rammerne for folkestyret.

  10) Ulandsbistand skal privatiseres – men nedbringe børnetallet i ulandene
  ”Dansk Folkeparti ønsker den statslige u-landshjælp privatiseret. (…) Det skal være en betingelse for de u-lande, der vil modtage dansk bistand, at disse indgår aftaler om børnebegrænsningsprogrammer. Vi mener derfor, at danske statslige u-landsmidler hovedsageligt skal gå til projekter, som tager sigte på at nedbringe befolkningstallet i u-landene.”

  Der er dog særligt tre ting, som partiet ikke rigtigt har rørt siden 1997: Stor modstand mod EU, en skrap udlændinge- og asylpolitik og en kriminel lavalder på 12 år er nemlig fortsat partiets politik.

 22. Af Lis Sørensen

  -

  La la har kørt regeringen over i la la land. Utallige velfærdsforringende tiltag nu..

  Danskerne vil have en df-s regering. Og bedre velfærdsfordelling. De blå liberalisttider er talte.

 23. Af Søren Jens Rasmussen

  -

  Min medborgerTom Jensen,

  “Jeg var kritisk. Berlingske var kritisk.”

  Det er da fint at du og dit blad/medievirksomhed er kritiske om ‘politiske mål’ og ‘metoder’ – til din oplysning deler de fleste borgere i Danmark dine og din virksomhed’s kritiske indgang til vores lands ledelse.

  Det er måske ikke så interessant at læse om dine (og andre såkaldte ‘politiske iagttageres’ gætterier og personlige holdninger om den politiske udvikling i Danmark).

  Jeg er overbevist om at din avis vil prioritere nyhedsformidling og analyser baseret på ‘facts’ ,og med en medfødt evne/stræben efter altid at være uafhængige og fair.

  Husk altid på at vi er Vikinger – det forpligter os alle sammen i Danmark og i resten af Skandinavien til at holde fast på vores principper – herunder til altid at være ærlige og respektere vores frænder.

 24. Af J Nielsen

  -

  “Rød bloks misundelse over, at vælgerne 3 gange valgte Fogh frem for uduelige soc-kandidater fortager sig aldrig – denne smålighed er den eneste reelle grund for dette stadige had til en af vor tids bedste politikere.”

  Og så selvfølgelig angrebet på Irak og det sæt løgne han kørte løs med. Svindel og humbug for at pleje egne interesser.

 25. Af Erik Skifter

  -

  Alle de nuværende siddende partier i Folketinget kører på frihjul. Alle uden undtagelse.

  Danmarks nuværende største politiske udfordring, er, at vi som land og nation er ved at blive opløst og splittet. Sammenhængskraften i vort lille land er udfordret i form af at vi lever mere og mere adskilt fra hinanden. Tilliden i blandt os i befolkningen er langsomt ophørende og tilliden til vores politikere har aldrig været lavere. Når tilliden mindskes stiger utrygheden og når befolkningen oplever vedvarende utryghed er der grobund for fremtidig kaos og ufred.

  Der er intet i dansk politik som er vigtigere end som at sikre vores nation og vort land imod splittelse, opløsning og ufred. .
  Vi er et land som sagtens kan tåle indvandring af nye borgere til vort land. Vi har også et behov for indvandring. Men vi SKAL visitere vores indvandring, således at vi ikke får en indvandring som skaber ustabilitet og ufred. Vi skal have en indvandring af borgere som alene kan bidrage med vækst og som kan og vil leve sammen med os andre i en fredelig sameksistens og ikke adskilt fra os. Vi kan ikke tåle at lade flere borgere indvandre, som tager afstand til vores levevis og ikke vil ´leve som os og sammen med os.

  Derfor må og skal vores politikere nu og her stoppe al indvandring fra de muslimske lande. Al familiesammenføring af borgere fra de muslimske lande skal omgående ophøre. Der skal iværksættes en omgående hjemsendelse af alle som ikke har flygtningestatus. Ligeledes skal der tilbydes en flerårig økonomisk støtte til alle muslimske borgere som vil flytte til deres oprindelsesland. En økonomisk støtte over en flerårig periode, hvor der sikres en klausul om at man ikke kan vende tilbage til Danmark.
  Hvor umenneskelig det end er, ja så er det en nødvendighed at der sker hjemsendelse af muslimske borgere. Der er desværre alt for mange muslimske borgere i vort land, som aldrig kommer til at bidrage eller at leve sammen med os. De vil i alle generationer frem over blive en belastning og de vil ikke komme til at leve et tilfredstillende liv.

  De politiske partier der ikke – lige nu og her – ikke tager hånd om dette problem, kører på frihjul.
  Problemet er, at det ikke er gået op for flertallet af borgerne endnu. Selvom der er 64 % af befolkningen som ønsker et øjebliklig stop for muslimsk indvandring, vil den samme andel ikke stemme på de partier der reelt vil gøre noget ved problemet. Det er problemet.

  Jeg opfordrer alle til ikke at stemme på nogen af de siddende partier i Folketinget. Stem i stedet på Nye Borgerlige. Dette parti er vel nok det eneste parti som vil og kan, når de kommer ind i Folketinget ved næste valg. Partiets leder, Pernille Vermund, virker troværdig.

  Helt oprigtigt – ja så tror jeg desværre ikke, at vi som nation overlever de næste 30 år. Vi er et folk som naivt stadig stemmer på pollitiske partier som ikke vil gøre det nødvendige. Vi tror alt for meget på det gode og stemmer alt for ofte med følelser. Der er desværre ikke nok som stemmer med fornuften og som kan se den nedbrydende udvikling som sker lige foran os.
  Man kan blot kigge til vores nabolande, som blot er en smule foran os. Vi kan se opløsningen ske i Sverige og vi kan se den i Frankrig. Det vil ikke var længe inden Sverige kommer i en undtagelsestilstand, ligesom i Frankrig. Er det sådan man ønsker det i Danmark ?

 26. Af Finn Bjerrehave

  -

  Politik er 90 mandater bag et lovforslag, og intet parti kan gennemføre egne drømme, og vi andre kan altså pege fingre og komme med hånlige udtryk / kritik, og listen er lang.
  Måske igen den politiske model som Schweiz regeres fra, med 7 ministre og folkeafstemninger, kan lægge ansvaret til borgerne , og den politiske underholdning forsvinder, og ikke som DF der vandt valget, men snød vælgerne ved ikke at tage ansvar.
  I dag skal et lovforslag behandles i folketinget, nemlig om ikke at sende brev til borgeren om tiden til ansøgning af folkepension er nu, og dermed skal borgeren snydes med denne oplysning, og hvad bilder vores demokrati sig ind, og tak for vi ikke blev Verdens lykkeligste land denne gang.
  Dansk kviksand. Finn Vig

 27. Af Niels Larsen

  -

  Jeg er helt enig, Erik Skifter.

  Vi skal af med muslimerne – uanset hvordan.

 28. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Vi lever heldigvis i et demokrati, så det er nødvendigt at kunne skaffe flertal for den politik, som man mener, er nødvendig.

  De fleste af os, der vil af med afviste ansylansøgere, hader ikke indvandrere, og vil ikke tillade “alle metoder”, for at slippe for muslimske asylansøgere; Vi er ikke ekstreme.

  Vi vil ikke have et islamistisk samfund, men vi vil heller ikke have et samfund, hvor man er parat til at bruge “alle metoder” til, at slippe af med uønskede asylansøgere.

  Reaktionen på Støjbergs kagestunt viser, at selvom der stadig er flertal for stramningerne, så er det ikke en politik, man ligfrem glæder sig over; vi ville hlere være overflinke; men Sverige viser, at den politik giver dårligere resultater, end den politik, som Støjberg står for.

  Vi skal af med andre ord af med de afviste asylansøgere, og vi skal ikke give asyl til radikale islamister, men vi ødelægger også landet, hvis vi er parate til at bruge “alle metoder” for at “slippe af med muslimerne” – det er simpelthen udansk.

Kommentarer er lukket.