En borgerlig tid i et socialdemokratisk samfund

Af Tom Jensen 20

Da der i januar 2015 blev afholdt skolevalg på de danske folkeskoler, vandt blå blok en overvældende sejr på 104 mandater. Eleverne i 8. og 9. klasse på de tilmeldte skoler viste sig altså ifølge den officielle Christiansborg-definition af borgerlighed at være – borgerlige.

Valget bekræftede, at tiden er borgerlig, mens samfundet er socialdemokratisk. Det 21. århundredes borgerlighed er på mange måder intellektuelt, moralsk og i sin selvforståelse er blevet oppositionel, også selv om borgerlige statsministre har haft regeringsmagten i 21-22 ud af de seneste 34 år. Mens borgerligheden førhen var lig med det bestående, forstår mange borgerlige anno 2016 sig selv som udfordrere af det bestående. Af de eksisterende, vedtagne sandheder.

Det er der ikke noget at sige til, for samfundet er over de seneste 50-60 blevet socialdemokratiseret i uoverskuelig grad. Hvilket lige nu afspejler sig i den kendsgerning, at der teknisk set er en blå majoritet i Folketinget, men at f.eks. skattelettelser samtidig er svære, grænsende til det umulige at skaffe politisk flertal for.

Socialdemokratismen er den herskende samfundsform i Danmark. Vi er alle filtret ind i den i alle faser af livet, som også er blevet socialdemokratiseret bort fra det enkelte menneskes relationer og dets dannelse. Forsøg at vikle en moderne dansker ud af symbiosen med velfærdsstaten som den har udviklet sig; det lader sig næppe gøre. Den gensidige afhængighed er lammende i sin kraft, individet og staten er blevet ét kød, og forsøger man at skille dem blot en lille smule ad igen, sker det evindeligt under desperate nødskrig ved udsigten til at begge vil forbløde. Derfor er borgerligheden outsidernes og systemkritikernes position i 2016. Glem Christiania. Dét er systemet. Mens borgerlighedens dagsorden er at lave om, reformere, stille spørgsmål ved rimeligheden af det eksisterende.

LÆS OGSÅ: BORGERLIGHEDEN LEDER EFTER SIG SELV

I dag indleder Berlingske en serie om den nye borgerlighed. Det gør vi, fordi Berlingske er Danmarks store borgerlige avis. Men vi gør det også for at anskueliggøre, at »borgerlig« i 2016 ikke længere er nogen entydig størrelse. Tværtimod.

Fordommene om, hvad en »borgerlig« er for en fisk, er i behageligt opbrud. Borgerligheden har på mange måder gjort sig fri af de snærende markører, der tidligere kendetegnede den. Man kan være kulturelt progressiv og økonomisk hardcore velfærdskritiker. Man kan være national og liberal. Man kan være hip disruptende digital iværksætter, der skubber til vante forestillinger om en reguleret samfundsøkonomi. Man kan være god gammeldags konservativ. Man kan være en 15-årig skoleelev, der skuer mod fremtiden og kalder sig borgerlig, mens hun spiller Pokemon Go.

Borgerlighedens klassiske ideologiske retninger, konservatismen og liberalismen, findes naturligvis stadig i deres grundformer. Men i den virkelige verden er begreberne atomiserede, positionerne i opbrud. Der findes borgerlige republikanere, borgerlige partiledere lever i regnbuefamilier, ligestilling mellem kønnene er, eller er i hvert fald godt på vej til at blive, en borgerlig kerneværdi ud fra den position, at al talent skal sikres muligheden for at udfylde hele sit potentiale. Uanset kromosomsammensætningen hos talentet.

LÆS OGSÅ: BORGERLIGHEDENS MANGE NUANCER

Men der er desværre også tegn på, at »borgerlig« i mere end én forstand rimer på »borgerkrig«. Det er den anden side af atomiseringen, det er frisætningens indhegnende fætter.

Man ser det i perspektivløse krigerier på de sociale medier mellem diverse sekteriske lejre inden for det, man i bred forstand kan kalde borgerligheden. Der tages virkelig ikke nogen fanger, når der kastes verbale håndgranater mellem digitale klanledere, der mener at have indset sandheden om alt, og der klappes intellektuelt dovent på ryggen af ligesindede i ekkokamrenes iltfattige, selvbekræftende og afrettende lejre.

Denne side af atomiseringen er samtidig ved at kravle ind på Christiansborg. Med Nye Borgerliges opstillingsberettigelse ved det næste folketingsvalg vil dét, vi kender som blå blok, i næste valgkamp være repræsenteret ved mindst fem partier, med sandsynlighed flere, hvilket indlysende risikerer at udgøre Mette Frederiksens mest sporenstregs vej til magten som følge af stemmespild.

Skulle miraklet alligevel ske og den borgerlige blok kan mønstre flertal for en fælles statsministerkandidat, er der alle muligheder for, at 2025-forhandlingernes morads af ultimative krav og urokkelige særstandpunkter kun er en ouverture til den kakafoniske regeringsuduelighed, en borgerlig statsminister vil skulle agere i, hvadenten han hedder Lars Løkke Rasmussen, eller hun hedder noget helt andet.

LÆS OGSÅ: “AT VÆRE LIBERAL BETYDER IKKE, AT VI ER SÅDAN NOGLE ASOCIALE RØVHULLER”

Det kan udmærket ende med også parlamentarisk at sende borgerligheden langvarigt ud i den oppositionsrolle, den i forhold til den socialdemokratiserede velfærdsmodel allerede er i fuld gang med at indtage. Da må man få det bedste ud af det ud fra devisen, at ethvert systemopgør begynder fra en outsiderposition, hvorfra man med en nykåret nobelpristagers ord kan synge: »The Times They Are a-Changin’«. Det er der brug for igen; at tiderne skifter. Og der er ingen nærmere end borgerligheden til at sige det.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

20 kommentarer RSS

 1. Af Birte Jepsen

  -

  det lyder godt, det giver håb for fremtiden.

 2. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Demokratiet giver plads til nær alle stemmer i vores samfund, også skingre stemmer, som Nye Borgerlige. Arkitekten, der burde vide noget om sikkerhed på byggepladser, vil nu spare på den del. Det kan vi ved at undgå danske håndværkere. Vi skal spare på hospitaler, sundhed, børn, gamle, uddannelse og ungdom. Her foreslås også deportation af udlændinge, der ikke har fundet sig et job indenfor 2 år.

  Hvilket Danmark ønsker Nye Borgerlige og højrefløjen i Danmark?

  Hvad er visionen, er der en vision?

  Eller vil Pernille Vermund bare så inderligt i Folketinget, at ingenting er helligt, ikke engang børnearbejde. Skimter man manglende arbejde på den lille tegnestue?

  Er det Baronessen på benzinstationens samfund højrefløjen ønsker?

  Eller lever vi i et samfund, som vi nogenlunde ønsker os? Danmark har oftest været regeret over midten, det er måske denne hensyn til hele samfundet, der gør et godt samfund, socialdemokratisk eller ej.

  Hvordan kommer man i Folketinget?
  Ved at foreslå alt hvad de over midaldrende, veluddannede, stærkt højreorienterede mænd ønsker sig. Det siges at være ca. 1/3 del af de kommende vælgere for de Nye Borgerlige. Det skrev en af deres medlemmer fornyligt her på en af bloggene.

 3. Af Jørgen F.

  -

  …progressiviteten ligger i disse årtier pudsigt nok i systembevarelsen – og presset mod systemet kommer ikke længere fra os selv men fra omverdenen.

  Diskussionen – og den politiske fragmentering – foregår vel naturligt der hvor man har mest at byde ind med – men også der hvor man føler at man har mest at miste.

  Det pudsige – igen – er jo nok hvor lidt socialisterne tilsyneladende føler angsten for at noget er ved at falde dem af hænde – altså ud over kontanthjælpslofter og SU-klip. Så måske er DK slet ikke et socialistiske paradis – et socialidemokratiske mønstersamfund som blogejer argumenterer for.

  Måske er DK reelt et borgerligt nationalsindet projekt allerede påbegyndt ved afslutningen af det 19. århundrede. Måske har vi danere endda udvist ‘udvidet’ omsorg for hinanden siden vikingetiden.

 4. Af P Christensen

  -

  Det lyder interessant, at de unge er meget blå.
  Men det betyder nok,, at det første de gør,
  er at sikre sig selv et planøkonomisk og socialistisk
  håndværkerfradrag ved at stemme på Venstre.

 5. Af Jesper Springer

  -

  Jeg har været borger hele mit liv og ser mig fortsat som borgerlig.
  Samtidig må jeg erkende, at noget af det som Socialdemokratiet igennem tiden har indført har faktisk vist sig at være fornuft og god politik, hvis man tager de briller på der viser, at vi er et lille land med 5 mil. indbyggere. Jeg tænker her på Folkeskoler, Sundhedsvæsnet og Pension. Det har vist sig værende effektiv og værende god økonomisk tænkning, at mange løfter til alles fælles bedste.
  Politik er for mig blevet et spørgsmål om historiens evolution.
  I den kontekst kan jeg ikke forstå hvad der sker i hovedet på vore politikere og hvordan man efter ganske få år efter murens fald, er i gang med at indskrænke ytringsfriheden, centralisere stort set hele den vitale del af vores offentlige samfund i den fuldstændige naive tro at alt bliver bedre, billigere og effektiv. Denne idiotisme er kommet fuldstændig bag på mig. At den til stadighed trives i de venstreorienterede miljøer er uforståelig men accepteret. Hvad der derimod er fuldstændig uacceptabel er at de borgerlige partier, her tænker jeg primært på konservative, de liberale har jeg opgivet for længst, fører en politik der netop til skønner dette.
  Jeg har fuldstændig mistet tilliden noget borgerlig parti i og udenfor folketinget ejer den politiske snusfornuft der skal til for at holde fast i en fortsat borgelig politisk udvikling samtidig med at man har det enkelte menneske i et civilsamfund i centrum.
  Jeg har fuldstændig mistet tilliden til ledelsen i vores virksomheder, som har nyt godt af en stabil arbejdsstyrke i et stabilt samfund gennem de sidste 60 år er blevet til fals for den vulgære liberalisme der hærsker i den globale verden, og ude af stand til at dyrke borgerlige værdier med dertil hørende fædrelandskærlighed.
  De borelige partier har ikke vist sig som en mulig kandidat til at udvikle og bevare grundprincipperne for det fremtidige demokrati og samfund.

 6. Af Javier Martinez

  -

  Nu skal man ikke glemme at folkeskolevalgene afholdes for at få vendt skuden mht. førstegangsvælgere lavere og lavere valgdeltagelse hver gang. De har simpelthen givet op overfor borgerligheden, og dens katastrofale samfundsindflydelse siden 2001, og bliver hjemme..Derfor skal vi have tvungen valgdeltagelse for alle..Fra 13 år..Derefter eksistere der ikke borgerlige regeringer mere..

  “Derfor er borgerligheden outsidernes og systemkritikernes position i 2016. ”

  Ha, Ha…Det er status quo blokken med evige velfærdsforringelse og landsforræderi på programmet mod sin egen befolkning..

  Ordet “borgerlig” har altid været et skældsord i Danmark…

  ” Man kan være kulturelt progressiv og økonomisk hardcore velfærdskritiker. Man kan være national og liberal. Man kan være hip disruptende digital iværksætter, der skubber til vante forestillinger om en reguleret samfundsøkonomi. Man kan være god gammeldags konservativ. Man kan være en 15-årig skoleelev, der skuer mod fremtiden og kalder sig borgerlig, mens hun spiller Pokemon Go.”

  Så mangler vi vist bare at man også kan være rød? Sort? Muslim? og ikke mindst kvinde?
  Sidstenævnte kan man kun være hvis man lider af en ekstrem form for masochisme…

  Nye borgerlige står til 1,8 og 2.1% i seneste meningsmålinger..Prognoserne er altså gode for stemmespild i næste valg på højrefløjen..Også når man tænker på Danskernes parti, det kristne parti mv..Det er nye toner på programmet, og de hedder en DF og S regering, som med blot et andet lille parti har mandater nok til at danne regering..Denne konstellation skal naturligvis afprøves nu…Hvis den fører til en oprigtig stram indvandringspolitik modsat jer borgerlige, så er den nok holdbar i generationer..

 7. Af Jan Andersen

  -

  Det er muligt vælgerne er borgerlige, men den politik der bliver ført er socialistisk, faktisk nu et ditaktur iom det demokratisk samfund er ved at bryde sammen.

  Vi ser nu følgerne af når et demokrati overgår til diktatur i USA, hvor det i al hemmelighed er lykkedes at foretage et slags statkup i USA. Det er kommet så langt ud, at de elektroniske valg maskiner man bruger bliver manipuleret til at vise det man vil. Bernie Sanders stod til at vinde, men man stillede på resultaterne i valgmaskinerne – ikke kun denne valgsvindel brugte man, en hel “maskine” var kørt op til på alle tænkelige måder at påvirke valget. Disse valgmaskiner er fabrkeret af et antal private firmaer, John McCain købet marionitetn i ét af dem inden valget han deltog i. Denne Clinton Foundation valgsvindelmaskine er smut og klar til det endelige valg mod Trump.

  Der er ingen at klage til, idet alle instanser er korrupte, på tvært af de to partieer – de lokale valgkommisioner afviste personalet ved valgstederne der fortalte de så andre stille på maskinerne. Loggen på maskinerne var slået fra så man ikke kunne genskabe folks stemmer. I visse stater afveg resultet 32% fra post polls, dvs fra hvad folk havde stemt. USA er blevet til Venezuela nr. 2 – ganske som Danmark og mange andre Europæiske er, eller er på vej, til at blive en banarepublik. Dette Venezuela nr. 2 uden demoktrati starter nu WW3, sammen med EU som er belevet til Venezuela nr 3.

  Samme trend ser vi i hele Europa, hvor demokratiet er sat ud af spil.

  I USA taler man nu om både det Demokratiske og Republikanske parti bør fjernes helt, og man skal starte forfra. Der er intet højre og venstre tilbage, der er intet demokrati tilbage, idet de man stemmer på er opstillet, stemmer ikke udfra deres egen overbevisning som Grundloven forskriver. Den vestlige verden er i opløsning, WW3 står på trapperne – sagt af en borgerlig vælger langt fra Danmark.

 8. Af Jan Andersen

  -

  Det er muligt vælgerne er borgerlige, men den politik der bliver ført er socialistisk, faktisk nu et ditaktur iom det demokratisk samfund er ved at bryde sammen.

  Vi ser nu følgerne af når et demokrati overgår til diktatur i USA, hvor det i al hemmelighed er lykkedes at foretage et slags statkup i USA. Det er kommet så langt ud, at de elektroniske valg maskiner man bruger bliver manipuleret til at vise det man vil. Bernie Sanders stod til at vinde, men man stillede på resultaterne i valgmaskinerne – ikke kun denne valgsvindel brugte man, en hel “maskine” var kørt op til på alle tænkelige måder at påvirke valget. Disse valgmaskiner er fabrkeret af et antal private firmaer, John McCain købet marionitetn i ét af dem inden valget han deltog i. Denne Clinton Foundation valgsvindelmaskine er smut og klar til det endelige valg mod Trump.

  Der er ingen at klage til, idet alle instanser er korrupte, på tvært af de to partier – de lokale valgkommisioner afviste personalet ved valgstederne der fortalte de så andre stille på maskinerne. Loggen på maskinerne var slået fra så man ikke kunne genskabe folks stemmer. I visse stater afveg resultet 32% fra post polls, dvs fra hvad folk havde stemt. USA er blevet til Venezuela nr. 2 – ganske som Danmark og mange andre Europæiske er, eller er på vej, til at blive en banarepublik. Dette Venezuela nr. 2 uden demokrati starter nu WW3, sammen med EU som er blevet til Venezuela nr. 3.

  Samme trend ser vi i hele Europa, hvor demokratiet er sat ud af spil.

  I USA taler man nu om både det Demokratiske og Republikanske parti bør fjernes helt, og man skal starte forfra. Der er intet højre og venstre tilbage, der er intet demokrati tilbage, idet de man stemmer på er opstillet, stemmer ikke udfra deres egen overbevisning som Grundloven forskriver. Den vestlige verden er i opløsning, WW3 står på trapperne – sagt af en borgerlig vælger langt fra Danmark.

 9. Af - Niller

  -

  Er der lagt op til afdansningsbal i den borgerlige ? Det er svært at se at se et fremtidigt samarbejde i den blå blok.
  Hvem kan de blive enige om at pege på som statsministerkandidat?
  Det er jo også helt til grin hvis LA gør alvor af at vælte Løkke og hans regering for efterfølgende at pege på den samme.
  Kan i huske for knapt to år siden var det fire storsmilende blå partiledere der på Venstres landsmøde bekendtgjorde at hvis vi bare fik en anden regering så ville alt blive godt.
  Hvorfor skal vi dog tro på dem igen ?

 10. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Danmark har oftest været regeret over midten. Det er måske dette hensyn til hele samfundet, der gør et godt samfund, socialdemokratisk, ellet ej, skulle der stå i min tidligere tekst. Autokorrektion er ikke altid lykken.

 11. Af Niels Larsen

  -

  R. Harald Kristiansen: “Hvilket Danmark ønsker Nye Borgerlige (og højrefløjen) i Danmark?”

  Vi ønsker et Danmark, hvor det danske folk bestemmer. Ikke forræderne i EU. Ikke Merkel. Ikke FN.

  Vi ønsker et Danmark, hvor staten ikke konfiskerer mere end 50 øre af hver tjent krone.

  Vi ønsker et Danmark, hvor store dele af DJØF’erne i den offentlige administration er blevet fyret på gråt papir, da store dele af deres indsats er inderligt ligegyldig.

  Vi ønsker et Danmark, hvor der tages hånd om de svage danskere, og hvor udlændinge kan kigge i vejviseren efter offentlige midler fra de danske kasser.

  Vi ønsker et Danmark, hvor den offentlige sektor er på smalkost. Ikke de varme hænder, men de kolde typer i administrationen.

  Vi ønsker et Danmark, hvor al støtte til flygtninge ydes i nærområderne.

  Vi ønsker et Danmark, hvor alle indvandrere arbejder fra første dag, de er her.

  Vi ønsker et Danmark, hvor “borgerlige” politikere som Lars Løkke, der fører socialdemokratisk politik, ikke har den mindste chance for at blive valgt på en borgerlig liste.

 12. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Niels Larsen
  Nye Borgerlige er blot endnu et feudalt tænkende parti, hvis politikere ender som levebrødspolitikere. I har ingen visioner, intet realistisk partiprogram og er undsagt af Cepos. Så er vi langt ude.

  Jeg var inde på formandens hjemmeside. Ikke engang her er der faglig kvalitet at hente.

 13. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Hvordan har Nye Borgerlige tænkt sig, at yde god service til ældre, når I skærer halvdelen af økonomien væk.
  Vil I lære hjemmehjælperne at trylle?

  Sagen er den, at I håber på at hente nogle af jeres vælgere blandt de ældre, fordi her er angsten for fremmede størst. I bruger fremmedhad og skattelettelser, som løftestang i jeres fuldstændig urealistiske politik. I er en aflægger af LA og Saxo Bank. Hvor ejeren heller vil bo i Schweiz, end at yde et bidrag i Danmark, dog vil han have indflydelse i Danmark. Det er også rarere at nyde end at yde. At rejse i skattely er ikke anderledes handling, end, at et mindretal borgere i Danmark ikke gider arbejde. Ingen af dem yder til fællesskabet.

  Det er så tidligt, at ingen af jer har drevet et stort firma. I har ingen forstand på økonomi, det læses så tydeligt af jeres partiprogram og høres så tydeligt fra formanden.

  Vi får endnu flere amatører i Folketinget med Nye Borgerlige.

 14. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Det er så tydeligt skulle der stå

 15. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jeg betragter mig selv som borgerlig, og bliver i denne tid mere og mere forarget over venstre orienteret journalisters misbrug, af sendetiden i DR. og TV.2!
  Man har brugt timevis af sendingstid på DF. brug af EU midler (med synlig skadefryd), hvor det ser ud til, at Morten Messersmidt har fejldisponeret, ved ansøgning, og brug af EU midler!

  Så nu hvor Danmark befolkning er blevet orienteret i hoved og røv, om denne utilgivelige kriminelle handling, i dage og ugevis, var det så mon ikke på tide, at finde andre emner frem?

  Og så for resten, få ryddet op i denne politiske skævdrejning, der findes i landets to største nyheds medier!
  M.v.h..

 16. Af Niels Larsen

  -

  R. Harald Kristiansen: “Hvordan har Nye Borgerlige tænkt sig, at yde god service til ældre, når I skærer halvdelen af økonomien væk.”

  Det har vi bl. a. tænkt os at gøre ved at fratage udlændingene al offentlig støtte, standse alle integrationsprojekter, evt. nedlægge ulandsbistanden og smide kriminelle udlændinge ud af landet samt undlade asylbehandling her i landet.

  Det giver mere end rigeligt til en bedre indsats for vore svage medborgere.

  Men som samtlige øvrige partier er vores principprogram kun gennemførligt, hvis vi opnår 90 mandater.

  F. eks. Venstre døjer jo også med at få sin politik igennem, ikke sandt?

 17. Af Finn Larsen

  -

  Du mangler bare lige at forklare 1 ting. Hvorfor er Mette Fredriksens Socialdemokrati ikke med i klubben af “borgerlige”.

  Forleden dag kunne man høre sundhedsministeren (V) udtale at ens priser på medicin over hele landet er vigtigere end lave priser og konkurrence. Det kalder jeg borgerlighed med stort B.

 18. Af Finn Bjerrehave

  -

  Eller når tidligere Soc.D var mere højreorienterede end mit Konservative parti, og nu i opposition med ny leder, er Topskatten blevet til gift for velfærden, og Kamæleonpartiet er stadig Danmarks største parti, og dem som financerer vores samfund de Konservative, er Folketingets mindste, og de Langskæggede fra LA, prøver at holde fanen højt, men snubler alligevel i EU spørgsmålet.
  Gift i folkestyret. Finn Vig

 19. Af georg christensen

  -

  Bare overskriften minder mig om, en gang “vrøvl”, i forhold til, hvad der derefter følger..

  Borgerlighed, betyder bare og ganske enkelt: Borgerne i samfundet, om den ene kalder sig social kammerat eller venstre kammerat, om den ene eller den anden viser sig at være anderledes pigmentformet eller religiøst/politisk, også kaldet kulturel magtbegærlighed anderledes indstillet, på grund af forskellighed . Grundlaget har begyndelsen allerede givet og er fast forankret i LIVET, og bør for samfundet være ligegyltigt.
  Borgerne i tilfældige samfund, er dem, som lever og virker i samfundet, og betaler til samfundet´s opretholdelse . ” Borger lighed” , betyder ganske enkelt “borgerlighed”, om de kalder sig Social , Venstre, eller (hvad ved jeg) kammerater er kun en bagatel.

  NB: Når alle, hver især kæmper for den samme gulerod, .som æslet på en “stang” hele livet jagter, ses meningsløsheden i kampen.

  NB. slut bemærkning: Jeg håber at overskriftens vrøvl argument, hermed kan oversættes til min vrøvl argumentation.

 20. Af Valdemar Nielsen

  -

  Mette F. – godt med “skruen i vandet” i omtalte ny bog fra dig, men få hellere jeres (S)´s
  grundstødte samfunds-skib gjort fri af egne vane-tænkninger – for en livsglæde igen i DK !

  Det er da klart at embedsmændene i bl.a. dit tidligere beskæftigelsesministerium “studsede”
  i din tid som beskæftigelsesminister – for nok tænker embedsmænd noget traditionelt i
  deres embede ( og godt for det og DK ) – men grib i egen barm Mette F. og S-ere – for at altid
  at være “imod”, således som I har fremstået i de senere år – og sikkert også da du var minister virker bestemt fremmende for vores Folkestyre, hverken i ministerierne eller samfundet.

  Derfor “ud af busken” til jer selv S, og vil i ikke godt glemme den gamle snak om “internationalen”, fagforenings-binding, “pamperiet” og udlændinge-begejstring etc.
  som ikke har været særligt samfundsfremmende for os i landet – og kom i arbejdstøjet
  om det, det drejer sig om, landets nuværende og fremtidige positive udvikling, og ikke mindst den naturlige livsglæde, som gælder os danskere. Ikke mindst glem samtidig at
  fælleshusholdningen, som dansk politik har været præget af – ikke er et tag-selv bord,
  hvor man i den grad og groft har troet, at man har kunne leve selv og sin familie af andres
  dyrt-tjente penge !
  Så ” skruen i vandet” for vort lands fremtidige velstand, så vi atter får vores livsglæde tilbage
  som danskere – og vi da alle er født til ! så held og lykke Mette Frederiksen, vi venter på jeres indsats netop nu.

Kommentarer er lukket.