Berlingske i 2017

Af Tom Jensen 49

2016 blev et skelsættende år i en verden, som på alle niveauer synes under forandring. Som er blevet disruptet: Politisk, i måderne vi lever på, teknologisk, erhvervsmæssigt. Mediebranchen hører til blandt de brancher, som for længst er disruptet. Gennem 20 år har verden gennemlevet en digital revolution, der har vendt op og ned på den måde, vi kommunikerer med hinanden på. Herunder på medieforbruget. Det skal man ikke begræde, heller ikke når man er chefredaktør. Det er et vilkår. Det er også en mulighed.

2016 var et godt år for Berlingske, fordi vi greb ud efter disse muligheder. Digitalt har Berlingske aldrig nået så mange mennesker som nu. Både berlingske.dk og business.dk har oplevet vækstrater, som jeg ikke havde turdet drømme om ved årets start, og salget af digitale abonnementer er også for alvor kommet i gang.

Det er ganske enkelt en myte, at befolkningen i en virkelighed med 24-timers nyheder på dusinvis af platforme, med sociale medier og nye nichemediers fremvoksen fravælger de klassiske medier. Berlingske.dk blev i november brugt af flere end 1,7 millioner danskere. Business.dk nåede ud til en million. Samtidig skabte vi et helt nyt Berlingske på print som udtryk for, at vi bestemt ikke har tabt troen på papiravisens fremtid midt i den digitale hvirvelstorm.

LÆS OGSÅ – STOP GRÆDEKONERIET OM MEDIERNES FREMTID

2016 blev også året, hvor diskussionen om mediernes troværdighed for alvor satte ind. Min tilgang til denne debat har hele vejen igennem været, at man aldrig kan give medieforbrugerne skylden for en eventuelt tabt tillid. Tillid kan man ikke kræve, men gøre sig fortjent til. Det gælder alle medier – også Berlingske.

Vi har derfor brugt en god del af de sidste måneder af 2016 på dels at omorganisere redaktionen, så den i endnu højere grad er klar til at fortsætte den digitale vækst. Men også på at klargøre over for os selv, hvad der er vigtigst for os. Hvad vi i 2017 især bør fokusere på for at leve op til løftet om at levere Det Berlingske Perspektiv. Som chefredaktør anser jeg det for min vigtigste opgave at sikre dette. For Berlingske skal hverken vokse digitalt eller udgive en papiravis blot for at gøre det. Det skal ske med afsæt i nogle grundlæggende værdier; det fundament avisen udgives på.

I en foranderlig verden er denne opgave aldrig statisk, men tværtimod dynamisk. Verden udvikler sig, og skal vi være relevante, må Berlingske udvikle sig samtidig. Men der er nogle bærende temaer, som vil komme til at præge Berlingske i den kommende tid, og som vi redaktionelt har organiseret os omkring for bedst muligt at løfte opgaven.

LÆS OGSÅ – DANSKERNE: FLYGTNINGE ER DET VIGTIGSTE TEMA I DANSK POLITIK

Vækst, velfærd, staten og borgerne: Der findes medier, som er gode til at dække og afdække værdiskabelsen, væksten, virksomhederne og deres vilkår. Og der er medier, som er skarpe, når det gælder velfærden, fordelingen, ydelserne, prioriteringerne. En af Berlingskes store styrker er at kunne begge dele. Og dermed også vise, at der er en sammenhæng. At velfærd ikke kommer af ingenting. Berlingske kommer i 2017 til at stille skarpt på både væksten drevet af virksomhederne – og velfærden. Herunder hvordan samfundets fælles midler bruges i den offentlige sektor. Og balancen mellem offentlig velfærd og den enkeltes ansvar.

Indvandring, integration, flygtninge- og migrantkrise: Det er emne nr. 1, når vælgerne spørges om de vigtigste temaer. De udfordringer, flygtninge- og migrantstrømmene stiller mange lande over for, sætter også sit præg på Danmark: Parallelsamfund, integration, islamisk radikalisering, terror og kriminalitet. Kulturmøder- og sammenstød. Det skal Berlingske dække nøgternt og uden berøringsangst. Men vi skal selvfølgelig også fortælle historierne om alt det, der lykkes. Mennesker der kommer til Danmark, falder til og bidrager. Ligesom vi på globalt niveau tæt vil følge IS, udbredelsen af politisk islam osv.

En disruptet verden: Meget forandrer sig i disse år. Teknologien ændrer vores hverdag, arbejdsliv, kommunikation. Iværksættere skaber gennembrud, der kan løse nogle af de største udfordringer på kloden: Klimaet og fødevareproduktionen, eksempelvis. Teknologien udfordrer kendte strukturer og regler – tænk blot på Uber. Samtidig er de storpolitiske strukturer under forvandling. EU er i krise, briterne på vej ud. Putins Ruslind spøger. Trump bliver præsident i USA og vil givet skabe forandringer også globalt, på godt og ondt. Meget er i opbrud eller udfordret: Sikkerhedspolitikken, nationale identiteter, gamle partistrukturer, forholdet mellem »folk« og »elite«. Det kommer til at præge Berlingske i 2017.

Danskernes liv og værdier: Vi lever i nye familieformer. På nye måder i og omkring storbyerne. Både når de gælder de nære relationer, arbejdslivet, den personlige økonomi og vores livssyn er vigtige temaer til debat i disse år. Er den grundlæggende dannelse gået tabt? Er vi blevet sundhedsfanatikere? Er bedre uddannelser vigtigere end flere i uddannelse? Hvorfor er der så få kvindelige ledere i erhvervslivet? Hvad stiller du bedst op med din pension? Det er også her, vi grundigt og løbende følger danskernes kulturforbrug og livsstil. De film vi ser, den musik vi hører, de tendenser vi påvirkes af, den mad vi spiser, den mode vi klæder os på i.

LÆS OGSÅ – ÅRET DER GIK 2016

Meget andet vil naturligvis også præge Berlingske. Herunder alle de uforudsigelige nyheder i et 2017, hvis udvikling man umuligt kan forudskikke på en 1. januar. Men der har aldrig været mere brug for seriøse medier som Berlingske til at følge udviklingen. Den opgave tager vi dybt alvorligt. De kan I som læsere stole på. Godt nytår!

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

49 kommentarer RSS

 1. Af Finn Bjerrehave

  -

  Måske mest spændt på om Tidende snart efter 6 år,s begravelse snart siver ind hos Journalister samt radio 24syv, eller faglig stolthed begravet ?
  Så er jeg spændt på om vi kan sende vores flygtninge de 5000 km hjem, samt måske et fredeligere samarbejde med den Muslimske verden, hvor Muslimske forsider har præget vores dagligdag mere end ønskeligt.
  Månen er nær. Finn Vig

 2. Af Niels Larsen

  -

  Bliver 2017 også året, hvor Berlingske går forrest og fortæller the whole truth and nothin’ but the whole truth – også på EU, integrations- og “flygtninge”området?

  Det er nemlig stærkt tiltrængt og noget ganske ukendt i MSM.

 3. Af Svend Jensen

  -

  Nu mangler der kun en udskiftning af Merkel, Hollande, Löfven og Løkke med mennesker i besiddelse af sund fornuft og handlekraft.
  Det får vælgerne chancen for at gennemTrumpe i 2017.
  Udnyttes muligheden ikke, vil Europa og Danmark synke endnu mere ned i islamiseringens giftdampende hængedynd.

 4. Af Rap And

  -

  Jeg håber bare, at Berlingeren i morgen vil undlade, at bruge de helt store superlativer om Lars Løkkes kommende geniale nytårstale, der ifølge de mest borgerlige kommentatorer vil være en følge at hans dygtige politiske håndværk, når alle nu ved at han ikke engang formår at besætte en konsulstilling og at den nye regering allerede så småt er påbegyndt et internt kævleri.
  Og selv om de ved, at vi ved, at de ved at det ikke nytter at rose Løkke til fremgang i meningsmålinger, og at Greens seneste analyse fra 30/12 over en bred kam er blevet forbigået i tavshed, så ændre det ikke på at Venstre stod noteret for en tilslutning på 15,9 %, hvilket straks burde få Løkke til i sin tale at undskylde over for hele Venstre og partiets vælgerskare.

 5. Af jan henrik wegener

  -

  Det er vel næsten for meget at håbe på at papegøjeord som “disrupted”, “disruption” og en hel masse ryger ud her i 2017. Det kunne gøre verden bare en lillebitte smule bedre! Skal det være på engelsk-amerikansk så lad os tale “bullshit”, for det er der rigtig meget af.

 6. Af Kalle Quist

  -

  Men ikke et ord om at vi i Danmark har nogle af verdens mest korrupte politikere.

  Og at Pressen/Medierne fuldstændig nægter at skrive om det, understøtter jo ganske fint hvor slemt det egentlig står til.

 7. Af r vangkilde

  -

  BERLINGEREN har sat borgerligheden på forkant ! – fremtidens media politik handler om hastighed, korthed og først i forskellighed med faglig kommunikation, hvor web-siten bliver en
  slags global døgnavis i business, politik og pengestrømmens magt og misbrug. Danskheden
  og Berlingeren er grænse overskrider og større end Danmark, ELLER kald det større synlighed.

 8. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Fremtiden drejer sig om at falske nyheder bliver rapporteret som sande, og set som sande..Udvisning mellem sandt og løgn i medierne er her nu!…Dette kunne være manipuleret statistikker om lighed, mv.

  Eller som når B nu rapportere at gerningsmændene var udklædt som julemænd, således at der skabes splid muslimer og Danskere imellem og således DF kan få flere stemmer og borgerlige LA bevare magten..Var naturligvis overhovedet ikke udklædt som julemænd, som diverse ministre i den Tyrkiske regering har været ude at påpege, således at de værste falske nyheder i Vestens medier kunne rettes!

 9. Af Jan Petersen

  -

  Verdens nyhedsformidling styres af en håndfuld store nyhedsbureauer med Ritzau, Reuters, AP o.lign i spidsen. Danske mainstream medier bringer bare – total ukritisk – hvad disse bureauer leverer af stof. Tilsvarende fodres lokale danske MSM af pressemeddelelser fra regering, politiske partier, interesseorganisationer, specielt udvalgte “eksperter”, osv, osv. Eller sagt på jævn dansk – en meget lille eksklusiv elite der styrer hele medie billedet.

  Om det vil ændre sig væsentlig i 2017, tvivler jeg på. Til gengæld er ret overbevist om, at alternative medier vil få stor indflydelse fremover. I dag er det jo total ligegyldigt, om man ser DR, TV2 eller læser Berlingske, JP, Politiken, osv – stort set samme kilde materiale overalt (ref ovennævnte).

 10. Af Helge Nørager

  -

  Lige siden Anderes ustraffet, galpede og gryntede og skabte en krig med følgende løgn.
  “Saddam har WMD, det er ikke noget jeg tror, det er noget jeg ved. !!! ”
  Har jeg vidst forbrydelser og løgne giver ridderkors og magt, samt at pressen er ligeglade med sandheden, det er at undgå røde tal i regnskabet, som det drejer sig om.
  Sandheden nej da, fy for helvede.

 11. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Jeg se frem til, at Berlingske stopper med at betegne Putin som den store slyngel og voldsmand, og at alle russerne er for primitive til at skille sig af med ham, mens Obama og alle amerikanere betegnes som ærlige, hæderlige og menneskelige pragteksemplarer, der vil os det godt.

  Vi ved jo alle inderst inde, at det er lige omvendt.

 12. Af Benny Benny

  -

  Modrevolutionen startede selvfølgelig i Danmark og det kan vi være stolte af.
  Senere kom briternes exit, Trump valgsejr og nu venter vi på, at Frankrig og Holland slutter ringen. Tyskland og Sverige virker tabt, men man har jo lov at håbe.

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er der sgu ikke startet nogen modrevolution blandt danske bonderøve. Trump vandt valget i USA, fordi han bevidst undgik MSM og satsede på sociale- og alternative medier. Danskere er vel de sidste i verden, der revolterer mod noget – overhovedet 🙁

 14. Af Jens Petersen

  -

  Det er noget af et selvhævdende skriv når Tom Jensen beskriver hvor dækkende Berlingske er. Berlingeren er som andre aviser drevet af den nemme – ikke den gode, den rigtige eller den fulde historie.

  Erhvervsdækningen eksempelvis mangler totalt små virksomheder, livsmulighederne for folk som det går skidt med deres små tøjforretninger, frisører, produktionsvirksomheder men der er masser af spalteplads til hvor utilfredse kontanthjælpsmodtagere og offentligt ansatte er.

  Journalistisk er der ingen historier om folk der må flytte kommuner fordi deres handikappede børn ikke får hjælp pga fra kommunalt ansatte der har egne agendaer, der er ingen fokus på de udsatte børn og unge der ikke er plads til på arbejdsmarkedet, og hvordan vores “velfærdssamfund” og “den danske model” holder de svage ude af arbejdsmarkedet og inde i et forsørgersystem.

  I kan gøre det meget bedre!

 15. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Berlingske bør sætte sig for, at bekæmpe fake-news i 2017.

  Men de farligste fake-news kommer ikke fra små, ukendte fakenews-bureauer, der kun bringer letgennemskuelige, falske historier, som man kun tror på, hvis man i forvejen ikke har en idé om, hvad der foregår.

  For det er langt værre, når politikerne lyver for os – f.eks. om ikkeeksisterende masseødelæggelsesvåben – og de store, anerkendte medier ukritisk formidler deres løgne, end at ligegyldige småmedier bringer falske historier , som enhver med lidt kritisk sans kan burde være i stand gennemskue.

 16. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  De farligste fake news er skabt af store PR-firmaer i samarbejde med toppolitikere, og bliver videre formidlet ukritisk af dovne medier. Det er ikke noget, jeg tror; det er noget, jeg ved…

  Uddrag fra “How PR Sold the War in the Persian Gulf”, PRWatch:

  “How could the Bush Administration build US support for “liberating” a country so fundamentally opposed to democratic values?”

  “If and when a shooting war starts, reporters will begin to wonder why American soldiers are dying for oil-rich sheiks,” warned Hal Steward, a retired army PR official. “The US military had better get cracking to come up with a public relations plan that will supply the answers the public can accept.”

  “Hill & Knowlton, then the world’s largest PR firm, served as mastermind for the Kuwaiti campaign. Its activities alone would have constituted the largest foreign-funded campaign ever aimed at manipulating American public opinion.

  By law, the Foreign Agents Registration Act should have exposed this propaganda campaign to the American people, but the Justice Department chose not to enforce it.”

  “Nine days after Saddam’s army marched into Kuwait, the Emir’s government agreed to fund a contract under which Hill & Knowlton would represent “Citizens for a Free Kuwait,” a classic PR front group designed to hide the real role of the Kuwaiti government and its collusion with the Bush administration.”

  “The man running Hill & Knowlton’s Washington office was Craig Fuller, one of Bush’s closest friends and inside political advisors. The news media never bothered to examine Fuller’s role until after the war had ended…”

  “Hill & Knowlton produced dozens of video news releases at a cost of well over half a million dollars, but it was money well spent, resulting in tens of millions of dollars worth of “free” air time. The VNRs were shown by eager TV news directors around the world who rarely (if ever) identified Kuwait’s PR firm as the source of the footage and stories.

  TV stations and networks simply fed the carefully-crafted propaganda to unwitting viewers, who assumed they were watching “real” journalism.”

 17. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Dette handler om den løgnagtige propaganda, som Bush-administrationen brugte til at begrunde den første Irak-krig, og som blev ukritisk videreformidlet af stort set alle medier.

  De fleste erindrer sikkert noget om nogle babyer, som Saddam Husseins soldater angiveligt myrdede, mens de lå i kuvøser på en fødeafdeling i Kuwait.

  Dét var fakenews, skabt af verdens største PR-bureau, Hills & Knowlton, på foranledning af det kuwaitiske emirat og amerikanske toppolitikere med interesser i Kuwait.

  Der var intet sandt i dén historie; den var 100 pct. falsk.

  Dén løgnehistorie overbeviste den amerikanske offentlighed om, at det var nødvendigt, at amerikanske soldater døde for at “befri en oliekilde”, som Saddam Hussein havde snuppet fra diktaturstaten Kuwait…

  Officiel misinformation, der fører til krig, er uden sammenligning den værste form for fake news, småmediernes latterlige og letgennemskuelige løgne er blot ligegyldig støj, hvis man er velorienteret og er i besiddelse af kritisk sans.

  Donald Rumsfeld fik lov af kongressen til, at bruge psychological operations (psy-ops) mod venligtsindede stater, og siden da, har man ikke kunne tro på ét ord fra dén side…

 18. Af Svend Jensen

  -

  Hvis Berlingske Tidende vil skabe en sensation og mener det værdifuldt at beskæftige sig med problem nr. 1 i Danmark, kunne Berlingske Tidende arrangere følgende:

  En privat folkeafstemning baseret på en afstemning via Berlingskes netavis. Afstemningen burde give folk mulighed for at vise stemningen omkring problem nr. 1 i Danmark. Det kunne gøres ved at invitere folket til at krydse af i ‘nej’ eller ‘ja’ felter til vitale spørgsmål, der netop relaterer til problem nr. 1.
  I året 2007 afholdt ‘Sydsvenska dagbladet’ en privat afstemning om Skånes tilbagevenden til Danmark. Det kan altså lade sig gøre.

 19. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Vi skal også have færre religiøse i magtpositioner i de Danske medier… Såsom Krasnik der i dag lige er blevet chefredaktør i Weekendavisen. 6ooo jøder har DK, men de sidder tit på chefredaktører posten, redaktør poster generelt i medierne og altid på mellemøst stoffet hvor de vildleder Danskerne her også. Når man læser avisernes chefredaktører over tid i alle blå medier, bliver man målløs over antallet af jøder der har siddet på denne post og store magt. Vi er mediemæssigt tit blot en arm af Israel tror man?

  Lad os håbe på langt mere Israel kritik i medierne i 2017..Mindre muslim bashing uden værdi. Det er på tide med et resolut vestlig modsvar mod Israels terror i 2017.
  Lad os starte med en total israelsk boykot af deres produkter.

  Krasnik har endda fået skåret i sine børns kønsdele?. Dette skal absolut forbydes i Danmark i 2017. Religiøs tortur må ud. Og religiøs indoktrinering af børn forbydes indtil d. 18 år. Vi skal have flere Danske etniske ateister ind og sidde og rapportere på især mellemøstmaterialet, men også religionskritik mv. Lad os håbe at vi ser meget mere af dette i 2017?

 20. Af Niels Lemche

  -

  Gode chefredaktør, bloggene indeholder i hvert fald på trods af diverse gale bloggere alligevel så megen indsigt i det, der findes i alternative nyhedskanaler, at man nok kan danne sig en mening herom uden at skulle følge sådanne ‘outlets’ på en daglig basis.

  Men det er sagt susende mig nødvendigt, at aviser som Berlingeren, Jyllandsposten og Politiken bliver ved med deres ansvarsfulde journalistik. Tænk hvis vi kun havde sådanne ‘aviser’ som den korte avis! Vi må være sikre på, at journalisterne på mainstream-aviser ikke betales af ham ovre i Kreml.

 21. Af Niels Lemche

  -

  Gode chefredaktør, bloggene indeholder i hvert fald på trods af diverse gale bloggere alligevel så megen indsigt i det, der findes i alternative nyhedskanaler, at man nok kan danne sig en mening herom uden at skulle følge sådanne ‘outlets’ på en daglig basis.

  Men det er sagt susende mig nødvendigt, at aviser som Berlingeren, Jyllandsposten og Politiken bliver ved med deres ansvarsfulde journalistik. Tænk hvis vi kun havde sådanne ‘aviser’ som den korte avis! Vi må være sikre på, at journalisterne på mainstream-aviser ikke betales af ham ovre i Kreml.

 22. Af Niels Lemche

  -

  Gode chefredaktør, bloggene indeholder i hvert fald på trods af diverse gale bloggere alligevel så megen indsigt i det, der findes i alternative nyhedskanaler, at man nok kan danne sig en mening herom uden at skulle følge sådanne ‘outlets’ på en daglig basis.

  Men det er sagt susende mig nødvendigt, at aviser som Berlingeren, Jyllandsposten og Politiken bliver ved med deres ansvarsfulde journalistik. Tænk hvis vi kun havde sådanne ‘aviser’ som den korte avis! Vi må være sikre på, at journalisterne på mainstream-aviser ikke betales af ham ovre i Kreml.

 23. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Definition af en gal…” At blive ved med at udsende det samme materiale, og dermed forvente et andet udkom end første gang i respons og effekt”!

  Der kunne man håbe at medierne i 2017 acceptere at gamle nyheder også tit er mere rigtige, gennemtænkte og salige…At det er nødvendig med kildekritik, før man udgiver en artikel. Og at mediernes “breaking story” tit er på baggrund af hysteri og reklameindtægter. Præcis der hvor medierne burde gøre ting anderledes end tv2newsfake…

 24. Af Helge Nørager

  -

  Hvis nogen skulle betvivle af falske nyheder med stor salgsværdi, ikke belønnes med magt og medaljer.
  Bør tænke på den nuværende Britiske udenrigsminister, journalist kendt for bevidst at sprede halve sandheder med stor salgsværdi igennem mange år.
  Selvfølgeligt belønnes dette.
  Og løgnen der drev os ud i krige mod Irak, solgte også godt, og den skal endelig ikke undersøges, og ingen skal drages til ansvar.

 25. Af Helge Nørager

  -

  Jeg vil uden at tøve udnævne Irak krigen til den største forbrydelse i min levetid.
  Den kunne kun ske fordi pressen i hele den vestlige verden, spiste kirsebær med politikere for hvem løgne var et politisk redskab til at opnå deres mål.
  Og pressen lærte intet, løgne spredes som steppebrande for det er der penge i, samt gavnligt for nogles langsigtede politiske mål.
  Eksempler Brexit og USA valg af POTUS, beviser klart at pressen overhovedet intet har lært, for så længe der kan skovles penge ind er alt ok.
  Og at Irak kommission blev nedlagt uden de store sværdslag med pressen, er helt klart fordi de ellers nok havde mistet lidt penge i mediastøtte, injurier måske.
  Men når de som skulle kritisk undersøges sidder på tegnebogen og afgør om f.eks berlinske er et fallitbo eller en forretning som kan drives med overskud.
  Har jeg en så lav tankegang at det er for mig selvindlysende at det er en gemen studehandel, i får penge og undersøger ikke løgne om Irakkrig.
  For ellers bevis at tager fejl, begynd at undersøg de løgne.

 26. Af Niels Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, jeg troede faktisk engang, at du var dansk; men dit sprog er højst besynderlig. Så du er nok bare endnu en af Putlers små skrivekarle. Håber, at du er vellønnet.

  Din pukken på Irakkrigen — og man må tro, at du mener den anden — er selvfølgelig politisk begrundet. At tiden var præget af en lille begivenhed i New York (11 SEP) er selvfølgelig noget, du har glemt. Man slap af med Saddam og fuldendte arbejdet fra den første Irakkrig. Ikke så ringe endda. At amerikanerne ikke havde nogen plan for, hvad der derefter skulle ske, det er desværre amerikanernes gamle fejl. Det var den måde, de tabte Afghanistan på. Som general Særmark Thomsen plejede at sige: Amerikanerne løser ingen problemer; de knuser dem!

  Hvor mange dræbte danske soldater i Irak, som ikke med vilje stillede sig i skudlinjen? Der var vist et par fiskere en nat; men obersten kørte ned til sheiken og fik en aftale om erstatningen i hus.

  Så hold ærlig talt kæft med dette meningsløse sludder om det blodtørstige Danmark. Det giver kun mening, hvis du er blevet instrueret om og betalt for at fortælle den slags løgnehistorier.

 27. Af Niels Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, jeg troede faktisk engang, at du var dansk; men dit sprog er højst besynderlig. Så du er nok bare endnu en af Putlers små skrivekarle. Håber, at du er vellønnet.

  Din pukken på Irakkrigen — og man må tro, at du mener den anden — er selvfølgelig politisk begrundet. At tiden var præget af en lille begivenhed i New York (11 SEP) er selvfølgelig noget, du har glemt. Man slap af med Saddam og fuldendte arbejdet fra den første Irakkrig. Ikke så ringe endda. At amerikanerne ikke havde nogen plan for, hvad der derefter skulle ske, det er desværre amerikanernes gamle fejl. Det var den måde, de tabte Afghanistan på. Som general Særmark Thomsen plejede at sige: Amerikanerne løser ingen problemer; de knuser dem!

  Hvor mange dræbte danske soldater i Irak, som ikke med vilje stillede sig i skudlinjen? Der var vist et par fiskere en nat; men obersten kørte ned til sheiken og fik en aftale om erstatningen i hus.

  Så hold ærlig talt kæft med dette meningsløse sludder om det blodtørstige Danmark. Det giver kun mening, hvis du er blevet instrueret om og betalt for at fortælle den slags løgnehistorier.

 28. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Lemche

  Du virker ikke videre intelligent, når du ikke kan styre dit hysteri, som f.eks. i dit tåbelige angreb på Nørager.

  Hvad i al verden har “Putler” med løgnene, om Saddam Husseins påståede forbindelse til al Queda, eller med løgnene om Iraks ikkeeksisterende masseødelæggelsesvåben, at gøre?

  Så vidt vides er der absolut ingen forbindelse mellem de løgne, der skulle begrunde angrebet på Irak, og Putler.

  Eller – du bilder dig måske også ind, at det var Putlers betalte debattører, der stod bag de løgne, der blev brugt til at retfærdiggøre den ulovlige angrebskrig mod Irak?

 29. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Så du er nok bare endnu en af Putlers små skrivekarle. Håber, at du er vellønnet.”

  Tror du virkeligt selv på dét vrøvl?

 30. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Så hold ærlig talt kæft med dette meningsløse sludder om det blodtørstige Danmark. Det giver kun mening, hvis du er blevet instrueret om og betalt for at fortælle den slags løgnehistorier.”

  Nøragers indlæg giver skam fuld mening og værdi. Og DK var under VKO et blodtørstigt land ude efter andres landes mammon. Mæersk tjente l milliard om måneden i et stykke tid, har de selv fortalt mht. deres hof leverandør skikkelse som transporter af militær isenkram dertil for US army. DK havede så godt som ingen forsvarsindustri før VKO tiden. Nu er vi en del af “military and industrial complex”..

  Løkkes tale i år, var en udvandet gang tomgang. Han nævnte ikke en ting som er værd at skrive om. Han ved at regeringen er umådelig upopulær, at det er bedre intet at love, da han dermed ikke skal undskylde over året når han endnu engang har velfærds forringet Danmark på alle måder, kulturelt såvel som økonomisk..Med endnu mere venstre skattesvindel i skat.

 31. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  @ Lemche
  Jeg gad vide, hvem der betaler dig for det underlige vrøvl, du afleverer igen og igen. Pensionen som militær- og hjemmeværnsmand kan ikke være stor nok selvom den er for stor. Der må skulle mange sorte penge til for at få sig til at levere så megen sort snak – eller senildemens – eller?

 32. Af Svend Jensen

  -

  Hr. Lemche må være stationsforstander på insinuationernes banegård. De intellektuelle kan bare det der med de slibrige underfundigheder og de småsjofle henkastede sentenser.
  Hr. Ellemann Jensens manifeste russofobi er åbenbart en farlig lidelse; yderst smitsom for de forvirrede humanister. Intet under, at Vladimir Iljits Uljanov kaldte de intellektuelle for nations lort – så enkelt og uprætentiøst kan det artikuleres.

 33. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Jeg gad vide, hvem der betaler dig for det underlige vrøvl, du afleverer igen og igen. ”

  Logen hans forventer vel vis offentlig repræsentation af dens medlemmer.?

  Hjemmeværnet er vandbærer under krigstid. “dad’s army” er en ligegyldighed. På Nær i Schweiz hvor de har et dødbringende våben under hver seng for hver mandlig borger. Sverige er faktisk heller ikke langt efter her, og nr. 2 i mest armeret nation…Åbenbart betyder neutralitet nødvendigheden til at være de to mest bevæbnet lande? Moldova er også et…..Danmark tillader dog heldigvis ikke længer at folk som højredrejet Niels i hjemmeværnet har adgang til våben derhjemme. Vist forrige år den blev indført? Så Nørager kan sove roligt også i aften formentligt!

 34. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Hvor mange dræbte danske soldater i Irak, som ikke med vilje stillede sig i skudlinjen?” Niels

  Mit bud er 99%? Tror trods alt kun på 1% renlivet idioter i forsvaret også!
  Men ja, hvor vi dog ønske at Niels var medlem af de invaderende VKO soldater, hvis altså modet ligger andetsteds end i ord blot?
  🙂

  “Klimaet og fødevareproduktionen, eksempelvis. Teknologien udfordrer kendte strukturer og regler – tænk blot på Uber.” TJ

  Støtter helt op om at forbyde Uber..Men er også for lavere taxikørsel omkostninger så folket har råd til at køre i taxa..Et happy medium må kunne afstedkommes? De sidder alligevel to tredjedel af dagen i bilen og venter på en ny kunde?

  Robotternes ankomst, bad Løkke i sin nytårstale os ærbødigst at ære..Uden tvivl kan de tage nogle produktionsjob tilbage fra Kina og asien generelt, men i længden påpeger de blot at de bliver færre job til alle, og at kun velfærds reguleringer af ejerskab af landets rigdom får indflydelse..Nærlæs endnu engang Thomas Piketty´s økonomiske modeller om nødvendigheden af skatter på værdier og ikke blot indkomst i 2017!

  Højere aktieskatter, virksomhedsskatter, og virksomehedsskatter også en del af løsningen. Som generelle arveskatter…Lad disse sidste blive lange mere skalerende i ftt. arv givet, ift. i dag.

 35. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Hvor mange dræbte danske soldater i Irak, som ikke med vilje stillede sig i skudlinjen?” Niels

  Mit bud er 99%? Tror trods alt kun på 1% renlivet idioter i forsvaret også!
  Men ja, hvor vi dog ønske at Niels var medlem af de invaderende VKO soldater, hvis altså modet ligger andetsteds end i ord blot?
  🙂

  “Klimaet og fødevareproduktionen, eksempelvis. Teknologien udfordrer kendte strukturer og regler – tænk blot på Uber.”

  Støtter helt op om at forbyde Uber..Men er også for lavere taxikørsel omkostninger så folket har råd til at køre i taxa..Et happy medium må kunne afstedkommes? De sidder alligevel to tredjedel af dagen i bilen og venter på en ny kunde?

  Robotternes ankomst, bad L økke i sin nytårstale os ærbødigst at ære..Uden tvivl kan de tage nogle produktionsjob tilbage fra Kina og asien generelt, men i længden påpeger de blot at de bliver færre job til alle, og at kun velfærds reguleringer af ejerskab af landets rigdom får indflydelse..Nærlæs endnu engang Thomas Piketty´s økonomiske modeller om nødvendigheden af skatter på værdier og ikke blot indkomst i 2017!

  Højere aktieskatter, virksomhedsskatter, og virksomehedsskatter også en del af løsningen. Som generelle arveskatter…Lad disse sidste blive langt mere skalerende i ift.. arv givet, ift. i dag.

 36. Af Niels Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN, Hvis du vidste noget om Danmark og ikke bare er endnu en putinklakkør på disse blogs, så ville du vide, at hjemmeværnet ikke betaler pension til nogen. Du begår en så elementær fejltagelse, at hvis det er din standard, skulle du holde op med at skrive. Du gør dig bare til grin.

  Sørensen fortsætter sin snak baseret på en meget begrænset realviden. Sverige er bevæbnet står der. Ja, på en måde, fordi jagtforbundet er en meget stærk organisation i Sverige. Jo, så det vrimler med jagtbøsser rundt omkring. Ellers har de en våbenlov, der meget ligner den danske. Og så Moldovien: Undskyld, hvor er du hende i verden? Kom der lidt af din arbejdsgivers interesse for det lille land ind i billedet?

  Jeg skal love for, at formidlingen af hele dette batteri af falske nyheder og oplysninger er ualmindelig aktiv i de her dage. Er det cyberkrigen, der har fået et boast? Nye bevillinger?

 37. Af Helge Nørager

  -

  Lemche, havde troet at de var et menneske med indsigt, men de fremturer konstant med deres løgne om min nationalitet.
  Min slægt kan via kirke bøger spores til 1300 tallet i Vær kirke, og Kirker omkring Slagelse.
  At den er opblandet af tilflytter er korrekt.
  Men jeg er ikke som dem en ud af en slægt af kartoffel tyskere.
  Som åbenbart ikke stiller sig for god, til at nedgøre mig pga. min ordblindhed.
  At denne hån skal komme fra en debattør som konstant affejer sine egne faktuelle fejl, med defekt tastatur, manglende belysning.
  ( Det fra mig tilsendte tastatur, virker måske ikke Niels?. ),
  Eller blot “og hvad så”.
  Nedladende navne for politiske modstandere, brug af øgenavne, er også et særkende ved Niels.
  Alt i alt, søg lægehjælp Niels, kombineret med deres alder, er den adfærd de udviser tydeligt symptom på alvorlig hjerneskade, eller snigende demens.

 38. Af Niels Larsen

  -

  @ Niels Lemche: “Man slap af med Saddam”

  Det så jeg også i begyndelsen som en formildende omstændighed ved Golf II. Det gør jeg ikke længere, tværtimod.

 39. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Lemche

  Du kan ikke have læst mit indlæg fra 2. Januar 2017 10:58, for så ville du ikke reagere så paranoidt, når du bliver modsagt.

  For det er simpelthen et veldokumenteret faktum, at den første Irak-krig blev begrundet med 100 pct. løgnagtig propaganda, fremstillet primært af verdens største PR-firma, Hill & Knowlton.

  ““The man running Hill & Knowlton’s Washington office was Craig Fuller, one of Bush’s closest friends and inside political advisors. The news media never bothered to examine Fuller’s role until after the war had ended…”

  Uddrag fra Wikipedias artikel om Nayirah (testimony):

  “The Nayirah testimony was a false testimony given before the Congressional Human Rights Caucus on October 10, 1990 by a 15-year-old girl who provided only her first name, Nayirah. The testimony was widely publicized, and was cited numerous times by United States senators and President George H.W. Bush in their rationale to back Kuwait in the Gulf War. In 1992, it was revealed that Nayirah’s last name was al-?aba? (Arabic: ???? ????????) and that she was the daughter of Saud Al-Sabah, the Kuwaiti ambassador to the United States. Furthermore, it was revealed that her testimony was organized as part of the Citizens for a Free Kuwait public relations campaign which was run by American Hill & Knowlton for the Kuwaiti government. Following this, al-Sabah’s testimony has come to be regarded as a classic example of modern atrocity propaganda.[1][2]

  In her emotional testimony, Nayirah stated that after the Iraqi invasion of Kuwait she had witnessed Iraqi soldiers take babies out of incubators in a Kuwaiti hospital, take the incubators, and leave the babies to die.

  “…but Iraqi troops “almost certainly had not stolen hospital incubators and left hundreds of Kuwaiti babies to die.”[4][5] Amnesty International reacted by issuing a correction, with executive director John Healey subsequently accusing the Bush administration of “opportunistic manipulation of the international human rights movement”.[6]”

  “Hill & Knowlton is estimated to have been given as much as $12 million by the Kuwaitis for their public relations campaign.[42]”

  “Nayirah’s testimony was widely publicized.[49] Hill & Knowlton, which had filmed the hearing, sent out a video news release to Medialink, a firm which served about 700 television stations in the United States.[50]

  That night, portions of the testimony aired on ABC’s Nightline and NBC Nightly News reaching an estimated audience between 35 and 53 million Americans.[48][50] Seven senators cited Nayirah’s testimony in their speeches backing the use of force.[Note 1] President George Bush repeated the story at least ten times in the following weeks.[53] Her account of the atrocities helped to stir American opinion in favor of participation in the Gulf War.[54]”

  “On March 15, 1991, shortly after Kuwait was liberated, John Martin, an ABC reporter, reported that “patients, including premature babies, did die, when many of Kuwait’s nurses and doctors stopped working or fled the country” and discovered that Iraqi troops “almost certainly had not stolen hospital incubators and left hundreds of Kuwaiti babies to die.”[4][5]

  On January 6, 1992, The New York Times published an op-ed piece by John MacArthur entitled “Remember Nayirah, Witness for Kuwait?”[58] MacArthur discovered that Nayirah was the daughter of the Kuwaiti Ambassador to the U.S., Saud Nasir al-Sabah.[58] MacArthur noted that “the incubator story seriously distorted the American debate about whether to support military action” and questioned whether “their [Representatives Lantos and Porter] special relationship with Hill and Knowlton should prompt a Congressional investigation to find out if their actions merely constituted an obvious conflict of interest or, worse, if they knew who the tearful Nayirah really was in October 1990.”[58] The story earned MacArthur the Monthly Journalism Award from The Washington Monthly in April 1992, and the Mencken Award in 1993.[45][59]”

  Det er også veldokumenteret, at den anden Irak-krig blev begrundet med et væld af løgne o,.at Saddam Hussein besad masseødelæggelsesvåben, samarbejdede med al Queda, var i gang med at fremstille atomvåben osv.

  Det har absolut INTET med “Putler”, eller Rusland, at gøre, når amerikanske toppolitikere lyver groft overfor offentligheden, for at narre den til, at støtte en komplet ubegrundet angrebskrig mod et fjernt land.

 40. Af Niels Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN, jeg aner ikke, hvor du opholder dig; men næppe i denne verden. Måske i et parallelunivers. Den første Irakkrig kom som en konsekvens af Saddams besættelse af Kuweit. At du overhovedet gider argumentere herimod, viser, at du er langt væk fra denne verden. Men måske det der med at invadere andre lande ikke betyder noget i Rusland? De er jo så vant dertil.

  Den anden Irakkrig er en anden sag, og det kan godt være, at der blev manipuleret. Derom ikke så megen diskussion; men efter 11 SEP havde man at gøre med et en kæmpe, som man havde vækket og fyldt med en uendelig beslutsomhed! (du kan selv finde ud af, hvad udtrykket bygger på).

  Der er heller ikke så megen tvivl om, at det ikke var hensigtsmæssigt at fjerne Saddam. Det var nok den erkendelse, der fik gamle Bush til at stoppe Schwarzkopf halvvejs til Baghdad. Men gamle Bush var CIA, så han kendte sine pappenheimere. Unge Bush syntes blot, at han skulle gøre arbejdet færdigt.

  I øvrigt lever selv de aktive putlikere her på amerikanernes nåde. Faktisk kan amerikanerne lukke ned for dem fra den ene dag til den anden. De sidder på alle rettigheder til internettet og kan lukke det hvilken dag, det skal være. Så er den russiske cyberkrig et overstået problem. Men det siger noget, om hvad de regner Rusland for, når de ikke gider foretage sig noget. Obamas ord om Rusland under den sidste pressekonference sagde alt.

 41. Af - Niller

  -

  Hvert år ønsker man,at det nye bliver bedre end det gamle, men det er aldrig blevet
  det endnu.
  Klog mand ham Storm P.

 42. Af Niels Lemche

  -

  Hr. Chefredaktør, skal dette indlæg JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN – 3. JANUAR 2017 10:12 få lov at stå uimodsagt? Det er den mest forvirrede omskrivning af historien, denne avis længe har lagt spalter til.

  (mit svar røg i filtret).

 43. Af P. T.

  -

  JSR-enig-super skriv -3 Januar 2017-10.12.
  Djævlen ligger i detaljen..

 44. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Vi må håbe at Berlingske også i fremtiden nægter at falske bringe nyheder som det falske nyhedsliste JP, der her påstår at der der er 900 mord årligt i Sverige og 200 i Danmark..Når vi udmærkede ved at det ligger omkring de 4o-50 stk i fx Danmark, og har gjort dette stabilt i lang tid.
  Alt Sammen falske nyheder for at vildlede borgerlige mindre begavede til at stemme på DF mv.

  Hvad er den økonomiske straf for medier at viderebringe decideret falske nyheder som denne, uden kildekritik? Korrekt der er ingen. Det må vi se på?

  “I 2001 blev der i Sverige begået knap 900 mord, hvilket svarer til 1 per 10.000 borgere. Til sammenligning ligger det årlige antal mord i Danmark omkring 200, i Norge omkring 120 og i Finland under 50.
  http://jyllands-posten.dk/international/ECE3397529/Sverige-topper-i-kriminalitet/

 45. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er ikke nødvendigt at overdrive udviklingen i Sverige, for der er antallet af mord lnagt fra stabilt. Der blev begået 26 pct. flere mord i hele Sverige i 2015, i forhold til 2014, og hele 118 pct. flere mord i Göteborgregionen.

  Uddrag fra “Kraftig ökning av mord i Sverige”, Dagens Nyheter, 2016-03-15:

  “Totalt dödades 103 människor, enligt Rättsmedicinalverket. Det är 21 fler mord och dråp än under 2014, en ökning med 26 procent.”

  “…Göteborgsregionen är den som sticker ut mest. Där dödades 24 personer, en ökning med 118 procent.

  – Vi har flera gängkrig och det var ett våldsamt år. Det är en oerhört tragisk utveckling, säger Robert Karlsson, chef vid utredningsenheten i region väst.

  Tillgängligheten till illegala kraftigare vapen och höghastighetsammunition är anledningar till de höga dödstalen i Göteborgsregionen.

  – Förr sköt man ett pistolskott i benet. Nu skjuter man 20 skott med automatvapen för att döda. När människor träffas så blir dödligheten större, säger Karlsson.

  I Göteborgsregionen – och andra storstäder i landet – används även sprängmedel och handgranater mer frekvent. I juni 2015 dödades tre vuxna och en fyraårig flicka i en bilbomb i Torslanda utanför Göteborg.

  – Vi ser en våldsspiral med fler motiverade gärningsmän som är beredda att använda dessa kraftiga vapen. Många av dem är tidigare dömda för grova brott, säger Karlsson.”

 46. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Totalt dödades 103 människor, enligt Rättsmedicinalverket. Det är 21 fler mord och dråp än under 2014, en ökning med 26 procent.””

  Svarer sådan set blot til det Danske niveau, når befolkningens forskel tages til efterretning..Derfor latterligt når Preben, JP, og andre bloggere fremturer som om Sverige og DK er lige colombia, og endda bruger direkte falske Postulater…JP overdriver dog kun ca. 1000%, preben 13 millioner % , når han taler om millioner af døde der hver dag..

  Finland er derimod også verdens hovedstad for øksemord per capita….

  Men naturligvis som Søren PInd og Pet har udmeldt…Truslen er borgerlig højreradikal og islamistisk..Så der må man satse. Men det er sådanne falske nyheder der har ledet til en person som Breivik..Frimurer, kristenfundamentalist, og støtter af DF, og han alene har altså dræbt flere via sin kristne højre terror, end alle muslimer tilsammen i skandinavien i muslimsk terror. I Danmark er det jo kun død et par stykker endda over tid.. Læg den sammen med det årlige mordtal på 5o.

 47. Af B. Mortensen

  -

  Hr Lemche
  ” Den første Irakkrig kom som en konsekvens af Saddams besættelse af Kuweit. ”

  Hvem gav Saddam grønt lys til invasion af Kuwait 🙂
  Så vidt jeg husker spurgte han USA først om lov og fik tilladelse.

  “I øvrigt lever selv de aktive putlikere her på amerikanernes nåde. Faktisk kan amerikanerne lukke ned for dem fra den ene dag til den anden. De sidder på alle rettigheder til internettet og kan lukke det hvilken dag, det skal være. Så er den russiske cyberkrig et overstået problem.”

  Det ville gøre mere ondt på USA end Rusland, at nedlægge internettet og derfor ikke en mulighed. Tænk på hvad industri, IT, i det hele taget den vestlige verden! skulle gøre hvis alt digital information gik ned? Vi ville gå baglæns i tiden og panik vil sprede/ udvikle sig som en ræv i et hønsehus!

 48. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche

  “Utvivlsomt i den tro, at han stadig havde USA’s velvilje og stiltiende samtykke, et indtryk, der blev bestyrket af hans samtale med USA’s ambassadør 25. juli 1990, invaderede Saddam 2. august 1990 den lille olierige kyststat Kuwait, som mange irakere anså for en del af Irak. Angrebet blev fordømt af FN, og med Sikkerhedsrådets accept drev USA med allierede i den Anden Golfkrig 16. januar
  1990 til 28. februar 1991 irakerne ud af Kuwait og besejrede fuldstændig det irakiske militær.
  Sejrherrerne undlod dog at bemægtige sig Saddam Hussein, formentlig for at der ikke skulle opstå et magtmæssigt tomrum i Mellemøsten, som Iran kunne udfylde, med fare for at det USAfjendtlige Iran ville blive for stærk en magt i regionen. I FN blev vedtaget en stram international handelsembargo mod Irak, som kom til at ramme landets
  befolkning meget hårdt, men uden at svække Saddams magt.”

  https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjss9jvgKzRAhWOd1AKHcYADZ8QFgg-MAU&url=http%3A%2F%2Fwww.emu.dk%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2FBaggrunden%2520for%2520krigen%2520i%2520Irak.pdf&usg=AFQjCNEsW7bYWEBMZVKRa78Urpsf1_OZwQ

  Der døde ca. 500.000 børn som følge af handels embargogen.

 49. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Det ville gøre mere ondt på USA end Rusland, at nedlægge internettet og derfor ikke en mulighed. Tænk på hvad industri, IT, i det hele taget den vestlige verden! skulle gøre hvis alt digital information gik ned? Vi ville gå baglæns i tiden og panik vil sprede/ udvikle sig som en ræv i et hønsehus!”

  Hvad den Russiske hackersag påpeger er muligvis nødvendigheden af et alternativt internet..Jeg har selv modtaget 4 bans på 6 måneder i FB i år. pga af Israel kritik. FB -jødisk ejet naturligvis-tåler absolut ingen kritik af Israel. Og når du kommer på en liste over Israel kritiske gør de alt for at få dig fjernet. FB acceptere alle former for muslim kritik , og falske nyheder som vandt Israel venlige Trump valget..Mit sidste ban var for at fortælle en jødisk debattør der kaldte “muslimske indvandrer” “for vermin, that shits over their balconies” for en, og jeg citere “hadefuldt menneske”…FB har sagt at dette er en “hate crime” at kalde en debattør således……1 måneds ban..De andre 3 ban ligeledes så godt som. Vi har ingen måde at få en uvildig EU kontrol over FB som det er nu, og et klagesystem her,, eller på twitter. mv. Og det er der absolut nødvendighed for at få indført nu. Vi kan ikke have en Amerikansk, jødisk ejet organisation, der sidder og bestemmer at Israel kritik ikke er lovligt, og derefter frasortere en for meninger som er helt lovlige.

  Påpeger at Europa må bygge et alternativt internet op, kontrolleret af EU, med oprigtige nyheder og kildekritik, og der tillader saglig kritik mod magthaverne, og jødernes store ejerskab af medierne internationals. Såvel som mindre hacking mv. i Amerikansk interesse. Internettet er for stort til at overlade til Amerikanerne. Og jo, det er muligt at bygge et helt nyt op uden for Amerikanernes rækkevidde.

  Her er den Russiske hacker CIA beskylder for at stå bag det hele..En så godt som teenager…https://www.theguardian.com/world/2017/jan/06/russian-hacker-putin-election-alisa-shevchenko

  Formentlig blot et lam der skal slagtes, og kan ofres, eller ihvertfald arbejder for andre. Om disse så er Russere eller Amerikanere er det reelle spørgsmål her! Formentlig venlige Trumpeter i CIA der står bag det hele er mit bud, ligesåvel som Putin.

Kommentarer er lukket.