Fornuft og følelse i kampagnesporet

Af Tom Jensen 23

Man kan sige meget om Donald Trump, men synderligt borgerlig har han ikke vist sige at være, siden han i juni 2015 steg ned via rulletrappen i Trump Towers i en slags bizar genindspilning af en gammel scene fra The Simpsons og erklærede sit kandidatur til præsidentvalget i USA. Dengang gav ikke mange ham en jordisk chance for at blive andet end et kortvarigt, ganske underholdende pauseindslag. På tirsdag kan han blive USAs præsident. Det er ikke det sandsynligste. Men det kan omvendt ikke udelukkes.

Undervejs har Donald Trump samlet en folkelig bevægelse omkring sig ved i stigende grad at lyde som en mellemting mellem Pelle Dragsted og Bernie Sanders. Han har mere og mere defineret sig som en modsætning til det, han selv kommer fra, nemlig magten og pengene på Manhattan i New York. Han har tordnet mod storkapitalen og Wall Street og de multinationale selskaber og globaliseringen og frihandelsaftalerne og internationale konspirationer, der kun har til formål at befæste elitens ækle, korrupte greb om klodens fremtid på helt almindelige amerikanske lønarbejderes bekostning. Sådan cirka er det Trumpske verdensbillede, der er kommet ud af halvandet års valgkamp, og det kan man mene alt muligt om. Men klassisk borgerligt er det ikke.

LÆS OGSÅ: ER TRUMP VED AT GØRE DET UMULIGE?

Donald Trump er samtidig andet og mere end et enkeltstående politisk fænomen, der for en stund har kortsluttet normale, gængse regler for dos and don’ts i en amerikansk præsidentvalgkamp. Herunder de don’ts, der ved enhver anden kampagne førhen ville have ført til selvdestruktion for den kandidat, der blev afsløret i at sige, at han finder fornøjelse i at rage kvinder på deres kønsorganer uden at de har indvilget. Normalt ville den slags øjeblikkeligt afstedkomme, at en præsidentkandidat selvantændte og gik op i flammer. Men ikke denne gang. Det blippede et par uger i målingerne, så var Trump tilbage. Andet synes at være vigtigere for vælgerne, end om kandidaten monstro er en klam fætter, der gramser på damerne. Andre følelser er stærkere. Og Trump er følelsernes kandidat.

Følelser betyder mere end nogensinde før i politik. I USA og andre steder. Følelser kan flytte stemmer: Følelsen af at være hægtet af den globale, økonomiske udvikling, eksempelvis. Følelsen af ikke for alvor at blive hørt af dem, der har magten. Følelsen af, at det USA – eller Danmark – man kender, forsvinder. Følelsen af mistet eller truet position. Men naturligvis også den befriende følelse ved at stå over for en politiker, der bjergtager med sine vidtløftige visioner om at løse op for det hele. Forvandle knuden i maven til følelsen af, at i morgen måske alligevel bliver bedre end i går.

LÆS OGSÅ: TRUMP OG CLINTONS UDENLANDSKE FORBINDELSER KAN BLIVE DYNAMIT I DET HVIDE HUS

Over for det står fornuftens, ansvarlighedens og nødvendighedens lidenskabsløse politiske administratorer. De, der aldrig mudrer magtens bonede gulve unødigt til, som ikke sætter sorte fingre på mahognimøblerne eller i øvrigt efterlader sig særligt synlige spor. Men netop gør det modsatte. Smører maskineriet, vedligeholder det bestående, stiver samfundsmodellen af, tager de beslutninger, som analyserne og beregningsmodellerne viser er klogest. Som kan gøre det effektivt og umærkeligt, som kender magten indefra og magtens øvrige mænd og kvinder personligt. Som uideologisk kan justere position for at bevare magten, ikke ud fra en populistisk eller egoistisk kalkule, men fordi besiddelse af magten indlysende er forudsætningen for at kunne udøve den.

En sådan kandidat er Hillary. Se klip fra hendes vælgermøder og find derefter et youtube-klip fra et af Donald Trumps. Det er som at se forskellen på superligapublikummet til en kamp mellem Lyngby og Sønderjyske sidst i november og stemningen på The Kop i Liverpool under en Champions League-semifinale. Manglen på lidenskabelighed er næsten et varemærke hos Clinton. Hun er fornuftens kandidat i renform. Den man vælger som garant mod, at ingen rokker ved den båd, vi sidder sammen i.

De to, Clinton og Trump, er med andre ord en slags moderne politiske arketyper, og derfor er præsidentvalget i USA en begivenhed, der engagerer langt ud over USAs grænser. Det er en test på følelserne over for fornuften, på patos over for logos.

LÆS OGSÅ: CLINTON GIVER TRYGHED – TRUMP GIVER USIKKERHED

Er det farligt? Ingen ved det – endnu. Men det er omvendt ikke svært at analysere sig frem til, hvori det farlige kan bestå. For hvis nødvendighedens og fornuftens og soliditetens repræsentant viser sig at være – eller kan udstilles – som noget helt andet end troværdigheden og sikkerheden selv, da kan det blive farligt. Hvis det lykkes at tegne et billede af nødvendighedens politiker som eksempelvis korrupt, grådig, egoistisk eller som en magtfuld elites kyniske redskab imod folket, da åbner farlige veje sig potentielt for populismens fakkelbærer. For da vil fakkelbærerens appel til følelserne have en faktuel kerne i sig. Det er eksempelvis en kendsgerning, at den lavere amerikanske middelklasse har tabt købekraft de seneste årtier. Er blevet marginaliseret. Det ér ikke kun en følelse. Det er et faktum.

Fakkelbæreren kan så vælge at gå ned af disse potentielt farlige veje. Eller han kan vælge at lade være. En test på dette kan vi få, hvis Hillary Clinton vinder valget på tirsdag. Anerkender Trump da resultatet – eller ej? En anden test kan vi få, hvis Trump vinder. Hvordan vil han da administrere sin uventede, nyvundne magt? Jeg tror ikke det er for meget sagt, at en hel verden venter i spænding.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

23 kommentarer RSS

 1. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hvis Hillary Clinton vinder, så må man da håbe på, at USA begynder at tage imod sin andel af muslimske flygtninge fra f.eks. Syrien, Libyen, Irak og Afghanistan, i stedet for blot at kritisere lande som Danmark for ikke, at tage imod nok muslimske flygtninge, selvom Danmark forholdsmæssigt set har modtaget langt flere muslimske flygtninge, end USA har.

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  Ikke enig, jeg tror at Donald Trump betragter sig som borgerlig, men han har begået det ‘kunststykke’ at appellere til et ikke-borgerligt segment i USA.

  De vrede hvide mænd, uden arbejde og uden uddannelse, som ikke ser nogen fremtid for sig.

  Ligesom man ser et udbredt salg af lottosedler i de mest fattige lande i verden, så tror disse mennesker, at de har købt en lottoseddel ved at stemme på Donald Trump.

  Og da de ingen særlig uddannelse har, men styres af mavefornemmelser, kender de ikke odds ved køb af en lottoseddel.

  At Trump er en sociopat og patologisk løgner spiller i den forbindelse ingen rolle.

 3. Af V N

  -

  Fra en røst i “folkedybet”: Særlig godt gået i dag lørdag med avisen som på b.dk ! – så …..

  Der er da håb for voksne som børn for fremtiden i klodens vigtigste generation, vores ! Og samtidig kan vi se af perspektiverne i Berlingske og dagens avis, at man er enige om, at kun
  sammen er og bli`r vi gode ! For hvis medierne kun lytter til “eliten” i verden, så viser det sig nu klart at kloden går i mod sin undergang såvel klimamæssigt som menneskene imellem på kloden på langt sigt. Medens når der lyttes til strømningerne fra almindelige og mælende røster fra dagligdagens virkelighed, så kommer der noget godt ud af det af fælles interesse.

  Hvis “perspektivet” i Berlingske derfor ikke kun skal komme til gavn for os alle, som det så godt dækkes her i Danmark ( som så forbilledligt sker i dag lørdag ! ) – også kommer til at
  dække forholdene i EU ( og naturligvis USA lige nu ! ), – noget mere i fremtiden, hvor man som læser og abonnent til tider føler, at der her er underskud indholdet og derved i vores viden og muligheder for at kommentere på forholdene både i EU som USA og klodens klima-trussel for tiden !

  Danmark ( og dermed indirekte Berlingske Medier ) er f.eks. nævnt flere gange med Danmark som forbillede, så det bør anspore os alle borgerlige ivrige røster i vores kommentarer på Berlingske ( med B. dk -sider ) til at ” hæve røsten” noget mere, for
  det viser sig tydeligt hvor meget der lyttes” world wide” når en “vis alder ( som ” tantens ” )
  og erfaring kombineres med viden” så bliver der lyttet – godt for håbet og fremtiden.

 4. Af Tom Lillelund

  -

  Hvis man ser på realpolitikken, skal USA skal vælge mellem en europæisk vej med uhæmmet masseimmigration eller straksopbremsning. Økonomisk skal man vælge mellem om produktionen skal foregå i USA eller 3. verdens lande og Kina. Ser man på personerne skal amerikanerne vælge imellem en person der har udtalt sig krænkende om kvinder, og en intrigant magtsyg person som har begået ulovligheder. Clinton har modtaget “bestikkelse” gennem Clinton-foundation og er i lommen på store virksomheder, hun efterforskes af FBI. Danske tv-stationer og aviser giver et komplet skævt billede at det amerikanske presidentvalg, måske fordi langt de fleste journalister er så røde og selv tror på det. Eller gør de?…Tror de selv på det?

 5. Af Tom Lillelund

  -

  Hvis man ser på realpolitikken, skal USA skal vælge mellem en europæisk vej med uhæmmet masseimmigration eller straksopbremsning. Økonomisk skal man vælge mellem om produktionen skal foregå i USA eller 3. verdens lande og Kina. Ser man på personerne skal amerikanerne vælge imellem en person, der har udtalt sig krænkende om kvinder, og en intrigant magtsyg person som har begået ulovligheder. Clinton har modtaget “bestikkelse” gennem Clinton-foundation og er i lommen på store virksomheder, hun efterforskes af FBI. Danske tv-stationer og aviser giver et komplet skævt billede at det amerikanske presidentvalg, måske fordi langt de fleste journalister er så røde og selv tror på det. Eller gør de?…Tror de selv på det?

 6. Af Jan Petersen

  -

  En uhyre tyndbenet kop te fra Berlingske chefredaktør Tom Jensen. Jeg er for længe siden holdt op med at tage nogen mainstream medier seriøst, når talen går på politik. Uanset om det er om Danmark, EU, USA eller andre steder fra. Det er så 100% fordrejet propaganda, mis-og disinformation – så det klodser!

  I øvrigt et par dagsaktuelle overskrifter fra store alternative USA medier. Amerikanerne er også fed up af deres MSM propaganda, så store alternative medier der (navnlig radio shows) styrer mere eller mindre præsidentvalget.

  “SPIRIT COOKING”: CLINTON CAMPAIGN CHAIRMAN PRACTICES BIZARRE OCCULT RITUAL
  Menstrual blood, semen and breast milk: Most bizarre Wikileaks revelation yet

  BREAKING BOMBSHELL: NYPD BLOWS WHISTLE ON NEW HILLARY EMAILS: MONEY LAUNDERING, SEX CRIMES WITH CHILDREN, CHILD EXPLOITATION, PAY TO PLAY, PERJURY

  Google i øvrigt selv f.eks – wikileaks hillary – clinton crime syndicate – eller noget i den stil. Det giver en meget god indikation om, hvorfor Trump har så god rygvind – og formentlig vinder på tirsdag, hvis der vel at mærke ikke manipuleres for meget med de elektroniske valgmaskiner!

 7. Af Benny B

  -

  Der findes stadig tosser, der tror at strømmen af flygtninge vil stoppe hvis vi bare alle deler byrden.
  Disse ignoranter nægter at indse, at strømmen af flygtninge bare er fortroppen af millioner og atter millioner af migranter der vil strømme ud af Afrika de næste dekader.

  I 1950 var der 235millioner mennesker i Afrika – nu 65 år efter er de blevet 1.3 milliard – altså 5.5 gange så mange. De næste 35 år vil de blive en milliard ekstra.

  Hvis man tror, at strømmen af migranter bare stopper af sig selv, må man være skingrende sindssyg.

 8. Af Benny B

  -

  “Over for det står fornuftens, ansvarlighedens og nødvendighedens lidenskabsløse politiske administratorer”(Clinton)
  Det kan godt være at nyheden ikke er nået til Danmark endnu, men der er mindst 2 FBI. undersøgelser af Hillary Clinton i gang pt.
  Tusindvis af nye emails er blevet fundet og the Clinton foundation menes nu også at være et middel for korruption og skattesnyd.
  NY´s tidligere borgmester Giuliani, ham der tømte NY for kriminelle, udtaler at: skandalen er på højde med “watergate”
  Den danske presse snorksover og viser igen, at vi ikke kan stole på dem.

 9. Af Jan Petersen

  -

  Danske mainstream medier snorksover bestemt ikke. De er alle “on red alert” – hvordan sikrer vi, crooked Hillary og Corporate New World Order vinder det valg?

 10. Af Jan Petersen

  -

  Men i øvrigt enig – det er helt utrolige horrible afsløringer, de seneste email leaks indeholder. Imponerende at samtlige mainstream medier bare er total tavse. Det viser lidt om råddenskaben – MSM verden over. Dagens mainstream media er kontrolleret af så få selskaber, at det efterhånden ligner et renlivet globalt informations-diktatur!

  Vel også derfor at alternative medier er på stor fremmarch verden over – og tak for det!

 11. Af Benny Benny

  -

  Jeg synes, at chefredaktøren burde opdaterer sig lidt og han kunne passende starte med Oreillys på fox news
  https://www.youtube.com/watch?v=qA0YjYY1gos`

  CNN kan vi ikke stole på. De lækkede spørgsmålene til Clinton forud for president debatten.
  MSNBC, Washington post og NY times er i samme båd.

  Dont rock the boat, synes mottoet at være og imens breder korruption og lovløshed sig i de øverste lag af pyramiden hos vores nærmeste og vigtigste allierede.

 12. Af P. Torbensen

  -

  Enig Jan og Poul Høi er et eklatant eksempel på laveste fællesnævner for mainstream medierne ,men ryster de ikke lidt på hånden nu ? Trump spøger heldigvis stadig og alle deres ønsker må gerne blive gjort til skamme.

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt breaking news fra et Trump vælgermøde i Reno Nevada – lige nu. Et tilsyneladende assassination attempt på Trump. Sikkert ikke noget dansk MSM gider rapportere om. Men kan googles på alternative medier.

 14. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt meget enig. Der bliver rystet gevaldig på hånden hos The American Establishment. Tilsyneladende er det ikke blot FBI, der ligger inde med kompromitterende materiale mod Hillary. Men også NYPD og stort set alle afdelinger af forskellige efterretningstjenester. Deres oplysninger er formentlig IKKE hacked og leveret af russerne . . . griner. Min mening – der foregår et afsindigt farligt spil lige pt i USA. Ikke blot om USA, men hele verden. Tilsyneladende rager det MSM en meter!

  Men det, der formentlig vil bringe hele det kriminelle dynasti til fald, er – “the lolita express” – bare vent og se!

 15. Af Benny B

  -

  Den danske mediestøtte har vist sig at spærre for kritisk og selvstændig journalistisk tænkning.
  Når først pengene strømmer ind, siver kritikken ud.
  Man bider ikke den hånd, der fodrer en. Medier på støtten, støtter staten. og det er da også meget sigende, at INGEN danske medier overhovedet taler pænt om Trump – selv ikke tante B., der må regnes som det mest højreorienterede M.S.medie i Danmark.
  De danske mainstream medier er ikke et hak bedre end RT. Russia today.

 16. Af Jorn D,

  -

  Hentehårets hævn
  ja
  da charmetrolden endelig komme ud af røret med en halv meter hentehår og en kugle for panden

  kunne Hillery hysterisk udbryde: “Vi kom, Vi så og han døde”
  for
  det var ifølge lækkede e-mails Hillery, der var drivkraften bag Libyen blev jævnet med jorden
  og
  Libyen blev en fremtidig fredelig verdens grusgrav
  hvor
  Rusland og Kina blev ført bag lyset med Hillery’s “No Flight Zone”
  for
  Hillery og hendes bagland kunne ikke ha, at Gadaffi ville svigte the mighty dollar
  og
  forsøgte at få oliestaterne til, at gå over til Guldrand, da han modsat USA havde store guldreserver

  da en til alle tider rebelsk by gjorde oprør, slog Hillery til
  hvilket
  ville svare til hvis Christiania havde bedt USA om, at lægge resten af Danmark i grus
  resultat
  Libyen fik ikke guldrand og ikke svigtet the mighty dollar idet rebellerne gik over til Rothschild bank

  Hillery, der var blevet Hillerig af hemmelige donationer havde så åbenbart her leveret en modydelse
  til
  WallStreet. store banker, Goldman Sachs og Saudiarabien og Qatar o.a.
  og
  i en afsløret tale for Goldman Sachs havde Hillery Clinton sagt, at en evt. “No Flight Zone” i Syrien
  jo
  ville koste for mange civile livet
  men
  nu hvor Hillery skal spille stærk går hun igen ind for en “No Flight Zone” i Syrien
  men
  Rusland og Kina, er nu ikke skuffede men vrede over, at de blev snydt i Libyen
  over
  at den aftalte “No Flight Zone” ikke betød, at fly, der fløj ville bleve nedskudt
  men
  alle millitær installationer og al infra struktur, ja hele Libyen blev lagt i ruiner
  og
  startede den store flygtninge og immigrant invasion over Middelhavet
  som
  Gadaffi havde forhindret – og havde advaret om

  hvorfor Hillerig foretrækkes af Europæiske politikere og medier er en gåde
  og
  Samson mistede kraften, men Trump bliver præsidential
  ja
  så nu er det skæbnens ironi hvis hængehårets hævn Trump’er Hillerig
  ja
  hentehåretes hævn – ja det ku hænde

  ironi.mus

 17. Af Jørgen F.

  -

  …hovedsagen er at Trump er en konsekvens af den virkelige verden. Altså den verden amerikanerne, som de er flest, rent faktisk lever i.

  At danske ‘analytikere’ over bred kam har haft en fantasi om hvad USA, af i dag, er, har fået den tragikomiske konsekvens at Trump igennem hele valgkampen er blevet fremstillet som en forstyrrelse til fantasien.

  Gå væk mare – gå væk –

  Men der ikke længere nogen vej ud af mareridtet end at stå op og lade vandet. For en stund leve i den virkelige verden. Så kan ‘analytikerne’ kaste sig tilbage til dynerne efter tirsdag og drømme videre.

 18. Af Jorn D.

  -

  Håber de afslørede skandaløse e-mails får The Clinton’s til, at synge på sidste vers:
  Det er ikke det du siger
  Det er mere løgnen i sig selv
  det er alt det du fortier,
  det måden du får sagt farvel
  og
  specielt afsløringerne ang. USA’s læs Clintons hemmelige samarbejde med Saudi-Arabien
  der
  gør det uforståeligt at USA’ establisment og medier holder med Hillery Clinton
  og
  Saudi-Arabien’s indflydelse på USA’s gøren og Laden er afsløret i e-mail skandalen
  ja
  Hillery blev Hillerig bl.a. efter mia. donation fra Saudi-Arabien
  og
  inden Hillery Clinton godkendte 85 mia. dollar våbenlevering til Saudi-Arabien
  og
  endnu mere uforståeligt, at The Establishment og medier i Europa er på Hillery Clintons side
  idet
  samarbejdet imellem USA læs Hillery Clinton og Saudi-Arabien
  har
  forvoldt så megen skade for den almindelige europæiske borger
  startende
  med Saudi-Arabien med USA leverede våben bevæbnede de muslimske albanske oprørere i Kosovo
  og
  med USA’s velsignelse blev kristne Kosovo islamiseret
  og
  det på trods af, at serberne i fortiden havde tabt til, men stoppet muslimerne på Solsortesletten,
  men den ærefulde historiske kendsgerning var USA kolde overfor
  og
  for at fortsætte islamiseringen af europa, lovede Obama Tyrkiet, at han ville arbejde for / nok
  skulle sørge for, at Tyrkiet’s 85 mio. muslimer kom med i EU
  og
  e-mail afsløringerne viste en økonomisk og politisk sammenhæng imellem Obama/Hillery og oprettelsen
  af Islamic State, der igen sørgede for øgede flygtninge og migrantstrømme
  og
  under det arabiske forår er middelhavet brugt som middel til islamisering af Europa
  efter
  især Libyens totale ødelæggelse strømmer flygtninge og også immigranter over Middelhavet
  og
  det efter især Merkels og Sveriges “Kom bare Do” – er de bare nyttige idioter
  og
  nu er Saudi-Arabien igang med selv at bombe i Mellemøsten for
  at
  sikre en fortsat flygtninge og immigrant strøm til Europa og islamisering af Europa
  ja
  de har måske ikke A-bomben, men med “baby bomben” får vi snigende islamisering af Europa

  i en nær fremtid har de fremmede formeret sig til flertallet
  og
  kan på demokratisk vis overtage Europa og indføre United Islamic States of Europe

  er alle de, der ønsker multi kulti koster kassen kaos endende i en EU islamisering, som
  The Establishment og medier i Europa ligesom The Clinton’s i lommen på Saudi-Arabien og Israel
  ja
  hvem er farligst en der fortsætter The Establishment kursen eller en der vil rydde op ?

  ironi.mus

 19. Af Jorn D.

  -

  Det de siger er åbenbart værre end det de gør, der åbenbart ikke gør noget
  som
  The Clinton’s der havde fået besked på, at indberette donationer fra fremmede magter
  men
  forsøgte at skjule en donation på 1 mio. dollar fra Qatar
  hvilket
  de måtte indrømme efter afsløring i e-mail skandalen
  og
  Hvis The Clintons kommer i det Hvide hus har de lovet, at stoppe med at modtage donationer
  og
  overlade The Clinton Foundation til datteren, der er kendt for at misbruge fondens midler
  men
  kan man overhovedet stole på noget The Clintons siger
  og
  det er vist egentligt ligegyldigt med nye donorer
  når
  de får travlt med at indfri tidligere donoreres forventninger
  som
  Obama der fik enorme donationer af Citigroup, der er den største investeringsbank
  og
  ifølge e-mail afsløringer, sendte Citigroup Obama en liste med de personer
  der
  skulle omgive Obama i hans stab og sådan blev det Citigroup folk
  og
  det er måske derfor at Citigroup, der led store tab under krisen samme år
  blev
  hjulpet massivt økonomisk af Obama og ingen stillet til ansvar for finans krisen

  nu er det spændende, at se en evt. præsident Clinton “Pay to Play” aktion
  og
  se hvordan Clinton honorerer forventede ydelser
  for
  Wall Street, Goldman Sachs, Citigroup, private donorer og fremmede magter
  for
  The Clintons er vist ligeså pletfri
  som
  en sommerkjole i Monica Lewinsky’s DNA Collection

  ironi.mus

 20. Af Kristian Mikkelsen

  -

  Danske mediefolk og politikere har i min levetid ønsket sig en Demokratisk præsident. Måske har nogen holdt med Eisenhower, republikaneren, der hellere ville spille golf end være præsident. Men han var jo også en krigshelt.

  Ronald Reagan var en skydegal B-filmskuespiller sagde disse mediefolk og politikere. Han anses i dag for et være en af USA 5 bedste præsidenter, men “ansvaret ” for berlinmurens fald og Sovjetimperiets sammenbrud.

  Lad nu amerikanerne finde ud af hvem de vil have, og hvis det bliver Trumph, da at tage beslutningen til efterretning og se, hvad der rent faktisk sker, herunder at Europa, i langt højere grand end i dag, må lære, ikke mindst militært, at tage vare på sig selv.

 21. Af Jørgen F.

  -

  …omkring det postfaktuelle samfund så er lakmusprøven IKKE faktatjek – faktatjek er statistik og dermed værre end forbandet løgn – nej lakmusprøven er og bliver evnen til forudsige fremtiden.

  Og den drøm , fantasi , som danske medier lever i afsløres netop ved at den ingen forudsigelseskraft har. Hverken på flygtninge , sikkerhed eller klima eller valg – ‘eksperterne’ tager altid fejl i disse år – heraf Lügenpresse …

  Iøvrigt enig med Libak omkring det positive i valget var at minoriteterne netop ikke faldt ind i de medieskabte stereotyper – ind i kasserne – vælgerne stemte på politikken – men det viser bare endnu et eksempel på den manglende forudsigelseskraft i ekspertvældet.

  Kausalerne i samfundsvidenskabernes paradigmer er bare forkerte i disse år – og det bliver kun værre.

 22. Af Jorn D.

  -

  Man skal ikke være blind for Ray Charles’s – What’d I Say
  og
  det gik jo, som forventet ligesom efter melodien “Dybbøl Mølle maler . . . .”

  nu får Hillerris og alle, der har investeret milliarder i Hillery Clinton, en lang næse
  men
  så kan de lære det – The Establishment og medierne er blevet advaret adskillige gange
  som
  i Danmark ved sidste valg og ved Brexit
  at
  når The Establishment og alle verdens medier mener Trump’s kampagne var negativitet
  og
  The Establishment og alle verdens medier herefter selv møder Trump med negativitet
  og
  fortier Hillery Clinton’s fejl og mangler og forherliger hendes lalleglade optræden
  ja
  når man møder alle, der ikke er enige om Hillery Clinton’s “herligheder” med negativitet
  ja
  så får det jo modparten til at tie i meningsmålingerne, der således bliver værdiløse
  og
  når de samme så bagefter udtrykker deres forbavselse stadig i negative vendinger
  ja
  så viser de, at de intet har lært
  ja
  Anders Fog Rasmussen der havde forudsagt opløsning af Nato og EU med Trump
  ja
  her til morgen så vi en lidt nusset AFR, der vist havde drukket gravøl hele natten
  i
  en negativ snøvlene grænsende til fuldemands snakkende trækken i land
  men
  er det ikke smartere og ærligere ligesom Trump
  at
  sige ligeud, at Nato medlemmer må betale de aftalte 2 % af BNP
  end
  den hidtige Nato strategi, der går ud på, at dæmonisere og hidse Rusland op
  for
  at få sat skræk i EU’s befolkninger og budgetterne op for Nato landende
  ja
  jeg har som medlem af Venstre ikke forståelse for, at Venstre som resten af de
  folkevalgte syntes fedtet ind og styret af The Establishment og alle verdens medier
  ja
  det virker som om, der er en stor sammensværgelse imod verdens arbejdende befolkning
  ja
  det vi har set var Trump’s ydere imod Clintons snydere og nydere
  men
  en enkelt lysstråle, der glædede en gammel Frederiksberg dreng i TV til morgen
  var
  en Konservativ lyshåret viking af en ung mand
  der
  iført en Trump T-shirt havde holdt med Trump

  ironi.mus

Kommentarer er lukket.