Hvid mands vrede

Af Tom Jensen 71

Du, vrede hvide mand, har skabt Donald Trump. Man siger du rejste dig fra divaneserne i de forladte kulmine- og industribyer verden over og fik udløsning for din vrede over tabte terræner gennem Trump, gennem Nigel Farage, gennem Front National, gennem hadet til EU og den globalisering, der stjal dit arbejde og din identitet, men mest gennem Trump.

Tænk sig ham i Det Hvide Hus. Den vrede, hvide mands orangefarvede bannerfører, manden der siger alt det, mænd altid har kunnet sige, men åbenbart ikke længere kan sige, manden med stort M og en tavs quinde med lille q pænt bagved, manden med M som i milliardær, som i magt, som i muskler, som i mod, som i militær, som i maskulinitet, som i…

Man forstår dig på sin vis godt, vrede, hvide mand, for ingen har før haft den frækhed at definere dig, hverken ved dit køn eller din hudfarve, og hvis de begynder på det, hvis de virkelig mener det alvorligt, hvis de bliver ved med det privilegiepræk, mens dine privilegier for længst er smuldret mellem dine barkede næver, så kan du da godt finde ud af at slå igen ligesom Trump, og så handler det om mexicanere og muslimer og middelmådighed og markederne, hvortil dine job flyttede ud og meget andet, du ikke kan udstå. Hvis det skal være på den måde.

Men du kunne også undlade at fortsætte på sporet af den tabte tid, sygeligt jaloux over, at alt smart, smukt, stolt og sofistikeret synes at være defineret som det modsatte af dig. Er du ikke selv lidt ude om det, hvis du tiljubler en mandsperson, der elsker kul og finder på at kalde kvinder ”fede grise”?

Hvorfor dog ende som verdenshistoriens første generation af hvide mænd, der identificerer sig selv som tabere?

Og nej, du gider hverken høre på, at du er hvid. Heller ikke at du er en mand. Du er dig. Det er fair nok. Det med at overfiksere på race og køn er lige så meget et fortidslevn, som Donald Trump er det. Måske er det derfor, han er gået direkte ud i det politiske kviksand med udfaldene mod mexicanske, muslimske og kvindelige dommere.

Fordi han repræsenterer din fortid. Ikke din fremtid.

I virkeligheden ved du godt med dig selv, at han snarere har kapret din fremtid. Han har brug for din vrede for at indfri sine egne ambitioner. I virkeligheden er han slet ikke vred som dig. Han er en velhavende opportunist, der udnytter din situation til eget bedste.

Måske er det tid til at overveje. Måske er din fremtid i stedet denne:

 

 • I gennemsnit har dit køn og din hudfarve ikke noget problem. Det ved du. I gennemsnit er I privilegerede. Du får det stukket i snuden hele tiden. Men du kan ikke bruge det til noget midt i din personlige udsigtsløshed, arbejdsløshed, fremgangsløshed, selvtillidsløshed. Og så alligevel. Sådan nogle som dig har aldrig givet op. Det var dine forfædre, der var nybyggerne i Amerika. Det var dine forfædre, der besejrede verdenshavene. Det var dine nære forfædre, der stod på Månen. Hvis de kunne skabe en fremtid med de udfordringer, på de betingelser, så kan du også.

 

 • Du er ikke klogere end kvinder eller asiater eller nogen som helst andre. Det troede man før i tiden, men du ved, det var en løgn. Til gengæld er du heller ikke dummere end kvinder og asiaster eller nogen som helst andre. Ingen naturlov har bestemt, at fremtiden ikke også tilhører dig.

 

 • Der er en god mulighed for, at du er computernørd. Måske bruger du i værste fald mest denne mulighed til at surfe porno eller spille Grand Theft Auto eller skrive grimme kommentarer på nettet. Men i virkeligheden står du foran døren til en gylden fremtid, hvis du gider åbne den.

 

 • Du har dine muskler. Dem har du altid haft. Dem har du stadig. Og fysisk arbejde er ingen skam, heller ikke i 2016. Der skal stadig bygges huse. Der skal stadig samles skrald. Der skal stadig tømres, repareres, konstrueres og skabes konkrete, fysiske ting, som de altid er blevet konstrueret. Hvis du kan dét, så tillad dig at være stolt ved dét.

 

 • Du har dine muskler, og du har flere end de fleste kvinder. Du ved, at det giver dig et særligt ansvar for ikke at bruge dem forkert. Hverken over for kvinder – eller over for andre mænd. Eller børn. Det er ikke i sig selv ærefuldt ikke at være volds- eller voldtægtsmand. Men det er et ansvar at varetage, og det kan du, fordi du er dig.

 

 • Dine forfædre har startet krige. Men de har også afsluttet dem, heltemodigt og uden hensyn til egen skæbne. Ære er ikke den fesne patriarks undertrykkelse af dem, der truer hans position og værdier. Ære er at redde andre fra ufrihed og lidelse, dø om så det gælder.

 

 • Måske hader du inderst inde al den omsiggribende følelsesfuldhed, selvcentreringen, kvindagtigheden endog (eller mest) hos voksne mænd. Så kom ud over den, tør øjnene, opfind fremtidens vej til bæredygtig energi, det næste digitale kvantespring, red en milliard fra sult med ny teknologi, eller sørg bare for din familie. Det er også godt nok.

 

 • Hvis du tænker nærmere over det, har en stærk mand aldrig været en Trump eller en Putin. Virkeligt stærke mænd har ikke brug for en hest og bar overkrop. En stærk mand er ham, der ikke praler eller bryster sig, men tværtimod tør stå ved sine svagheder. På sin egen måde. Uden ynk eller forstillelse.

 

 • Du ved, at hvis mænd havde haft magten alene, ville verden være mere højreorienteret og velfærdsstaten mindre. Og hvis kvinder havde haft magten alene, ville verden være mere venstreorienteret og velfærdsstaten større. I stedet at brøle efter andre for frelse er det derfor mere dig at tage skeen i egen hånd. Så gør det.

 

 • Maskulinitet er ikke ondskab. Men mænd har fejl. Det er fordi de er mennesker. Sådan nogle begår frygtelige ting. Det er uundskyldeligt. Men hvis det ikke er dig, der begår dem, er det ikke dig, der hæfter for dem. Ejheller for dine forfædres fejl. Du skal ikke lade dig skamme ud. Hvis du lader være med det, behøver du til gengæld slet ikke opføre dig dårligt, undermåler- og taberagtigt eller idiotisk primitivt. Vær i stedet galant. Det har i øvrigt altid været historiens bedste og mest simple scoretrick.

 

Jo, man forstår dig på sin vis godt, vrede, hvide mand. Men der er andre veje at gå. Sådan har det altid været i den fortid, du måske længes efter. Sådan er det også nu.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

71 kommentarer RSS

 1. Af Søren Rasmussen

  -

  Vi har et problem med en politisk dommerstand som ikke følger intentionerne i en given lovtekst. Det er et demokratisk problem.

  Dommergerningen bør derfor være en turnus på max 4 år. Dommere er generelt genetisk radikale, som ikke fatter, at de demokratiske love og intentioner, der ligger til grund for den enlekte lov, skal følges. Der er Ikke en radikal, tåget fortolkning, som sikre fast arbejde til retssystemet. Vi kan pt ikke komme af med notorisk kriminelle. Indvandrebander der laver bål i gaden, stormer sygehuse, overfalder vores personlige infrastruktur, betjente, hjemmeplejen, brandvæsen etc. Vi har desværre mange idioter i vores politiske landskab, som får lov til at mudre og støje åbenbar logik, Tænk på tågehorn som Stampe, Karsten Jensen, DR og Politiken og håbløse fantaster i EL og ikke mindst de radikale som ofte enda har en uddannelse og en alder hvor evidens burde han indfundet sig for lang tid siden. Det er fast arbejde, skabt af radikale tåber.

 2. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt opfatter jeg Trump som den “hund i et spil kegler”, der ødelægger de fastlagte spilleregler mellem to-parti systemet – demokrater / republikaner. Eller med tidligere præsident Franklin D Rosevelt berømte ord . . . “Presidents are selected not elected”!

  Ud af den blå luft dukker pludselig en kandidat op, der kan ende med faktisk at blive elected . . . ganske uhørt. The whole establishment hader Trump som pesten. En mand man ikke kan regne – “idioten” lytter efter vælgerne . . . total udemokratisk!

 3. Af Allan Hansen

  -

  Hold kæft og syng med!

  https://www.clarionproject.org/analysis/homeland-security-whistleblower-10-jarring-revelations

 4. Af Flemming Lau

  -

  Allan Hansen.
  Tak ! Uhyggeligt !

 5. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos “hvid mands vrede” – her er en “hvid kvindes vrede”, der er lidt mere nosser i end så mange tabermænd. EB.dk Pernille Vermund for Nye Borgerlige:

  “De politisk korrekte er som intrigante piger”
  http://ekstrabladet.dk/opinionen/pernillevermund/De-politisk-korrekte-er-som-intrigante-piger/6119598

 6. Af Jan Petersen

  -

  Tom Jensen – undrer mig iøvrigt over, hvorfor Pernille Vermund – Nye Borgerlige er blogger på EB og ikke på Berlingske?

 7. Af Flemming Lau

  -

  Allan Hansen. God henvisning. Obama’s administration har åbenlyst et forklarings problem !

 8. Af Kaj Vilhelmsen

  -

  Tom Jensen lider åbenbart af et perverst had til sin egen race, og derfor er han blevet fortaler for det rådne multietniske og multikulturelle samfund. Men dette samfund har ingen fremtid, og det er godt det samme, for det er et helt værdiløst samfund. Et samfund byggende på en negroid amerikansk pop- og pøbelkultur, der i stadig højere grad er under muhamedansk påvirkning. Sådan et samfundssystem ender uundgåeligt i borgerkrig og undergang!

 9. Af Karolina Eftersom

  -

  Jeg synes Trump har helt ret; Barack Obama tabte sejren i Irak og Afghanistan på gulvet. I stedet for at spille god burde han have delt Irak op i 2 dele ; en for Sunni og en for Shia muslimer med en høj mur imellem ligesom man har gjort i Israel og på Cypern. Der er der nu stort set fred. Men i stedet for at handle satte Obama sig på sin røv og drak whiskey. USA is terribly led -YES RIGHT! Trump har styr på det her med ledelse håber jeg -og så babler han ikke så meget tom bladder snak som Obama.

 10. Af Rune Jensen

  -

  Det lader til hr… Tom Jensen? er faldet i med koret af ventreføjszombieslaver under kommando af ekstremistiske “hate speech” feminazis og social justice warriors og hellere end gerne ville begå harakiri med disse ord “Jeg er HVID, jeg er MAND, jeg er derfor IKKE værdig!”.

  Det er simpelthen en gang bræk at høre på det klynk.

  Mand dig dog for helvede op i stedet for at lytte til deres 5. kolonne venstrefascistiske femipropaganda.

  Jeg ser ingen grund til at skamme mig over at være HVID og MAND og at kunne pisse mit navn i sne, gør DU? Jeg synes det er FEDT.

  Og hvorfra ved hr. tom jensen nøjagtigt hvad “alle hvide mænd” tænker?

  Kender hr. Tom Jensen “alle hvide mænd”?

  Måske hader hr. Tom Jensen ligefrem “alle hvide mænd”?

  Men når hr. Tom Jensen på forhånd dømmer “alle hvide mænd” som en samlet gruppe, er han så ikke whitemanophob? Er det ikke _hate speech_ ? Skal hans artikel så ikke censureres?

  Trump er populær, fordi han er den eneste, som tør sige den her femifascistiske censurkomité imod, som har infiltreret alle institutioner, organisationer og medier.. Man kan ikke sige en skid uden at blive beskyldt for at være -phobia uden nogen begrundelse, men venstrefløjen har lov at sige ALT de vil.

  Alle media og organisationer er reelt pålagt strenge krav igennem hate speech propaganda hvad de må sige og hvad de skal sige, og VE den som fraviger det. Den slags tågesnak er amerikanerne ikke skide glade for, for de har en konstitution, hvor der står de har ytringsFRIHED.

  Og NEJ, det er IKKE kun mænd, som har fattet at deres fremtid er ved at blive ødelagt af politisk korrekthed, fordi intet så kan diskuteres.

  #IStandWithHateSpeech

 11. Af Rune Jensen

  -

  Det lader til hr… Tom Jensen? er faldet i med koret af ventreføjszombieslaver under kommando af ekstremistiske “hate speech” feminazis og social justice warriors og hellere end gerne ville begå harakiri med disse ord “Jeg er HVID, jeg er MAND, jeg er derfor IKKE værdig!”.

  Det er simpelthen en gang 5. kolonne venstrefascistisk femipropaganda.

  Jeg ser ingen grund til at skamme mig over at være HVID og MAND og at kunne pisse mit navn i sne, gør DU? Jeg synes det er FEDT.

  Og hvorfra ved hr. tom jensen nøjagtigt hvad “alle hvide mænd” tænker?

  Kender hr. Tom Jensen “alle hvide mænd”?

  Måske hader hr. Tom Jensen ligefrem “alle hvide mænd”?

  Men når hr. Tom Jensen på forhånd dømmer “alle hvide mænd” som en samlet gruppe, er han så ikke whitemanophob? Er det ikke _hate speech_ ? Skal hans artikel så ikke censureres?

  Trump er populær, fordi han er den eneste, som tør sige den her femifascistiske censurkomité imod, som har infiltreret alle institutioner, organisationer og medier.. Man kan ikke sige en skid uden at blive beskyldt for at være -phobia uden nogen begrundelse, men venstrefløjen har lov at sige ALT de vil.

  Alle media og organisationer er reelt pålagt strenge krav igennem hate speech propaganda hvad de må sige og hvad de skal sige, og VE den som fraviger det. Den slags tågesnak er amerikanerne ikke skide glade for, for de har en konstitution, hvor der står de har ytringsFRIHED.

  Og NEJ, det er IKKE kun mænd, som har fattet at deres fremtid er ved at blive ødelagt af politisk korrekthed, fordi intet så kan diskuteres.

  #IStandWithHateSpeech

 12. Af Javier Martinez

  -

  Alle racisterne ude i aften mod den kære tom! 🙂

  De må føle sig ramt?

  At drumph repræsentere disses interesser er en skrøne. . Kun rød fløj uden R gør. Men det fatter dferen uden ide aldrig. Heldigvis da for tom og de andre i blå blok.

 13. Af Rune Jensen

  -

  ” Sådan et samfundssystem ender uundgåeligt i borgerkrig og undergang!”

  Hvem siger der ikke allerede ER planlagt en borgerkrig?

  Har du undersøgt hvad der sker i UK? Og Sverige? Hvad med Tyskland, hvor Angela Merkel er totalt handlingslammet efter åben masseinavsion af sit eget land med bla. folk fra Nordafrika, som er religiøst med mange shaira tilhængere?

  Man kan spørge HVORFOR Merkel gør det her?

  Er hun vitterligt så plaget af skyld fra 2. verdenskrig at hun vil lade sit eget land begå hara kiri i venstrefascistick politisk korrekt selvhad? Gruppevoldtægter er slet ikke alarmerende for hende?

  Hvad med UK? HVORFOR har STAY-siden udsat det tidspunkt, hvor man kan tilmelde sig EU-afstemningen, så flere, der kommer til SENERE har mulighed for at melde sig til og stemme? HVEM er de mennesker, de forventer vil tilmelde sig, men som ikke kan nå det indenfor den først satte frist? Og hvorfor iøvrigt blev det holdt SKJULT så længe, at der var nogo zoner? Hvorfor MÅTTE man ikke nævne det, for folk vidste det LANG tid før det kom frem. Men man MÅTTE ikke diskutere det, vel?

  Og hvorfor bliver trump lige pludselig anklaget for fusk? Lige når han er ved at få fokus på det helt store problem i USA, nemlig politisk korrekthed initieret af den femifascistiske venstrefløj? Som gør man ikke må diskutere nogetsomhelst?

  Hvorfor er de helt store problemer i lande med socialistisk regeringer?

  Og hvordan er fødselsraten for de forskellige lande? HVORFOR har ingen af lederne tænkt over det, når man tager fuldstændigt UHÆMMET folk fra fuldstændigt andre egne af verden og med et helt andet livssyn?

  ER der noget om snakken i, at hvis man ikke kan banke et land i krig, så kan man dræne dets økonomi og SÅ overtage det?

  Skal vi så droppe det der political correctness og anti hate speech pis og få 100% fuld screening af ALLE, som kommer ind?

  Og så skal vi tlibage til HELT normale tilstande som det var før. ALT som blev lavet om af særlige hensyn skal tilbageføres, INGEN separation af kønnene i svømmehaller, og i Danmark giver vi hånd til ALLE, også KVINDER, NUL dårlige undskyldninger om “religion”, og så spiser jeg iøvrigt når det passr MIG, jeg behøver INGEN tilladelse fra hverken koranen eller andet til DET. OG det skal være tilladt at gøre grin med islam, Jeg vil SKIDE på deres sårede følelser, de har nøjagtigt IKKE mere ret til at blive fornærmede end kristne eller Asetroende har. Eller de kan tage hjem, hvis de ikke vil vores demokrati.

  Og så skal vi UD af EU, og det er HELT ud af det. Og ALDRIG mere noget sådant. Det var den største fejltagelse EVER.

  #BREXIT

 14. Af hektor heimlich

  -

  De revanchistiske tyskere e vil have hævn for nederlaget i 2. verdenskrig derfor er de nu bevidst ved at forgøre Europa med masseindvandring. Nu trækker Storbritannien stikket til EU -det burde Danmark have gjort for længe siden

 15. Af Jakob Rasmussen

  -

  Trumps succes skyldes, at det Republikanske parti svigtede sine middelklassevælgere groft, samt at det efterhånden er gået op for de fleste republikanske vælgere, at begrundelsen for Irak-kirgen var løgn; Saddam Hussein havde ingen masseødelæggelsesvåben, og det vidste den amerikanske regering, der alligevel lokkede amerikanerne til at gå i krig.

  George W. Bush var en middelmådig løgner, der selv gjorde alt, for at undgå at komme i aktiv krig, og så var han og hans vicepræsident tidligere ansatte i olieindustrien.

  Som den tidligere direktør for den amerikanske nationalbank sagde om irak-krigen; it was about oil.

  Under George W. Bush førte det Republikanske parti en politik, der stort set kun var til gavn for de allerrigeste amerikanere, samtidigt med at han sendte lod fattige amerikanere dø for at gavne olieindustriens interesser.

  Det bliver Republikanerne straffet for nu.

 16. Af Jakob Rasmussen

  -

  George W. Bush arbejdede desuden sammen med Bin Laden-familien i The Carlyle Group og i Halliburton, som hans vicepræseident, Dick Cheney var direktør for i fire år.

  Den eneste grund til, at Osama Bin Ladens terroattentater kunne alde sig gøre, var, at NORAD, det system, der overvåger det amerikanske luftrum, helt ekceptionelt var sat ud af kraft lige netop dén dag, hvor Osama Bin laden angreb USA.

  Bin Laden-familien blev smuglet ud af USA dagen efter Osama Bin Ladens terroattentater havde ramt nationen.

  George W. Bush var nære venner med den tidligere leder af Saudi Arabiens efterretningtjeneste, prins Bandar, der ikke blot havde nære forbindelser til fundamentalistiske islamister; Bandar er selv islamistisk fundamentalist.

  Uddrag fra “How US covered up Saudi role in 9/11” af Paul Sperry, New York Post 17. april 2016:

  “In its report on the still-censored “28 pages” implicating the Saudi government in 9/11, “60 Minutes” last weekend said the Saudi role in the attacks has been “soft-pedaled” to protect America’s delicate alliance with the oil-rich kingdom.

  That’s quite an understatement.

  Actually, the kingdom’s involvement was deliberately covered up at the highest levels of our government. And the coverup goes beyond locking up 28 pages of the Saudi report in a vault in the US Capitol basement. Investigations were throttled. Co-conspirators were let off the hook.”

  Det er meget nemmere, at reducere opbakningen til Trump, til udtryk for hvide taberes racisme, end at se i øjnene, at det Republikanske partis top var blevet så korrupt, at det overskrider enhver beskrivelse, og at det er dét, som partets hidtidige elite nu bliver straffet for af vælgerne.

  Så dét vælger en intellektuel letvægter, som Tom Jensen, at gøre…

 17. Af John Laursen

  -

  Tom Jensen 7. Juni 2016 20.41

  Det forekommer mig at du har nogle kraftige blokeringer som forhindrer dig i at forstå at den europide del af homo sapiens-sapiens er den del af menneskeheden der har skabt fremskridtene og dermed velstand og demokrati, videnskabelige landvindinger og udryddelse af dødbringende sygdomme som hele menneskeheden har nydt godt af.
  Hvad har de andre dele af homo sapiens-sapiens skabt som har været til gavn for hele menneskeheden?
  Siden den anden verdenskrig har europiderne pumpet tonsvis af penge og know-how i såkaldte 3. verdenslande eller u-lande. Hvad er der kommet ud af det udover overbefolkning? Er der nogen der takker europiderne for fremskridtene og hjælpen? Er det takken for fremskridtene og hjælpen at europiderne`s bopladser nu forsøges erobret, europiderne lagt i lænker eller massemyrdet og udviklingen skruet tilbage til stenalderen?

  Om igen Tom Jensen, dit oplæg/ indlæg er en ommer.

 18. Af Allan Hansen

  -

  Hej Tom

  Tillykke med de 50 år – nu begynder livet

  Keep Smiling

  Tao,,,,,,,

 19. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jeg forstår udmærket Donald Trump!
  Nu når vi har vort NATO samarbejde, og er truet af Rusland, ser, vi at vore nabolande opruster for at være inden for NATO’s rammer, som er på minimum 2% af brutto national produktet, for militær oprustning
  så ser vi ta mig fanden at Danmark stadigvæk holder sig på 1%!

  Så kan vi jo kun spørge os selv om vore politikere er landsforrædere?
  Ja, jeg undrer mig.
  M.v.h.

 20. Af Jakob Rasmussen

  -

  “Hvorfor dog ende som verdenshistoriens første generation af hvide mænd, der identificerer sig selv som tabere?”, skriver Tom Jensen.

  Tom Jensen burde vide bedre.

  For han burde vide, at unge amerikanere – uanset hudfarve! – gennemsnitligt set kan regne med, at fattigere, end deres forældre var.

  Jeg ved ikke, om danske unge kan forvente, at blive fattigere, end deres forældre og bedsteforældre var, men det er et faktum, at unge amerikanere gennemsnitligt set bliver fattigere, end deres forældre var.

  Det gælder også unge briter:

  Uddrag fra “Young people will be poorer than their parents at every stage of life, IFS finds” af Zlata Rodionova, Independent, Torsdag 19. november 2015:

  ““Even with these increases in average wealth, working-age households are at risk of being less wealthy at each age than those born a decade earlier,” said Dave Innes, a Research Economist at the IFS.”

Kommentarer er lukket.