Jeg sidder i en flyver…

Af Tom Jensen 69

Jeg sidder i en flyver, mens jeg skriver disse linjer. I en mægtig Airbus ude over Atlanten, destination Chicago, med Færøerne på bagbord side og Grønland lige fremme. Kloden krummer sig dernede, 10 kilometer under os, mens det begyndende aftenmørke forfølger maskinen på flugten fra det europæiske kontinent. Det er egentlig ganske bjertagende at tænke på.

Ja, ikke at det er noget særligt. Det moderne menneske er et rejsende menneske. Vi i Vesten mest på ferier og forretningsrejser eller for at studere eller arbejde. For folk fra fattigere dele af verden er en rejse derimod ofte forbundet med drømmen om et bedre liv. Et andet sted.

Men rejse, det gør vi. For det er en mulighed for os, som det ikke var for tidligere generationer. Selv var jeg 16 år, da jeg første gang fløj. For mine unger er det en slags standardprocedure, der indebærer, at man skal huske tyggegummi til propperne i ørerne og udholde den elendige flymad. Noget særligt, derimod – det er det ikke.

Min datter på snart sytten har i årevis talt om, hvordan hun engang vil bo i udlandet, muligvis i London, på samme måde som tusinder og atter tusinder af andre danske unge bosætter sig i udlandet midlertidigt eller permanent for at studere eller arbejde. Hvor mange af dem måske finder sig en kæreste, som de måske engang vil flytte sammen med og få børn med. I Danmark. Eller et andet sted på kloden.

Det er en herlighed fuld af muligheder, som aldrig har været der før, men alt har konsekvenser.

I en verden, hvor mennesker flytter sig utvungent fysisk på kryds og tværs af kontinenter og verdenshave, og hvor de i øvrigt kommunikerer uden forsinkelse eller knitren på linjerne med hinanden, selv om de befinder sig på hver sin side af kloden, da kan man ikke længere opføre sig, som om resten af verden ikke eksisterer. Man kan ikke længere indrette sig helt efter egne regler og forgodtbefindende og tro, at det ikke har konsekvenser.

Man kan slå sig på brystet over sin nationale selvbestemmelse, og det er helt ok at gøre; men i realiteternes verden er rammerne for mange af de beslutninger, vi tager her i Danmark, sat på forhånd. Og det er de, om vi er medlem af EU eller ej, om vi bilder os noget andet ind eller ej.

Det er her, børnechecken kommer ind i billedet. Over et par uger har den nu været blandt de indenrigspolitisk varmeste kartofler. Nu indledes der så politiske forhandlinger om den.

Det sker på en noget broget baggrund. Regeringen har for længe arrogant lukket øjnene for politikere og befolkningen, der ytrer kritik af, at udlændinge har ret til danske velfærdsydelser som børnechecken fra den dag, de begynder at arbejde i landet – man henviser mekanisk til EU-retten. Især Konservative og DF henviser til dansk lov og ret, nemlig det optjeningsprincip, den tidligere VK-regering vedtog. Trods advarsler om, at det var juridisk uholdbart, viser det sig, hvilket særligt synes at belaste Venstre, der ikke rigtigt kan finde et bekvemt ben at stå på i denne diskussion.

Hvad man egentlig godt kan forstå, for det er ubekvemt at skulle sige tingene, som de nu engang er: Regeringen har på den ene side grundlæggende ret. EU-retten gælder i Danmark, så længe vi nu engang mener, at vi skal være medlem af EU.

Men på den anden side afslører netop dén kendsgerning det uholdbare i at tro, at vi her i Danmark blot kan indrette os som vi vil, uden at det kan få utilsigtede konsekvenser. Vi kan ikke, heller ikke når det gælder velfærden, opføre os anderledes end resten af verden, have mere lukrative ordninger end resten af verden, vedtage tilskud fra vugge til grav til enhver tænkelig borger i enhver tænkelig situation og så tro, at alt dermed bare er godt.

For det er det naturligvis ikke i en verden, hvor mennesker rejser som aldrig før, hvor informationer flyder som aldrig før, hvor globaliseringen ikke er noget, der alene foregår på de institutionelle niveauer, men dybt integreret i mange menneskeliv.

Ikke mindst når det gælder økonomi og velfærd, er det indlysende, at det er sådan: Er Danmark et eldorado af velfærd, vil der være andre mennesker i verden, der opdager det. Nogle af dem vil have en tendens til at overveje at rejse hertil. Andre vil blot komme hertil, fordi de skal arbejde eller vil gifte sig med en dansker, og så vil ydelserne også stå til deres rådighed.

Den slags har lande lov til at sætte grænser for. Vi kan ikke tage imod alle. Så ville vores samfund bryde sammen. Derfor har vi eksempelvis en udlændingelov. Og af samme legitime grund har regeringen nu også kastet sig ind i den finske kamp mod EU for retten til et optjeningsprincip for dagpenge, som ligner den vi har i Danmark.

Men der findes politiske kræfter, som mener, at vi skal reagere på globaliseringens uundgåeligheder ved at bygge beskyttelsesmekanismer omkring os selv i langt højere grad end tilfældet er. DFs positioner kender vi. Enhedslisten står for en anden variant, hvor man med drakoniske paragraffer til bekæmpelse af social dumping søger at sikre ved lov, at alle udvekslinger af varer og tjenesteydelser skal foregå til danske, verdenshistorisk høje priser.

Begge varianter af selv-isolation fører i længden kun til fattigdom, hvis de gennemføres. Menneskeheden har gennem tusinder af år udviklet sig og haft fremgang ved at vende blikket ud, ikke indad. Nationer og befolkninger bliver rigere, når de handler og har omgang med hinanden – rigere end når de af skræk for hinanden hegner sig inde bag toldmure, lukkede grænser og social dumping-paragraffer.

Og så er det for resten en umulig strategi, det med at hegne sig inde. Det er umuligt, for vi mennesker er allerede sluppet løs. Vi er begyndt at rejse. Nutidens unge har for længst tændt for drømmene om at leve nogle år – eller et liv – helt andre steder på kloden. Der afgår fly fra Kastrup nærmest hvert minut. Og lander fly lige så ofte. Eller man sætter sig i sin bil, og næste dag er man ved Middelhavet. Eller man sparer sammen til rejsen mod Vesten for at søge lykken og måske finde et bedre liv. Eller man trykker fingeren mod sin mobil og er i øjeblikkelig kontakt med den ganske verden.

Det er en illusion at tro, at det kan stoppes igen. At vi kan mure os inde, bogstaveligt, mentalt eller juridisk. Det går ikke.

Men hvad gør vi så? Jo, det er her, man forstår, hvorfor nogle ind i mellem taler lidt i koder i debatter som den om børnechecken. For budskabet er ikke nødvendigvis populært, en sællert eller en vinder ved kommende folketingsvalg.

Den barske realitet er, at i en verden, hvor nationale grænser i praksis i stigende grad vil være irrelevante størrelser i forhold til planlægningen af det liv, de næste generationer kommer til at leve, så kan vi ikke længere opretholde et velfærdssystem på helt andre niveauer end andre blot nogenlunde sammenlignelige lande. Ikke med mindre ved ønsker at frembringe den dobbelte fattigdom, der kommer ud af at isolere sig med en velfærd, som man af samme årsag får sværere og sværere ved finansiere.

Så vi må gøre noget andet. Finansminister Bjarne Corydon erkendte forleden uge i et interview på TV2 News med Henrik Qvortrup, at det havde været nødvendigt at sætte selskabsskatten ned, fordi landene omkring os gjorde det. Det fik ikke hurraråbene til at gjalde hos de socialdemokratiske kernevælgere; men regeringen skønnede det ikke desto mindre nødvendigt.

På samme måde var forslaget om igen at gøre børnechecken til et fradrag et lillebitte forsigtigt skridt i retning af at tilpasse velfærdsniveauet i Danmark til den globaliserede virkelighed. Man kunne gå endnu videre; med optjening for både danske statsborgere og udlændinge, når det kommer til velfærdsydelser, sådan som man i et vist omfang har gjort i Sverige. Eller tage skridtet fuldt ud og erstatte den nuværende skattefinansierede velfærd med et system, som i højere grad er forsikringsbaseret, sådan som tilfældet er i Tyskland.

Vejene kan være forskellige, men de fører det samme sted hen: Mod en grundlæggende forandring af den velfærd og det skattesystem, vi har kendt i nogle årtier nu. Sådan vil det være, uanset om man synes det er godt eller skidt. For det er umuligt at gemme sig for den kendsgerning, at flere og flere menneskeliv er blevet grundlæggende internationale.

Jeg flyver nu over Island, Grønland er stadig forude, men der er ærligt talt en del turbulens. Det går op og ned, og der vil være uforudsete rystelser, kaffekopperne vil klirre, nogle får måske endda kvalme og får brug for brækposerne; det er sågu ikke altid rart med dén globalisering…

Men alternativet til at acceptere den og dens konsekvenser er at gå i stå eller i bakgear. Det har menneskeheden aldrig med succes beflittet sig med ret længe af gangen. Det vil heller ikke ske nu.

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

 

 

 

 

69 kommentarer RSS

 1. Af Ole Skovgaard

  -

  Nå er der nu igen nogen der er sprunget ud fra rundetårn fordi de er blevet fejl medicineret eller tortureret på det lokale hospital. Læs evt Snapsehanen, Urin Posten eller den alt for Lange Avis for yderligere information GAB.

  I øvrigt er jeg enig med Tom Jensen i at globaliseringen er kommet for at blive (Var det ikke det der var emnet for bloggen?), derfor kan man ikke sætte mure op om landet og fastholde et skatte finansieret velfærds samfund som i øvrigt i mange tilfælde hjælper de forkerte, (Mennesker som så bliver yderligere passiviseret, da arbejde ikke giver økonomisk mening for dem) , hvor imod dem der virkelig har brug for hjælp ikke får det når midlerne bruges alt for omfangs rigt og alt for bredt.

  Berlingske tidendes leder i dag, som Tom J måske har været med til at skrive fra Flyveren over Atlanten er inde på det samme tema. Det er på tide at folk i landet får ren besked om hvad der muligt og ikke muligt. Såfremt man ønsker at bevare et velfærd samfund med en forvokset offentlig sektor (Hvilket jeg ikke gør) ja så må vi melde os af EU. EU medlems skab og fastholdelse af den danske Model er 2 ikke forene lige størrelser.

  Vil man derimod blive i EU, ja så må man tilpasse sine sociale ydelser, skatter og afgifter til de omgivende lande. Og dette skal man gå i gang med hellere i dag end i morgen. Dette vil stille svære og sikkert osse urealistiske krav til politikere nemlig upopulære beslutninger/ prioriteringer.

  Og For at citere nogle der sten sikkert hørte til på venstre fløjen (Jomfru Ane Band) fra omkvædet på nummeret “AsfaltBal” fedt nummer i øvrigt.

  “Tag ikke fejl Penge var motivet, intet er bygget af kærlighed til Livet”. Muligt nok at de var socialister men de havde i hvert fald forstået hvad det gik ud på.

  Fortsætter man fra Regeringens side den nuværende kurs (Radikalt Guf kurs) med at ignorere alle problemer ved EU medlems skabet (Sociale ydelser, skat, arbejds kraftens frie bev osv) ja så stiler man mod en katastrofe for de EU venlige partier ved valget i Maj, hvor EU skeptikerne vil have vinde så meget i rygggen at de vil have svært ved at stå på benene.

  Og helt ærligt det sidste eks med at en Mor med 2 børn i Polen (der aldrig har haft tilknytning til Danmark) kan få 12000 kr skatte frit i børne tilskud, såfremt hendes mand arbejder i Danmark. Ja hvad bliver det næste at den kommune manden bor i i Danmark skal sende konsulenter afsted til Wozlow og skaffe hende en lejlighed der hvis hun pludselig mangler en bolig. Disse regler er GAK GAK og hvis politikerne ikke selv kan se det og vil gøre noget ved det, ja så må de jo betale prisen ved EU valget i Maj Måned. Evt Må Uffe genopstille som stemme sluger.

 2. Af Ole Skovgaard

  -

  I øvrigt når man citerer skal man gøre det korrekt, omkvædet på nummeret “Asfaltballet” lyder således “Tag aldrig fejl af at Penge var motivet, intet blev bygget af kærlighed til livet” nummeret er fra 1970érne. Men den linje holder sgu endnu.

 3. Af Ole Skovgaard

  -

  De 12000 kr skattefrit Børne tilskud er ydelsen årligt (ca. 4000 kr i kvartalet) ved 2 børn. bare lige for at undgår misforståelser.

 4. Af jenni christensen

  -

  Erik Carlsen – 12. marts 2014 9:10 , børn skal ikke være alene med voldelige, narkotiske og kvinde- og børnekrænkere.
  Det kritisable er, at Statsforvaltningen og Politiet er for længe om, at afvise ham.
  Han kan i realiteten blive ved at chikanere mor og børn hele børnenes barndom.
  Når han kidnapper børn, sker der heller ikke rigtig noget.

 5. Af hans andersen

  -

  EU medlemskab og velfærdsstat udelukker hinanden.

  Men selvfølgelig vil en politiker hellere kører en valgkamp på at være for EU end på at være imod velfærdsstaten 🙂

 6. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Hvis man går ind under “ældre” kommentarer, kan man finde noget om både skilsmisse-systemet, EU og den hastigt smuldrende tryghed/ velfærd.

  Ole helt-i-skoven, hvorfor er du fornuftig på enkelte punkter, men total ignorant på andre? Har du ikke læst aviser og bøger i lang tid, siden du mener at alt er yndigt, skønt og rosenrødt når det gælder behandlingen af svage danskere, de syge, børnene, de gamle, de arbejdsløse, de retsløse, de hjemløse og ofrene for kriminalitet?

  Er du Marianne Helved – fan?

 7. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Jenni………..

  Erik Carlsen har stadig ret i at skilsmisse-bureaukratiet er et mandsfjendsk, børnefjendsk og totalitært/ fascistisk foretagende.

 8. Af jenni christensen

  -

  PREBEN F1 JENSENH J – 13. marts 2014 12:09 . Det er rigtigt. Bortset altså fra mandefjendsk.
  Foreningen Far og Janus Bang har al for meget magt.
  Og ja børnefjendsk. Og moderfjendsk.

 9. Af jenni christensen

  -

  PREBEN F1 JENSENH J – 13. marts 2014 12:03
  Der er 2, der skriver ‘Ole’. Ligesom der er en, der misbruger ‘jenni’ rundt omkring.

 10. Af Ole Skovgaard

  -

  Der er vist kun en Ole Nemlig Ole “Helt i Skoven”. F1 Jeg havde bare en idé om at forholdene for de svage danskere, de syge, børnene, de gamle, de arbejdsløse, de retsløse, de hjemløse og ofrene for kriminalitet, evt skulle sammenholdes med forholdende for de tilsvarende grupper andre steder i Europa/ Verden. Altså kort at man kan se ud over landets grænser i denne sammenhæng.

  I dag eks er der et eks på at en rumæner eks er på facebook idag med en opfordring til andre Rumænere om at komme herop og begå tyveri, fordi det værste der kan ske er at man ryger i spjældet (som han selv er et par år, efter at have kørt et cirkus med indbrud et par år) og lever som grever og baroner i forhold til rumænien. Eks sender 2400 kroner hjem om måneden til familien, Kort sagt alt i Danmark er luxus i forhold til mange andre steder i Europa og verden på alle områder.

  Og vil Politikerne ikke erkende/ forholde sig til dette så får de tæsk med battet til EU valget i Maj. Noget tyder dog på hvis man så Debatten her til aften at eks Venstre er på vej hen over midten mod højre og det er jo glimrende. Lad os få noget ballade jo mere jo bedre, på tide at der bliver stillet kritiske krav til EU fra alle politikere og ar vi ikke bare slår hælene sammen. Hvis hælene bare skal klappes sammen så må Uffe jo genopstille for Venstre som stemme sluger for sine Episke og dybde analyserende kendskab de problemer der er ved den frie bevægleighed og divergenserne i de sociale ydelser og skatte niveauet EU Landende imellem.

 11. Af Erik Carlsen

  -

  TOGETHER THROUGH LIFE
  Jenni Christensen.
  De danske mænd som jeg kender til, og som mig selv, er almindelige danske mænd med fast arbejde og som ALDRIG har haft noget at gøre med politiet eller domstolene. Alligevel miste vi retten til vores børn I DE STATSFACISTSISKE STATSAMTER, som totalt skider på EU retten om at alle mennesker skal behandles lige, Børnekonventionen, at alle børn skal have ret til begge deres forældre, UN der må ikke diskrimineres på grund af race, religion eller køn. Alt dette skider de højt og flot på I DE STATSFACISTSIKE DANSKE STATSAMTER. Det er således at foreningen FAR, er en privat organisation som IKKE MODTAGER STATSTILSKUD, hvorimod, KVINFO OG DE FLESTE ANDRE KVINDE ORGANISATIONERE, SOM FX GREVINDE DANNER, modtager store offentlige statstilskud, for at fremme kvinders rettigheder. Så når den danske taber mand sidder I DE STATSFACISTISKE STATSAMTER, og håber på at få ret til at se sine børn, forstår han ikke, at hans modstander er samtlige skattefinancerede kvindeorganinsationer, samt hele statskassen I DE STATSFACISTISKE STATSAMTER. Og afgørelsen er truffet på forhånd. DU SKAL IKKE HAVE RET TIL AT SE DINE EGNE BØRN MERE. Den danske taber mand sider der kun fordi det hele skal lige en demokratisk skue process, ligesom I Sovjet.
  Denne SKUEPROCES I DE STATSFACISTISKE DANSKE STATSAMTER ER HELT DEN SAMME SOM I SOVJET, USSR, hvor afgørelsen også var givet på forhånd.
  EC Shade

 12. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Jenni er ikke helt uden fornuft, men hendes kendskab til skilsmisse-systemet er vist ret beskedent. Systemet er familiefjendsk og tyranniserer og terroriserer tusinder af mænd og børn. Erik Carlsens kritik fortæller sandheden om hvor bundråddent feministerne og politik-kvinderne fører sig frem.

  Systemet er ondt, uretfærdigt og rødfascistisk, og medierne burde forlængst have sat spotlys på det magtmisbrug, den svindel og de overgreb der foregår.

 13. Af lars sørensen

  -

  @ Alle også Tom Jensen
  Få Jer et liv og en rask afstemning hvem svare på div. avis blogs indlæg . Og hvor står I ?

  For eller imod et valg/stemmekvægs-vandring eller lasefær

  for eller imod revolte/oprør eller lasefær

  Nej løb ned og stem haha og det gør hvad

 14. Af lars sørensen

  -

  @ også til f1jensen , kim o , korperrålen , Lonnie-muusen og K. Hjorten og Pia “græker” Kjæææærskgård , AFR med og lille suge-lars ::lars

  14. marts 2014
  åhh du kære jenni , orakel , vis-kvinde , altviden , moralen og ordenlighedens vogter , lille jeg er i tvivl nu om hvilken del af lov 1 det bruger . Men ved svare kan/vil/tør/må du ikke på relevante spørgsmål .

  Ved du angst kommer af , frygt for det ukendte og generel uvidenhed ? ! ?

  Lov 1 for blåsorte :

  Benægt benægt benægt , virker det ikke gå til
  Lyv lyv lyv , virker det heller ikke gå til
  Fortræng og snak sort .

 15. Af lars sørensen

  -

  I kalder mig terrorist / rødgardist / udansk / landsforrædder o s v .

  Jeg som forsvarede over for udlændinge i og uden for Danmark, i over mere end 1 årtis angrebskrige , ude på den anden side af Verden , og for hvad , kom nu I , og sige skoler , sygehuse , demokrati , ligeret og stemmeret har vundet der , så Danske liv og lemmer ikke var spildt .

  Hvem vandt” på de krige ? dig og mig ? Dem Vi førte den i mod ? Demokratiet der ? Kapitalismen(Mæsrk, blackwater,US-Army, Bullet-makers, Mediical-inc. , und so weiter )

  Jer og Cykel hjelmen samt soen Helle og Vestager har solgt vores røv til EU_Luder = Suge-Mallen og ikke tak for det!
  og go dag derude i bette lille Danmark , mens AFR sagde gambianer-Coca-mundhuler skulle UD ved 3. strike stoppede ved 4 retssag der sagde nej , de må bli .
  Og de sagde vejbum vil gør det i stedet for , mens De(KO, F1J , Jenni osv )blev taget godt og grundigt i 2erne , har I glemt det F1J , Lonnie – Jenni – tandløseløve-underkast. KO , Koårperal AA und so weiter .

  Og nu ønsker I mere U-lighed , EU-hed , Udanskhed , : er I på en masse psykose , og tror I på skrøne om dem fra SF og EL spiser små børn ? USA troede på det fra ca 1947 til 63 så kom tvivlen , så kom det frem senere begge Idiologier slog ihjel på må og for , og på fordomme .

  Og nu så tilbage til nul eller hva I “tosser” ?

 16. Af lars sørensen

  -

  @ Fru J.

  KOM nu ! du ved 😉 :

  lars
  14. marts 2014
  PS Jenni var det ikke under AFR regimets blåsorte(DF) 10 årige styre og misbrug af Danmarks Arvesølv og overforbrug og skubbe til danskernes syge lån-dille ,med ordene det kan ikke gå galt , skubbede syge” lån på markedet , suge mega indvandring til for mere forbrug og mere løndumping , mere social ulighed , mere under udbydning , mere EU , mere Ansvars fralæggelse , mere moral forfald , bare det at I ( V K DF ) øgede kontrollen af hjemmehjlæperne , politimændene , vejfolkene osv og samtidig fyrede nogle af dem for at få råd til alle kontrollanterne/DJØFFERNE , ca pris for 1 mellem-djøf løn er = 2.65 hjemmehjælper . Er du virkelig dummere end jeg og måske andre her tror Jenni , alt dette skete under massive opsvings tider under “din sides regerings tid ikke ?
  OG Danmarks historiens dokumenteret største indvandrings årti var I ( DF K V )
  Kom nu til Viborg Fru J. bedre at snakke ATA ( ansigt til ansigt) jeg giver husly og en god tone andet er op til dig .

  PS du ved godt af de 10 000 af top døfferne får 1 Million om året , så luk RØ.EN du fik det til at ske med din stemme dengang og for en skide ubrugbar grænsebom , din falske danskheds stemme !

 17. Af soren Majaard

  -

  Fasces betyder at h;nge sammen, så alle der ønsker at v;re politikere må for at få magt hænge sammen med andre med samme mening. Dermed er de nu fascister. SIC.

  Da EU blev dannet fremfor det oprindelige EF gik magtmenneskerne i administration og Parlament efter endnu mere magt, og begyndte at opbygge et monstum i lighed med Babylons tårn.

  Tom Jensen mener at det skal man bare acceptere for det ligger i tiden.

  Nej Tom Jensen. Parlamentarikkerne har gjort i nælderne. DE HAR MISFORTOLKET SITUATIONEN. OG DE HAR DERFOR VALGT AT BRYDE GRUNDLOVEN.

  De kan med andre ord blive stillet for rigsretten og dømt.

 18. Af Lonny F ischèr- korrespondent

  -

  Tom Jensen ! —Du kan være stensikker paa, at der ikke er ret mange – der tør komme op at flyve i fremtiden ! —Hvad det saa har med “børnechecken ! -som du taler om ! –Hvis du er kommet heldigt ned i USA ! —Saa kan du jo sidde og være bange ! –Den anden vej ! Der kommer ting frem som vi aldrig har drømt om ! —Saa jeg skal aldrig “op og flyve mere” —Jeg er ogsaa godt træt af, at man bliver behandlet som “kvæg” i luft-havnene ” Naar du er kommet ned/tilbage igen ! Kan du aande lettet op ! —Og saa kunne du maaske “blive enige med en hel del af os-andre ! –At det bras dr. sender altid er Amerikansk ! —Vi vil have “tvangs-licensen ” tilbage ! —Og saa kan man for min skyld fyre halvdelen ( mindst ) i dr.tv. incl den usympatiske generaldirektør ! De eneste jeg kan lide er : Martin Krasnik og Adam Holm ! Saa er det sagt !

 19. Af Thomas Jensen

  -

  20.000 danskere rejste fra Danmark i 2013. I et land med 5,5 milliarder indbyggere i krise er det ikke enormt mange, en del af dem vil jo komme tilbage på et tidspunkt.. Det er et mindretal som rejser væk, og ikke helt så stor en selvfølge som det bliver gjort til. Det er derfor også muligt at beholde særlige Danske regler og rettigheder, velfærdsydelser og skattesystemer uden at landet affolkes.

  Vi skal blot erkende at Danmark er et bedre land end de fleste andre, og derfor må vi beskytte os selv fra udefra kommende overgreb på vores arbejdsmarked, velfærd og identiteten som danske.

Kommentarer er lukket.