En aften i krigen (Paris-Hannover-København)

Af Tom Jensen 49

Novemberaftenen er draperet i støvregn. Mørket har sænket sig over os. Byen er næsten tom. Danmark spiller i Parken. Der er ikke mange på cafeerne og restauranterne, men der er 38.000 i Parken. Og der er 1.500 i Vega, hvis hovedindgang jeg står ved. Det er fire dage efter Stade de France og Bataclan. Der er opsat barrierer foran VEGAs hovedindgang, det plejer der ikke at være. Det tænker jeg over. Er det et tilfælde?

Jeg går ind på VEGA, hvor Father John Misty, amerikansk sangskriver og en let depraveret livsnyder af en dameven, skal spille. Hvis han, jeg og de 1.500 andre i VEGA ligesom de 38.000 i Parken er krigere i kampen mod Islamisk Stat, så er vi nogle mærkelige krigere. Vi er således ubevæbnede. Vores eneste våben er glæden ved fodbolden eller musikken.

Jeg hører der kropsvisiteres i Parken. Køber mig et glas hvidvin. Ser lidt på opvarmningen. Tjekker mobilen.

Der sker noget i Hannover. Her er kansler Merkel som de 38.000 i Parken til fodbold. Tyskland spiller venskabskamp mod Holland. Men det, der tikker ind, er ildevarslende. Kampen er aflyst. Tilskuerne evakueret. Der er en pålidelig konkret trussel rettet mod dét stadion i Hannover, skriver internationale medier.

Twitter gløder. Også med rygter, som efterfølgende ikke kan bekræftes. Noget med en ambulance med sprængstoffer foran stadion i Hannover. Det viser sig senere tilsyneladende ikke at være rigtigt. Men twitter gløder. Af vantro og utryghed.

Jeg står i VEGA og tænker på Parken. Der er vel 20 minutter, til Father John Misty skal gå på scenen. Danmark spiller i Parken. Father John Misty spiller i VEGA. Et fyldt fodboldstadion og et fyldt spillested. En svag uro breder sig i mig.

Jeg tjekker mobilen igen.

Twitter gløder. Andre medier gløder med. Jeg søger på Hannover. Jeg ser, at et spillested nu også er evakueret. 900 skulle have set Maceo Parker i Kulturzentrum Pavillon i Hannover. Men stedet er evakueret. Årsagen skulle være en konkret trussel om terror.

Tyskland skulle spille mod Holland i Hannover. Netop i dette sekund fløjtes kampen mellem Danmark og Sverige i gang i Parken i København. Maceo Parker skulle have spillet i Hannover. Father John Misty skal spille om 12 minutter i VEGA i København. I fredags var det Stade de France og Bataclan.

Min indre uro vokser eksponentialt. Er jeg hysterisk? Er jeg en hystade? Eller er det bare sådan, den virker, terroren? Er det sådan, den går i kroppen på os? På fodboldstadioner og spillesteder og cafeer og restauranter overalt. Vi ved det er irrationelt. Men den er der.

Uroen.

Jeg tænker. Irrationelt, men uundgåeligt.

Hvor skal jeg stå bedst? Jeg tænker: Inde midt blandt det øvrige publikum. Helst ikke ude i siderne ved indgangene til salen. Bedre inde i midten. Men det er jo på den anden side bangebuksens strategi. Så vil andre jo blot tage kuglerne eller flænses ved bombebæltets detonation.

Jeg stiller mig ind i midten. Ind midt mellem publikum.

Hvis jeg er en kriger mod Islamisk Stat, er jeg en mærkelig kriger. En frygtsom og blottet kryster af en kriger.

Tænker om jeg skulle gå. Men det ville dog være for æreløst. Jeg tjekker mobilen og læser om Hannover. Om afspærringer og aflyste metroer. Min eneste mulighed for at bevare en smule selvrespekt er at blive. Trods alt.

Jeg står midt blandt publikum og skæver mod udgangene i begge sider af salen. Jeg tænker: Hvilken vej ville de komme, hvis de kommer?

De ville skulle forcere en afspærring ude foran. I forhallen et vagtpersonale, der bestemt ikke virker krigerisk. I forhallen hvor der er merchandise-salg af Father John Misty-effekter, herunder verdens grimmeste lyserøde sweatshirt. Sådan er han, Father John Misty.

Forleden på spillestedet Bataclan var der en merchandise-manager blandt ofrene, tænker jeg.

Jeg står inde midt i salen, blandt de 1.500 andre.

Father John Misty går på scenen. ”I Love You, Honeybear”, synger han. Jeg har set Father John Misty to gange tidligere i år. Men det her er lidt anderledes. Ikke showet. Men mig.

Jeg måler afstande til udgangene. Jeg står tættere på udgangene i den ene side end i den anden side.

Jeg tjekker min mobil. Hannover.

Måske var der slet ikke sprængstoffer i en ambulance. Men der var en konkret, pålidelig trussel. Kansler Merkel er blandt dem, der er evakueret ud af stadion. Hollande på Stade de France. Merkel i Hannover. Jeg tænker pludselig: Er Løkke mon i Parken?

Hvor Zlatan nu har scoret. Men det er ligesom ligegyldigt.

Hvis de kommer, er det nok i den fjernere side af salen, tænker jeg. Hvis musikken flænses af AK 47ere eller detonerede bælter, vil det nok være dér, tænker jeg. Det er for langt ude, Tom, tænker jeg så. Du er langt ude. Det er jo hysteri.

Jeg tjekker. Hannover.

Jeg kender VEGA. Det er nok den vej, man ville skaffe sig adgang. Det er lidt længere væk. 40-50 rækker af potentielle ofre væk. Jeg er en sølle kriger, er jeg, men jeg er her dog. I det mindste.

Jo, de ville nok komme den vej. Op af trapperne fra forhallen, hvor der sælges merchandise. Det ville de nok.

Du er for langt ude, Tom, tænker jeg igen.

Father John Misty synger. Gad vide om han ved det med Hannover, tænker jeg? Han virker ikke sådan. Måske er han bare en modigere kriger? Han springer op på en højttaler under en sang. Hvordan tør han? Jeg tjekker Hannover. Ser op igen. Father John Mistys to meters korpus svajende på en højttaler. Dér ville han være et nemt mål.

Jo, de ville komme den vej, i den fjerne side af salen.

Med mindre… de skaffer sig adgang af bagindgangen. Så står jeg tættere på den udgang, de ville komme ind af.

Hold nu op, mand, råber min fornuft til mig.

Jeg tjekker Hannover på mobilen. Twitter er i oprør. Hvad er dog dette for noget? Hvad sker der dog med os?

Father John Misty spiller. Han synger kulturkritiske sange om den vestlige dekadences depraverede ground zero. Hollywood.

 

I sangen ser han, denne klassiske hollywood’er, denne let slidte, charmerende damernes ven, kritisk indad. Det er en århundredlang vestlig oplysningstradition. Det er en kerne i alt, vi er. Det er Voltaire med hipsterskæg og langt hår.

Voltaire havde også langt hår. Tænker jeg irrationelt. Eller var det en paryk?

Father John Misty spiller. Jeg tjekker. Hannover. Men han spiller. Jeg står her. Hvis jeg og de 1.500 andre er krigere, er vi nogle mærkelige krigere. Uden våben i hånd. Bevæbnet med fadøl i plastickrus, samlet om sange der tør se kritisk på os selv.

Der sker ikke noget. Sådan er det jo for det meste. Der sker ikke noget. Der kommer ikke nogen. Der løber ikke en flok terrorister ind med AK 47ere og bombebælter. Jeg tænker på billederne af det glade publikum til Eagles Of Death Metal på Bataclan få minutter før terroristerne kom. Sådan ser vi også ud i aften.

Men måske tjekker lidt flere let ængstelige deres mobil. Hannover.

Jeg forlader koncerten. Henter min jakke. Køber en af de grimme lyserøde sweatshirts hos merchandise-sælgeren. Vi er begge i live. Det føles som en latterlig, selvfølgelig konstatering, men alligevel gør jeg den.

Vi er begge i live.

Jeg går ud af VEGA. Novembernatten er draperet i støvregn. Der er et mørke over Europa. Danmark har spillet 2-2 i Parken og er ude, men er det ikke det mindste onde af dem alle?

Formørkelsen er her, og på et splitsekund er den også i vores sind. Det er det, sindet, der kan besejres. Men det er også her, sejren kan vindes.

Det eneste man selv må gøre er at kæmpe imod. Sig selv.

Imod formørkelsen.

Imod de kræfter, der vil nedkæmpe dem, vi er.

Der er et mørke, som vil os til livs. Bekæmpe vores livsform. Få os til nervøst at tjekke mobilen. Hannover. Skæve mod udgangene, som også er indgange for bombemænd.

Jeg tænker på Voltaire. På Father John Misty. To meget forskellige mænd, må man sige, men dog begge med langt hår.

En af de sidste sange, Father John Misty spillede i aften, var Bored In The USA. Jeg tænker det er hele forskellen på os og mørket.

Den oplyste kritiks åndelige frisætning. Retten til oplyst kritik, ikke kun af de andre, men også af os selv..

“Hvis dette er den bedste af alle verdener, hvordan er så de andre?”, skrev Voltaire.

Father John Misty synger:

”They gave me a useless education / And a subprime loan / On a craftsman home / Keep my prescriptions filled / And now I can’t get off / But I can kind of deal / Oh with being bored in the USA / Oh just a little bored in the USA / Save me president Jesus / I’m bored in the USA / How did it happen? / Bored in the USA”

Hvis det så endda var de eneste problemer, vi har.

Mig, de 1.500, de 38.000 i Parken. Og Father John Misty.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

49 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  Psykosen er der naturligvis.

  Jeg boede i Jerusalem tilbage i efteråret 1974. Det var ét år efter oktoberkrigen, og der var masser af uroligheder og bombeattentater (som allerede sagt andetsteds) jeg passerede Zion Square en times tid før, en bombe sprang femten mennesker i stumper og stykker). Og hele tiden forventningen om, at krigen starter på mandag. Nogle Phantoms gik gennem lydmuren i lav højde over byen, mens man sad i haven med kaffen. En eksplosion og en røgsøjle bag et hus fik mig til at gå en stor omvej hjem–og så var det bare salutkanonen, der under Ramadanen markerede , at nu må der spises.

  I mine senere år på Universitetet undlod jeg helst at gå om ad Krystalgade; just in case.

  Det er en mærkelig som-om tilværelse, du beskriver. Gad vide hvor mange, der delte din nervøsitet i aftes? Kunne man mærke noget, eller var det bare din fantasi?

 2. Af Svend Jensen

  -

  Man kan observere at de muslimer, som henvender sig til os, her lige efter Paris massakren, er overordentlig høflige og vennesæle; næsten undskyldende. Måske skyldes det et strejf af kollektiv skyldfølelse hos de enkelte muslimske individer.
  Hvis nu bare denne skyldfølelse kunne blive vekslet til aktiv medhjælp når deres radikaliserede trosfæller skal afsløres og neutraliseres. De muslimske enklaver i Danmark har hidtil været forbløffende passive, når det drejer sig om at bekæmpe social kontrol via religion.

  De muslimsk troende i Danmark bør måles på deres handlinger, ikke på deres ord.

  Demokratiet skal sættes over sharia og koran – altid; ellers må de gerne rejse hjem igen.

 3. Af Maria Mortensen

  -

  Jeg stod med nøjagtigt samme tanker i mandags. Jeg lavede endda et virtuelt tjek af Vegas udgange forud for min ankomst. jeg nåede også at tænke, at jeg ville være en lykkelig kriger, hvis jeg døde under den koncert..

 4. Af søren rasmussen

  -

  Undskyld min copy page – me jeg er enig.

  AF SVEND JENSEN – 18. NOVEMBER 2015 10:27
  Man kan observere at de muslimer, som henvender sig til os, her lige efter Paris massakren, er overordentlig høflige og vennesæle; næsten undskyldende. Måske skyldes det et strejf af kollektiv skyldfølelse hos de enkelte muslimske individer.
  Hvis nu bare denne skyldfølelse kunne blive vekslet til aktiv medhjælp når deres radikaliserede trosfæller skal afsløres og neutraliseres. De muslimske enklaver i Danmark har hidtil været forbløffende passive, når det drejer sig om at bekæmpe social kontrol via religion.

  De muslimsk troende i Danmark bør måles på deres handlinger, ikke på deres ord.

  Demokratiet skal sættes over sharia og koran – altid; ellers må de gerne rejse hjem igen.

  OG FOR EGEN REGNING.

  Hvordan har vi fået opfostret en så håbløs, naiv og umoden venstrefløj som vi har herhjemme. En venstrefløj der baner vejen for had og krig i fin forståelse med Islam. En stor andel af voksne mennesker som lader sig for blænde af et parti af småpiger uden uddannelse eller livserfaring, som ikke har svar på noget som helst, og så stemmer på dumhed.

  Vi er i krig. Hvis man ikke er med os,(demokrati, frihed, lighed og broderskab m/k), så er man imod os. ( islam og ekstreme muslimer, imam had, bandekriminalitet etc,)

  Frankrig, Belgien, Tyskland og England skal snart igang med at rydde op i deres baghave af det islam helvede de har boende i deres forstæder.

  Vi har vores lort omkring Odense, København og Aarhus. – og vi ved det.

 5. Af Niels Peter Lemche

  -

  Faktisk kommer jeg til at tænke på filmen Slaget om England, hvor to tyske piloter er kaldt hjem til Berlin til skidebalde: De finder byen fuldt oplyst, og folk vælter glade rundt på gaderme og er chokerede, for de kommer lige fra krigen. Men moralsk skal det værre, for pludselig afbrydes den glade stemning af sirenerne. ..

 6. Af Henrik Knage

  -

  Ro på min ven. Da jeg havde set “Dødens gab” turde jeg ikke gå på toilettet i 3 dage, men behov udligner som bekendt frygt, og derfor kan terrorisme aldrig få overtaget.

 7. Af Helge Nørager

  -

  Den episode som omtales af Hr. Niels Peter Lemche, er ikke bare, en scene i en film.
  Fakta.
  I begyndelsen af slaget om England gik de tyske bombetogter mod flyvepladser, radaranlæg, have osv primært mod militære mål, hvilket var Görings plan.
  Da den episode som omtales skete, det var primært flyveblade som blev nedkastet og få bomber.
  Men den handling fik Hitler til at miste besindelsen og han gav Görings hans livs skideballe.
  Hvilket fik Göring til at give nye mål for tyske bombemissioner.
  Blitzen af London var begyndt.
  Dette medførte at England kunne komme igennem, havde Göring forsat den meget effektive sønderbombning af lufthave og radarer, havde de udslættet Englands luftvåben.
  Igen var det Hitles eget vanvid og handling uden omtanke som reddede os alle,
  Lad os derfor ikke som Hitler handle i panik og tabe krigen.

 8. Af Helge Nørager

  -

  Og hvis man er i krig er man i krig.
  Den tyske luxus industri fik først restiktioner i løbet af 1943, det var vigtigt for Hitler at fastholde i befolkning indtrykket af at alt er godt og luxus til de rige er der i overflod.
  Først da det langsomt gik op for dem at de ville tabe blev luxus begrænset.
  Det er en virkelig frygtelig tanke at tænke på, hvad som kunne være bygget af tanks og andre våben, hvis de havde gået “all in” i krigen
  men dem som har magten vil gerne have “normale” forhold, de vil sjældent indrømme, at nu er vi i krig.
  Krigen skal helst foregå langt væk, gerne i en anden verdensdel.
  Så ingen får forstyrret julefreden eller behøver indse.
  Vi er i krig.

 9. Af Niels Peter Lemche

  -

  Til Helge Nørager,

  Det ved jeg da godt, også at fejlbombningen af London også er et faktum.

  Lad os håbe på, at de sidste par dage viser Daesh handle i panik. Jeg skrev lige på en anden blog, at det kan sammenlignes med en kræftoperation: Det gælder om at få fjernet centraltumoren og derefter starte kemobehandlingen af satelittumørerne. Gør man det ikke, er patienten (os) dømt til undergang. Centraltumoren har allerede haft for lang snor til at sende sine celler rundt i hele kroppen. Ergo: for at gentage mig selv: Slip helvede løs og udslet centraltumoren og det ikke til næste år, men så hurtigt det er muligt.

 10. Af Allan Hansen

  -

  Professor Bertrand Russell (filosof): ”Essensen af Muhammed´s doktrin var vold og begær: at løfte det brutale over den spirituelle del af den menneskelige natur

  Professor Bertrand Russell (filosof) skriver:

  ” It was the duty of the faithful to conquer as much of the world as possible for islam ……

  The Arabs, although they conquered a great part of the world in the name of a new religion, were not very religious race; the motive of their conquests was plunder and wealth rather than religion. It was only in virtue of their lack of fanaticime that a handful of warriors were able to govern, without much difficulty, vast populations of higher civillization and alien religion … There were immense numbers of slaves, largely as a result of successful wars,,.

  Kilde: History of Western Philosophy By Bertran Russell 1945.

 11. Af Allan Hansen

  -

  Det spanske politi har arresteret en 26 årig
  kvinde med forbindelse til Daesh.

  Det skriver den spanske avis Sur.

 12. Af Helge Nørager

  -

  Hr. Allan Hansen.
  Citat om at alle bør frygte mennesker som kun har læst en bog.
  Mange kan ikke læse, den kan jo kun læses korrekt på arabisk.
  Mange som “har” læst, har lært udenad og kan ikke læse eller skrive hverken arabisk eget eget modersmål.
  Og vi kender alle historien om 1 fjer som bliver til 10 høns, når en historie gentages.
  Problem er basalt set, ganske som med Luther, der gjorde modstand i mod at biblen kun kunne læses på latin, at uvidenhed er godt for de politiske magthavere.
  Dette er ikke religion, det er fordelings politik, med andre midler.

 13. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt skriver dailymail.com, at det falske syriske pas, der blev fundet ifm Paris showet, også er brugt af foreløbig 7 andre kriminelle udlændinge til EU-adgang.

  Hvis man krydstjekker alle EU-pas databaser, vil hele det iscenesatte kriminelle migrant show formentlig være himmelråbende!

  Så det gør man uden tvivl ikke. Hvornår fan’ vågner de europæiske befolkninger op og protesterer over det mega svindel og bedrageri, de er udsat for?

 14. Af Hugo Hansen

  -

  Sørgeligt, sørgeligt, sørgeligt at så mange unge mennesker måtte lade livet pga. Merkels, Hollandes, Løkkes, Loefvens, Vestagers, HTS og lignende fjolser på fejl plads i samfundets fejlslagne invandringspolitik, -deres pleje af den egne godhedsmyten, som kun er et skalkeskjul for slaphed, feghed, umodenhed, mangel på handle kraft. Sørgeligt!

 15. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Tom Jensen

  “Det eneste man selv må gøre er at kæmpe imod. Sig selv.
  Imod formørkelsen.
  Imod de kræfter, der vil nedkæmpe dem, vi er”

  Helt enig.

  Angst æder sjæle – og det skal fanatiske ekstremister ikke have held med.

  Flot af Father John Misty (og Madonna).at trodse disse kræfter.

 16. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt vil den franske præsident firdoble indsatsen til at sprænge lagerbygninger i Syrien i luften, alternativ bare lave et stort hul i sandet. Men det ser da også ret fansy ud på video.

  Personlig tager jeg ikke det franske “brød og cirkus til folket” seriøst. Jeg ved ikke, om andre gør?

 17. Af Benny B

  -

  Citerer lige Lemche:
  “Faktisk er det eneste rigtige lige nu ikke at stå op og sige: Jeg er fransk, men jeg er muslim”

 18. Af Niels Andersen

  -

  Om et stykke tid, har du vænnet dig til det, Tom Jensen. Evnen til at indrette sig er en af menneskets mest formidable egenskaber. 🙂

  I øvrigt anbefaler jeg dagens kronik i JP, hvor professor i Koranstudier ved Teologisk Fakultet, KU Thomas Hoffmann skriver om “Krigens dna i islam”. En kronik som næppe var dukket op uden Daesh-zombiernes hysteri.ske hærgen. Konklusionen er, at man ikke er kommet længere end til øje for øje og tand for tand metoden, og da alt, hvad vi har gjort og gør i Vesten er ondt og krænkende for islam, må vi vænne os til at betragte os selv om værende i en permanent belejret tilstand.

  Nu tror jeg mig på ingen måde i stand til at hamle op med Hoffmann, når det gælder koranstudier, og måske er det klogt, at han har disponeret kronikken, så at han f.eks. tager de almindelige muslimske fremstillinger af Muhammed for god latin, og desuden regner med, at Mekka eksisterede på Muhammeds påståede tid. Men jeg har efterhånden læst så mange lødige artikler, der sætter store spørgsmålstegn ved disse fremstillinger, at det irriterer mig en del, at kronikøren ikke på nogen måde synes at betvivle det grundlag, han skriver på. Dog, jeg er glad for, at Hoffmann brød tavsheden, og jeg håber, at mange andre vil gøre det samme.

 19. Af Benny B

  -

  Noget må gøres!
  Jeg tror ikke et sekund på, at vores politi er klar til den næste bølge.
  Det bliver svært, at lokke dem ud af hullerne, når det først går løs. Det er alt andet lige mere trygt, at fartskrive bag tonede ruder.

  Vi så, hvordan politiet reagerede under angrebet på krudttønden og ved synagogen.
  Ifølge Svenske medier, affyrede det danske politi Ikke et eneste skud under angrebet ved krudttønden.
  Ved synagogen var det ikke bedre. En funktionsfejl og et tabt magasin. Flot!

  Samtidig med at politiet åbenlyst ikke, hverken har skydetræning eller mandsmod, er der også problemet med, at deres våben ikke kan gennemtrænge en skudsikker vest.

  Ved krudttønden blev gerningsmanden ramt af en svensk kugle, men vesten reddede ham.
  For at gennemtrænge en skudsikker vest kræves et krigsvåben og det råder politiet ikke over. – kun indsatsstyrken råder over den slags.
  Derimod elsker terroristerne hårdtslående krigs våben. – I Paris brugte de Ak47, et våben som piber lige gennem en politivest og husmuren bag ham.

  Forstil jer bare ti eller for den sags skyld tyve muslimske jihadister løs i København med AK47?
  Det vil tage flere dage og rigtigt mange døde, før vores klappekage politi får nedkæmpet dem.

 20. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Andersen,

  Thomas er god nok. Vi havde kontor ved siden af hinanden i flere år.

  Men det interessante er, at der kan sættes lignende spørgsmålstegn ved de andre religionstiftere, specielt Moses, men så sandelig også Jesus. Og vel sagtens også Buddha.

 21. Af Benny B

  -

  Og nu har vores politikere oven i købet halveret politi uddannelsen.
  De prøver sikkert, at indrullere nogle flere strube snittere i korpset.
  Det skal nok gå godt!

 22. Af E. Larsen

  -

  Islamisk stat har lige nu dræbt et norsk gidsel (sammen med et kinesisk gidsel).
  2 personer, journalister , mennesker der intet har gjort.
  Løsepenge som krævedes har regeringerne naturligvis ikke betalt, men hvor er vi lige nu? Hvorfor samler FN, NATO sig dog ikke og invaderer disse lande der jo myrder, og ØNSKER at myrde “vantro” som de kalder alle fra kristne til ateister?????
  Vågn op Obama, Putin og lad så EU sove med Merkel i sengen.

 23. Af Jørgen F.

  -

  …alene vores manglende aktion da Yazidierne blev slagtet på Sinjar vil efterlade efterforskningen af Srebenica i afdelingen for hooliganisme.

 24. Af Jan Petersen

  -

  Jeg sad iøvrigt lige og læste et par artikler på avisen The Independent. Faldt over denne sætning “Eight Paris terror attach suspects named so far all have EU passports”. Ikke desto mindre vil Hollande bombe Syrien for at løse terror I Frankrig.

  Det minder lidt om 9/11, hvor 15 af de formodede 19 flykaprere var af Saudi Arabisk herkomst. Og så overfaldt man Afghanistan og senere Irak for at ” løse problemet “!

  Logik? – eller ren vildledning og manipulation?

 25. Af E. Larsen

  -

  Benny B – jeg er fuldstændig enig med dig og vores såkaldte politi kan intet! Vores hjemmeværn findes ikke. Vores militær – er lig nul og niks . Og største chok for mig er at en Løkke og en Pind er nærmest værre end Johanne, Sofie, Mette, Østergård, og alle de absolut ikke danske politikere vi i dag har. Læs unge danskeres manglende forståelse for hvad der sker lige nu! Se en 28-årig Katrines meninger.
  Man tror ikke at det er sandt. Men det er Danmark med curling- cafe-latte, unge der tror at de er sikre i livet og at vi er udenfor al fare.

  “Af Benny B
  -” 18. november 2015 17:18
  Noget må gøres!
  Jeg tror ikke et sekund på, at vores politi er klar til den næste bølge.
  Det bliver svært, at lokke dem ud af hullerne, når det først går løs. Det er alt andet lige mere trygt, at fartskrive bag tonede ruder.

  Vi så, hvordan politiet reagerede under angrebet på krudttønden og ved synagogen.
  Ifølge Svenske medier, affyrede det danske politi Ikke et eneste skud under angrebet ved krudttønden.
  Ved synagogen var det ikke bedre. En funktionsfejl og et tabt magasin. Flot!

  Samtidig med at politiet åbenlyst ikke, hverken har skydetræning eller mandsmod, er der også problemet med, at deres våben ikke kan gennemtrænge en skudsikker vest.

  Ved krudttønden blev gerningsmanden ramt af en svensk kugle, men vesten reddede ham.
  For at gennemtrænge en skudsikker vest kræves et krigsvåben og det råder politiet ikke over. – kun indsatsstyrken råder over den slags.
  Derimod elsker terroristerne hårdtslående krigs våben. – I Paris brugte de Ak47, et våben som piber lige gennem en politivest og husmuren bag ham.

  Forstil jer bare ti eller for den sags skyld tyve muslimske jihadister løs i København med AK47?
  Det vil tage flere dage og rigtigt mange døde, før vores klappekage politi får nedkæmpet”

 26. Af Allan Hansen

  -

  @ NPL

  Nu er du så på vej med, at rode dig ud
  i Buddhisme, som heler ikke véd en
  skid om – hvad bliver det næste?
  Kun få mennesker praler højlyt af
  sin grænseoverskridende uvidenhed
  som dig! Det kan man godt blive
  lidt langhårdet af.
  Nu må du altså snart tage dig lidt sammen!

 27. Af Niels Andersen

  -

  Niels Peter Lemche.

  Ang. Hoffmann. Det tvivler jeg ikke på og bedre sent end aldrig. Det er et ømtåleligt emne at begive sig ind på, og jeg er faktisk taknemmelig hver gang nogen tager mod til sig og bidrager til større viden om det, vi står overfor.

  Ang. Jesus har jeg tidligere været inde på, at jeg betragter ham som en historisk person, en begavet jødisk lægprædikant blandt mange i samtiden under romersk herredømme og dertil en rebel ift jødedommen.. At han kaldes “Guds søn” , betragter jeg som en smuk metafor, der ikke skal tages bogstaveligt. Alligevel har jeg ikke svært ved at mene, at Juleevangeliet er den smukkeste myte af dem alle, og at kristendommen har betydet enormt for Europa. En tidligere domprovst i Odense skrev for snart mange år siden nogle JPkronikker, som jeg stadig gemmer, hvor han fremhæver, at kristendommen i modsætning til islam har kunnet overleve med videnskabens lys på sig, og at det nu er op til muslimer at gå i samme spor. Han nævnede flere lærde værker, som allerede har gjort forarbejdet, men befinder sig i skyggen af den skræk for oplysning, der hærger dette emne.

  Som Platon mener jeg, at myten ofte kan føles mere sand end sandheden, men vi behøver ikke at hæge om en dødekult og må bede muslimer om at tage fat på, hvad det er, de lægger i deres ideologiske identitet. Det er betydeligt vanskeligere for dem, fordi islam er en lovreligion, men på den anden side er det jo de færreste, der går i moskéen.

  Buddhisme er ikke en religion, det er en livsanskuelse, siger de buddhister, jeg kender. Moses? Hvad skal jeg sige andet, end at jødedommen og jødisk kultur har kastet mange rigdomme af sig. Myte eller ej. For mig er det ej. Det religiøse ligger for mig på et andet plan end i de færdigpakkede religioner.

 28. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Andersen,

  Myterne er smukke nok, og historien er egentlig bare noget, der er sket. Det er fortællingerne om fortiden, der eksisterer i dag. Så jeg er stort set enig.

  Min personlige mening og Jesu identitet er, at han var en jødisk messiansk skikkelse (adskillige i omløb på hans tid), som en gruppe–de tidlige kristne–valgte som deres messias. Det er derfor langtfra sikkert, at Jesus havde partinummeret !1″.

  Mht. Islam må man snart bede dem om at finde tilbage til deres rødder. Det begyndte egentlig meget godt. Ummayyaderne var alt andet end vilde og blodtørstige barbarer; men de blev udryddet — bortset fra i Spanien. Siden har det vekslet mellem fundamentalistiske perioder og perioder, der gav plads til kunst og videnskab.

  Hvis der dog bare var nogle, der kunne vise dem en bedre vej end den, som de unge muslimer i alt for stort tal er slået ind på.

 29. Af Allan Hansen

  -

  ,,
  Ludvig Holberg (1668-1754) anså Muhammed for at være en bedrager, muslimerne som moralsk underlegen og beskrev islam som sværdets religion. Den danske teolog C. H. Scharling (1836-1920). Han var fra 1870-1916 professor i etik og religionsfilosofi ved Københavns Universitet.

  Et af hans hovedværker er Menneskeheden og Christendom i deres historiske udvikling; hvori det blandt andet fremføres, at islam ” begyndte med løgn og måtte derfor efterhånden medføre alle løgnens forbandelser. Islam var for Scharling i modsætning til kristendommen en falsk religion: underforstået hvad der begyndte med løgne kan naturligvis ikke sener verificeres, som værende sandhed. Dansk islamforskning grand old man er uden tvivl Frants Peter William Buhl (1850-1932) hans arbejde blev anerkendt og respekteret også for Danmarks grænser. Buhl var fra 1898 professor i semitisk filologi ved Københavns Universitet.

  Lad os derfor kaste et kort blik på Buhl, Johannes Østrup (1867-1938) og Johannes Pedersen (1883-1977), vurdering af islam.

  ”De lever her, som i mange andre tilfælde, af smuler der er faldne til dem fra jødernes og de kristne bord, idet væsentlig havde optaget disse overleveringer og kun forøget dem med enkelte ligeså fanatiske som idétomme tilsætninger.”

  (Buhl:1890.)

  Buhl betegner Muhammed fysiske sejer som ” uvidenhedens triumf. (Buhl:1903.)

  ”at Muhammeds åbenbaringer måske nok var et resultat af sygdom, men at det ikke var noget, der kunne bestemmes med sikkerhed. Et sådan hysterisk menneske sindstilstand er et alt for kompliceret fænomen til at man uden videre tør anlægge en simpel logisk målestok, som når man dømmer normale mennesker.”

  (Buhl:1903.)

  I 1894 tog det professor Johannes Østrup 60 dage på hesteryg at vende hjem fra et studieophold i blandt andet Syrien. Overordnet må man dog konstatere, at Østrup anså islamisk kultur for at være uciviliseret, skriver Kim Møller. En konklusion han dannede sig ved selvsyn allerede i 1894 ved hjemrejsen fra Arabien: Ved ankomsten til Konstantinopel var jeg altså vendt tilbage til den civiliserede samtid, og barbariet lå definitivt bagved mig. (Østrup:1894.) Østrup forsatte denne betragtning med en kulturhistorisk analogi, der gentages gennem hele hans forfatterskab i forskellige varianter: Arabien lever i oldtiden, Tyrkiet i middelalderen og Europa i nutiden, skriver Kim Møller.

  ” Muhammed var en gadeprædikant, der mistede selvkontrollen, da han fik magten. (Østrup:1911)

  I lighed med Buhl påtaler Østrup dog også Muhammed vilkårlighed valget af sine midler, og det pointeres, at Muhammeds magtbegær motiverede en formelig udryddelseskrig mod adskillige af de større jødiske stammer. Muhammed søgte konfrontation og iscenesatte krig.

  Muhammed var ingen klog mand – tværtimod. En klog mand har altid flere venner ind fjender, men Muhammed gik fjendskabets vej.

  Johannes Pedersen gik ikke i dybden med Muhammeds moralske udvikling, men nævnte, at Muhammed i sin magtstræben satte den gammel arabiske moral i anden række og i det hele udviste hensynsløshed.

  Johannes Pedersen ville ikke godtage postulerede åbenbaringer for sandhed og er meget tæt på at betegne Muhammed som en bedrager” I realiteten er troen på gud og på hans profet det samme og efterhånden som Muhammed blev hersker, nærmede de guddommelig åbenbaringer sig hans personlige ønsker i en påfaldende grad” (Pedersen:1924)

  I sin korantolkning modstiller Buhl adskillige gange kristendommens fokus på kærlighed og forsoning med islams strenghed og frygt.

  ”Guds faderlige kærlighed overskygges meget af tanken om Allahs vrede og iver for at hævne og straffe. (Buhl:1924)

  Med andre ord, Muhammeds Allah er en vred, aggressiv og skinsyg ”gud” der kun tåler sig selv i modsætning til kristendommen, hvor gud er noget som alle små børn elsker. Muhammeds ”gud” kan sammenlignes med hvad man i kristendommen kalder en satan – altså en tyran. Det er nogle stygge tanker denne Allah har – man har vist ikke tænkt sig om – om igen Allah!

  ”Der var dog ingen tvivl om, at islam i etisk henseende stod langt, langt under både Buddhismen og Kristendom.(Østrup:1911).

  ”Muhammed bød sine tilhænger at føre en skånselsløs hellig krig mod afgudsdyrkerne, men jøderne og de kristne fik tilladelse til at udøve deres religion, når de ved at betale en årlig afgift og anerkendte muhamedanernes politiske overherredømme. (Buhl:1903)

  ”Islam var intolerant i forhold til ikke-muslimer, hvilket dhimma-ordningen systematisere. (Østrup).

  ” I islam har forkyndelsens vigtigste middel været sværdet. (Østrup:1911).

 30. Af Jens Hansen, Tåsinge

  -

  Først inviterer vi en masse uintegrerbare, kriminelle til vores land som uhindret kan krydse vores grænser og så skal vi skatteydere finansiere en oprustning af politiet for at holde disse kriminelle i skak! Men de venstreradikale klapper i deres små hænder og har fået opfyldt deres ønske om multikultur!!

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  Allan Hansen er belæst, ser mand. Det er dog bemærkelsesværdigt at alle henvisninger bortset fra én er til værker, der er mere end 100 år gammel. Derved afslører lægmanden sig.

  Jeg ved ikke, om Buhl er dansk orientalistiks gamle mand i dag. Det er nok snarere Johannes Pedersen. Men bortset fra det: er der så ikke mere moderne dansk litteratur at citere? For ikke at tale om engelsk, tysk eller fransk, for at blive ved normalsprogene? Jo, det er der naturligvis.

  Et andet manko er, at der ikke stilles spørgsmål til de pågældendes forankring i deres eget samfund. De var vel alle i den grad forankret i deres kristne baggrund. Buhl blev ganske vist vraget til embedet som professor i Gammel Testamente i København — han blev fundet for liberal. Men hvis de delte Hr. Hansens forestillinger om Islam, hvorfor brugte de så det meste af deres liv (med modifikationer mht. Buhl og Pedersen) på dette miskmask. Måske et kærlighed-had forhold?

  Noget andet er, at de skrev i en tradition, som i mere end tusinde år har fremstillet Islam som Satans religion. Og det er interessant, at til og med Frede Løkkegaard, professor i semitisk filologi (og en af mine lærere), var de normalt ikke særlig positive over for Islam.

  Men Hr. Hansens ‘afhandling’ viser problemerne, når lægfolk med et klart markeret agenda skriver historie. Faktuelt kan det, der står, være korrekt; men er det hele sandheden?

 32. Af Maria D.

  -

  Her kommer jeg susende for at råbe hurra for Thomas Hoffmann, som Adam Holm havde været hurtig til at få i Deadline i aftes og anbragt på den modsatte side af professor Brian Arly Jacobsen. Jeg ville have smasket Caroline Fourest i ansigtet på Jacobsen, og så ser jeg, at Berlingske allerede har hende på forsiden. Derfor også hurra for jer!

  Denne Thomas ser jeg meget gerne igen på skærmen af den simple grund, at han både er modig og lynhurtig til at gribe en pointe og give et klart svar, Ikke noget med at træde vande og lade det hele ebbe ud i uvished, fordi der skal tages hensyn til alle sider og især politisk korrekthed og petitesser, der viser hvor lærd han selv er.

  Det væsentligste skal frem, for det er det, vi skal bruge til at handle efter, og uanset politiske præferencer kan de fleste af os trods alt blive enige om, at vi ikke mere kan tillade os at forblive i den sump, hvor ikke mindst Jørgen Bæk Simonsen elskede at gebærde sig, når han opløste islam i atomer og dermed gang på gang afvæbnede oppositionen.

  Jacob Skovgaard-Petersen nåede vi også at blive meget, meget trætte af for slet ikke at tale om Tariq Ramadans slyngven Jørgen S. Nielsen. Alle professorer ved KU og alle med store ansvar for, at debatten blev skævvredet og for at DF voksede uafbrudt. Men nu har vi fået en Thomas Hoffmann, og det er jeg sikker på, at mange er glade for. Han er kvik og har længe været savnet!

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  Bare en association: I Lutherfilmen (slet ikke så ringe endda) udbryder kardinal Carjetan ved pave Leos død: Da vi havde behov for en gigant, sendte Gud os … Leo!

  Da der var brug for en gigant, sendte Gud os Hollande!

 34. Af Helge Nørager

  -

  Hr. Niels Peter Lemche, hvis man forudsætter at gud eksister, er dem han sender så udtryk for humor, eller trang til pine hans børn ?.

 35. Af Mogens Rasmussen

  -

  Når man betragte et gammelt atlas over Europa i forhold til i dag vil man bemærke at adskillige lande er blevet opdelt af forskellige årsager. På det sidste ønsker Baskerne selvstændighed i Spanien. Selv med denne erfaring at opdeling kan være en løsning for fred m.v. Tror især de venstreradikale politikere og den danske presse, at det er muligt at leve sammen med en totalt fremmed kultur og religion fra den anden side af kloden. Endda et folk som via deres tror har pligt til at udrydde alle andre. Selv efter en ny aktion nu i Paris tror politikerne fortsat på at knus og kram er vejen til fred. Hvis vi er i krig bør man vel internere fjenden og holde dem væk fra vore område og ikke tiltrække endnu flere. En sådan handling kræver politikere af et vis format og jeg kender ikke nogen – gør andre??????

 36. Af Benny B

  -

  Citerer lige den flittige Lemche igen.
  “Faktisk er det eneste rigtige lige nu ikke at stå op og sige: Jeg er fransk, men jeg er muslim”

  Ingen tvivl, Quislingen Lemche ville under blitzen af London, løbe ud og skrige :
  Jeg er Nazi, for at beskytte de stakkels nazister.
  En vaske ægte overløber!

 37. Af Benny B

  -

  E. Larsen – 18. november 2015 19:18
  Enig, vores militær er heller ikke klar til noget som helst overhovedet længere.
  Og Hjemmeværnet fik den tidligere regering kastreret noget så grundigt, da de fratog dem bundstykkerne til deres rifler.
  Aldrig mere den 9. april sagde man engang.
  Nu siger man konventionerne over Danskerne.

 38. Af Niels Peter Lemche

  -

  Benny B forstår selvfølgelig ikke noget. Det er synd for ham..

  Egentlig kunne jeg ønske mig nogle mandfolk (eller kvinder — Maggie ville have gjort fyldest), der simpelthen gik ud og sagde: Nu kan det være nok! I har fem minutter til at lægge våbene. Derefter kommer vi efter jer med alt, hvad vi har, på jorden, i luften og til søs. Nok er nok!

  Da Daesh ikke har en idé om, hvad de er oppe imod, siger de nok rend og hop, og smider måske en dirty bomb efter os, og derefter bliver der nogle fæle huller i Mellemøsten, hvor de har været. De lokale vil stadig være der; men vil være paralyserede for en tid. Og, ja, det vil koste store civile tab, og hvad så? Daish skal ikke have lov til efter Maos lille røde at svømme rundt i folkehavet.

  For at gentage mig selv: Slip helvede løs!

 39. Af Allan Hansen

  -

  Good news.

  Jeg har lige modtaget fire
  nye bøger.

  1). Reliance of the Traveller
  ( Sharia Lov) Oversat af Nuh Ha Mim Keller.
  ( 1230 sider).

  2). Moskeernes mange ansigter.
  Af Massoud Fouroozandeh og Marianne Søndergård
  2015.

  3). Underkastelse.
  Af Michel Houellebecq 2015.

  4). Sjælen og sommerfuglen.
  Af Chuang Tse.

 40. Af Svend Jensen

  -

  Skolelærere siger at børn lærer at læse i ryk. Lige pludseligt har de små “afkodet” hvorledes en tekst læses og forstås; efter nogen tids øvelser.
  På samme måde skal indvandrede muslimer lære at “afkode” demokratiets grundregler. De skal derfor, lige som de små børn, indtil de har fattet det, udsættes for og belæres om, at demokratiet ubetinget og i enhver henseende er sharia og koranen overlegen som samfundsorden.
  Når asylsøgerne ved en eksamen har demonstreret, at de accepterer og forstår demokratiets indhold og fortrin, og først da, kan de bevilges opholdstilladelse i dette land.
  Alt andet vil i længden være destruktivt for de oprindelige indbyggere, som trods alt har førstefødselsret til Danmark; ligegyldigt hvad det radikale skab påstår.

 41. Af Allan Hansen

  -

  @ NPL.

  Det er hvad man må kalde en
  åben hjerneblødning uden bedøvelse.
  God bedring.
  KÆRE NPL.
  Jeg er normalt et meget beskedent, venlig
  og ydmyg menneske.

  Men jeg gør grin med hvad som helst ( Voltaire)
  – om nødvendig også af mig selv!
  Jeg får kvalme af selvhøjtidelig mennesker.
  Men hvis du puster dig op (selvhøjtidelig),
  og roder rundt i myter, gamle skipper skrøner,
  sørøverhistorier, historieforfalskning og ukorrekte
  tids angivelse ,,,, Hinduisme, Buddhisme
  etc. Så ringer skoleklokken.
  Så kommer jeg efter dig, og så får du klø
  – alvorlige klø.

  Agape: af græsk: almen godhed og eros: kærlighed
  og erotik Man kan faktisk være et
  venligt menneske uden, at være naiv.

 42. Af P Christensen

  -

  “Islam skal finde sine rødder…..”

  Er der ikke rigeligt med rødder i den bande?

 43. Af Dorte Jørgensen

  -

  Hvad øjet ser har vi i EU ondt af og hvad øjet ikke ser har vi i EU ikke ondt af !!!!
  Tankevækkende !!!!

 44. Af B. Nielsen

  -

  Det er da sikkert, at mange af de friske unge mennesker, der kommer hertil fra Syrien brænder efter at tage ned og bekæmpe Daesh og Assad og skabe demokrati i deres land.

  Da de må være nærmest til at befri deres land, bør vi give dem den fornødne militærtræning og så hjælpe dem ned og bekæmpe dem, der ødelægger deres land.

  Hjælp til selvhjælp er nu en gang bedst.

 45. Af Arne Hornborg

  -

  Raske unge mænd flygter som forskræmte gamle kællinger gennem det halve Europa, lader i mange tilfælde koner og børn blive hjemme, mens de selv gemmer sig under Merkels omfangsrige, beskyttende skørter, lader danske og andre nationers unge mænd, soldater om at kæmpe DERES krig.
  Fejheden er til at tage og føle på, Ynkeligt.
  Arne Hornborg

 46. Af Niels Andersen

  -

  Ja, hvor er de dog ynkelige. Det er Allahs krigere, der løber deres vej fra alle ansvar, og i Mellemøstens flygtningelejre, siddet deres landsmænd og har travlt med at plage livet af hinanden. Børn sælges til sex, deres søstre og koner voldtages osv. osv., mens de drager smilende og triumferende gennem Europa. Det er så æreløst, som det kan være.

  Jeg under desertørerne de teltlejre i Norge, Sverige og Danmark, som venter på dem. Måtte det blive en hård vinter, om så varmeregningen skal toppe. Dokumentarfilm og annoncer kan passende sendes til hjemlandene, og det skulle man også forlængst have gjort for at dokumentere de mange hjemløse afrikaneres lod. I deres hjemlande er det en stor skam, at sove i parker, på gaden og herberger og at leve af at samle flasker. Men i hjemlandene ved man ikke, at det er sådanne forhold, der venter. Hos dem hidser de unge mænd hinanden op til at forcere farerne ved at krydse Sahara og Middelhavet, de bilder hinanden inden, at det er en manddomsprøve, og at lykken venter i Europa. Det kan ikke gå hurtigt nok at vise dem, at sådan forholder det sig ikke, det er direkte uansvarligt at lade være.

 47. Af Niels Andejrsen

  -

  Niels Peter Lemche

  Din association ti Marias kommentar er morsom. Da vi havde brug for en kapacitet med pondus, sendte Gud os Jørgen Bæk Simonsen, Jakob Skovgaard-Petersen og Jørgen S.Nielsen.

  Thomas Hoffmann fortsætter med informere også i dagens JP, og du har ret, han er god nok.

 48. Af Hektor Heimlich

  -

  Heja Støjberg, stil op som statsministerkandidat -jeg stemmer ubetinget på dig!

 49. Af hektor heimlich

  -

  Løkke har taget et bittelille trin på vej til erkendelsen af at der kan findes terrorister blandt flygtningene. De fleste er unge mænd, en del af dem har pludseligt fået penge til at betale for sin flugt -hvor kom pengene fra?. Løkke er muligvis en anelse klogere end han virker -det bliver hellerikke rart at se 250 skudte københavnere -selvom de fleste allerede har fortrængt synet af 100 tals døde franskmænd- specielt de danskere som anser sig selv for gode glemte det syn meget hurtigt!

Kommentarer er lukket.