Swinger-Børge og uretfærdigheden

Af Tom Jensen 42

Det er så sjældent, vi tager en tur i swingerklub her på bloggen, men lad os da gøre en undtagelse – sammen med 60-årige Børge. For selv om Børge er sur og krænket, har han reddet min uge, eftersom det ikke kan stå helt galt til med krise og katastrofer og hvad ved jeg, når man har overskud til at gøre som Børge.

60-årige Børge er swinger. Det er Børges valg – jeg har intet at udsætte på ham hvad det angår. En swinger er sådan en, der dyrker sex i klubregi. Man kunne venligt sige, at det er et udtryk for et slags klimaks i foreningsdanmarkshistorien, at man ikke længere blot spiller fodbold eller bridge i den slags sammenhænge, men også mødes og tilfredsstiller hinanden seksuelt på frivillig basis. Hvad kunne der dog være at indvende mod det?

Bortset fra én indvending, 60-årige Børge fandt anledning til at gøre sig. I en swingerklub i Kolding kan man få adgang ved medlemsskab og derefter enkeltbetaling pr. gang. Det betyder, at når man rent faktisk møder op for at swinge, er entreen dyrere for mænd end for kvinder. Hvorfor det er tilfældet, kan man vel med en pæn formulering tilskrive markedsmekanismerne. Man må gå ud fra, at indehaveren har sat prisen ud fra et ønske om en nogenlunde afbalanceret, deltagende medlemsgruppe. At der er derfor, entreprisen er hele seks gange højere for mænd end for kvinder.

Men nu var Børge på 60 år sur. Derfor klagede han til Ligebehandlingsnævnet, som forleden kom med sin afgørelse. Børge havde ret. Og ret til at være krænket, selv om han ifølge afgørelsen end ikke selv har frekventeret den anklagede swingerklub, men alene har klaget “af principielle grunde”. Som det hedder i Ligebehandlingsnævnets afgørelse:

“Det fremgår af ligestillingsloven, at ingen må udsætte en person for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af køn. Forbuddet mod forskelsbehandling gælder blandt andet for alle organisationer og personer, som leverer varer og tjenesteydelser, som er tilgængelige for offentligheden. … Ligebehandlingsnævnet finder, at swingerklubben har handlet i strid med ligestillingsloven ved at have forskellige entrépriser for mænd og kvinder. Klager får derfor medhold i sin klage.”

Det er netop derfor Børge har reddet min uge. Fordi han beviser, at vi lever i et samfund med overskud. Oven i købet er Børge ikke færdig med at være vred. Hvis ikke swingerklubben i Kolding retter sig efter Ligehandlingsnævnets afgørelse, truer han med at gå rettens vej. Så skal samfundets maskine få lov til at male, skal den, i retfærdighedens navn!

Hvor er det da godt, at vi bor i så rigt et samfund.

Giver man sig tid til at nærstudere nogle af de sager og afgørelser, Ligebehandlingsnævnet i øvrigt har brugt ressourcer på at beskæftige sig med, bliver man bekræftet i sin formodning. De problemer, vi mener at have her i Danmark, er grundlæggende ubetydelige. I modsat fald havde vi vel ikke haft behov for i så høj grad at opfinde problemer selv?

Men det gør vi, og som eksemplet med Børge viser, er det ikke blot kvinderne, der kan. Vi mænd er ved at komme godt efter det, som også sagen i fjor omkring kvindeetagen på Bella Sky-hotellet så udmærket illustrerede. Vi har kun det skæg, vi selv sidder på, som det så smukt hedder. Det samme gælder overskuds- og velfærdsmenneskets sylespidse sans for at spotte uretfærdigheder, der straks må rettes op ved hjælp af et kølleslag fra en ansvarlig offentlig myndighed.

For kun få uger siden afgjorde nævnet således en sag, hvor en klager havde angivet et bilfirma, der i forbindelse med et weekend-reklamearrangement tilbød deltagende kvinder en gratis skoboks. Mærker man ikke harmen stige op i sig, mens man læser, at “der på indklagedes hjemmeside står, at alle, uanset køn, deltager i konkurrencen om et gavekort, mens der to steder står, at tilbuddet om den gratis skoboks kun gælder kvinder”.  Det er jo den rene apartheid! Klager fik da også ret. Omend ikke den godtgørelse, han også var ude efter.

Søger man lidt i sagerne, pibler det frem med prima eksempler på danskernes overskud. Her er det en mandlig psykolog, der får nævnets støtte til en klage over, at han ikke må bære korte bukser under sin kittel på arbejde og dermed – modsat sine kvindelige kolleger – “ikke har mulighed for at gå i en påklædning med bare ben”. Her er det en café, der bliver dømt for at tage 100 kroner i betaling for mænds vandpiberygning og kun 50 kroner for kvinders. Inklusive en godtgørelse til den krænkede, vandpiberygende klagende mand på 2.500 kroner (nok til, må man formode, mindst 50 vandpiberygninger, medmindre caféen valgte at score gevinsten og sætte kvindeprisen op).

Det må også anses for at være en ægte overskudshandling, da en person klagede over, at et universitet i nogle annoncer for en karrieremesse i London for kvinder søger efter deltagere, der er – kvinder. Og i øvrigt fik ret i, at der var tale om diskrimination. Og ligeså, da en klager fik ret i det dybt krænkende faktum, at det i en kommune var mødrene, der rent teknisk på de kommunale pladsanvisningsskemaer stod som den formelle ansøger om daginstitutionspladser til børn.

Som det hed i klagen, der altså blev taget til følge: “Klager gør gældende, at der er tale om forskelsbehandling på grund af køn i forbindelse med tilmelding af barn til klubtilbud. Klager finder det krænkende, at moderen bliver prioriteret på den måde, og at faderens cpr-nummer kun kan anvendes som et sekundært valg.”

Det skal dog siges, at ikke alle følte krænkelser imødekommes af nævnet. Tværtimod. Det er langt fra altid, danskernes overskudshandlinger påskønnes efter fortjeneste. Nationens nyere historie bugner af afslag til krænkede borgere, der ellers har fundet, at det var fornødent at bruge offentlige ressourcer på at sætte spotlys på netop deres oplevede uretfærdighed:

I sommer afgjorde man således en sag, hvor det “af en brochure i et dameblad fremgik, at man kunne købe et sæt damelingeri for 29,50 kroner, eksklusiv porto på 29,50 kr. Det fremgik også af brochuren, at man kunne bestille et sæt herrebokser-shorts eller herretrusser til 0 kr. ved kun at betale portoen som 29,50 kr.” Her satte nævnet foden ned. Det var ikke diskriminerende. Hvilket dog ikke fjerner den omstændighed, at nogen har haft overskud til at klage.

Og der var heller ikke ret at få for denne kvinde, der havde overskud til at bruge samfundets ressourcer på en klage over, at hun på en café som “single kvindelig gæst” først fik udleveret to ens menukort og dernæst fik at vide, at den ret hun ønskede var udsolgt. Jamen, altså! En time senere ringede hun og tjekkede, og da var retten ikke længere udsolgt. Samtidig følte hun sig krænket over, at “hun modtog en spydig kommentar fra en anden gæst, og at personalet ikke greb ind, da en mand gav hende en spydig kommentar, da hun forlod stedet”. Men nej – ikke om hendes overskud blev påskønnet.

En mand fik heller ikke ret, da han i forbindelse med en diskussion om dresscode på en arbejdsplads klagede over, at “det er udtryk for forskelsbehandling, at beklædning til kvinder som minimum skal være til lige over knæene, hvorimod mænd skal have lange bukser på. Han vil gerne have lov til at gå med shorts, når det er varmt.”

Forgæves måtte også denne mand gå, da han ellers krænket måtte konstatere, at et fitness-center havde indrettet en mindre afdeling kun for kvinder med “fokus på velvære i uformelle og afslappede omgivelser”. Og det selv om hans klage emmer af overskudsagtigt gode argumenter.

Han mente således, at der “er tale om forskelsbehandling i og med, at kvinderne har flere valgmuligheder for at træne end mænd samt større kapacitet, da de både kan bruge fitnesscentrenes almindelige afdelinger samt afdelingerne “Kun for kvinder””. Og han fandt ikke, at fitnesscentret havde “fremlagt dokumentation for, at kvinder ikke ønsker at træne, når mænd ser på dem”, hvorved vi muligvis er ved at få indkredset den egentlige årsag til klagen.

Og ja, en række af vores indvandrede medborgere har også allerede integreret sig i en grad, så de har lært, hvori en ægte overskudsbehandling består. Dog lykkedes det ikke denne mand at få ret i, at der var tale om forskelsbehandling på grund af etnisk oprindelse, da han ikke kunne få et lån i en bank, ligesom det også var forgæves, da en herre, som er af fransk-caraibisk afstamning og farvet, klagede over at han utvivlsomt var blevet afkrævet bagageovervægt i en lufthavn som følge af racisme.

Utroligt, at Ligebehandlingsnævnet ikke kunne indse det faktum, at de 26 kilo hans bagage vejede for meget, intet havde med sagen at gøre.

Næh, der er lindring at hente for os alle. Vi danskere har prioriteringerne på plads, og vi er verdensmestre i at vise, hvor godt vi har det, og hvor lidt der derfor skal til, før vores verden styrter sammen. Og 60-årige Børge? Ja, han kan, mens han venter i novemberregnen på, at swingerklubben i Kolding skal kønsmainstreame sine adgangspriser, trøste sig med at han ikke er alene derude.

Der er mange andre som ham. Hurra for det!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK

FØLG MIG PÅ TWITTER

 

42 kommentarer RSS

 1. Af Gustav Uffe Nymand

  -

  Hvis man skal finde en nem og smertefri måde at genere økonomisk vækst på i Danmark, så skal man få befolkningen til at indsende færre klager da det ville gøre det muligt at flytte flere penge over til investeringer i fremtiden i form af
  1) skattelettelser
  2) Infrastruktur
  3) forskning
  4) Uddannelse, Efteruddannelse, Praktikpladser
  5) Effektiviseringer

  samt samtidig have flere penge til primær velfærd såsom hospitaler

 2. Af Flemming Rasmussen

  -

  Jamen, er det ikke herligt.

  Hvad er der for øvrigt sket i den meget alvorlige sag om hotel Bella Skys særlige kvindeetage?

  Er det evt noget vi skal have meldt til EU, som jo nu forbyder pensionsfirmaer at indregne kønnenes forventede levetid?

  Vi kan ikke have at denne uhæmmede diskrimination stadig foregår i vor tid. Vi skriver trods alt år 2012!

 3. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Ja, det er vel nok en herlig rets- og velfærdsstat vi lever i. En stat hvor staten og utallige sagsbehandlere har “overskud” til at tage sig af alle mulige totalt latterlige og forrykte sager, hvor små de end er.

  Og altid favoriseres smålige sager, mens de store sager, de virkelig store sager, dem som handler om systematisk mishandling af børn, systematiske svigt overfor psykisk og fysisk syge, organiseret forhånelse af retsløse fraskilte mænd, tusindtallige krænkelser af kriminalitetens ofre, landsdækkende svigt af arbejdsløse og hjemløse, den næsten overalt gældende nedværdigelse af svage ældre, de årelange ventetider på at få retfærdighed via retsvæsnet osv., osv…….. ikke får nogen større opmærksomhed i “systemet”.

  Men enhver lillebitte sag, hvor skør og fjollet den end er, som kommer en smule på tværs af ny-kommunistisk, feministisk og “humanistisk” ideologi og planerne om at omdanne Danmark til et multi-etnisk DDR-diktatur og et nyt Sodoma og Gomorra……. enhver sådan sag har “systemet” overskud til at tage op.

  Børge var på ingen måde hårdt ramt, han kværulerede kun af “principielle” grunde. Men hans sag blev taget op.

  Men pårørende som har mistet deres kære pga. skandaløs sjusk og slendrian på visse hospitaler, eller pga. vanvidskørsel og den mangedoblede kriminalitet, eller danskere som er blevet hjemløse pga. bankkrak, firmakrak, sygdom, brand eller en bolighaj eller andet, osv., de kan som regel skyde en hvid pind efter retfærdighed og få lov til at sejle deres egen sø.

  Den eneste trøst de kan få, er at åbne for DR P1, hvor de året rundt kan høre om at Danmark er en vidunderlig velfærdsstat, og om at danskerne er verdens allerlykkeligste folkefærd. (selv Nordkorea kan ikke være med her)

 4. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Ja, vi befinder os sandelig i EN VIDUNDERLIG OG TOTALT RETFÆRDIG VELFÆRDSSTAT.

  Som endda er så retfærdig, at den skaber retfærdighed med tilbagevirkende kraft, helt tilbage til stenalderen.

  For som Flemming Rasmussen skriver ovenfor, så er EU nu i gang med at skaffe retfærdighed til kvinderne.

  100.000 års undertrykkelse skal nu hævnes. Så de næste 100.000 år skal mændene undertrykkes, via EU, via kvindekvoter, via feminisme, via svenske tilstande, via diskrimination af enhver art. Det er ihvertfald planen.

  Kun på den måde kan der skabes retfærdighed og balance i tingene, mener EU og kvindekamps kampkvinderne.

  Men nu får mændene så 100.000 år til at skamme sig i, og derefter vil feministerne vel falde til ro?

 5. Af Ole Skovgaard

  -

  Det er osse diskrimination, at jeg skal stå og blaffe med min kuffert i vejkanten i et par døgn i Regn og Rusk, før en bilist standser og giver mig et lift, hvorimod en ung kvinde formodentlig kun skal stå et par minutter for hun er videre i teksten.

  Jeg syntes, at Børge er samspils ramt. Ærlig talt tror de fleste af de sager er nogle der er rejst for at man kan grine af dem i sin lokale herreklub.

  Såfremt der er nogen af dem der rent faktisk tager det selv siger seriøst, så har de da først for alvor et problem.

  Samtidig må man sige, at der er ufattelig mange andre ligegyldige sager, som handler om andre emner end diskrimination der når landets retssale. Så dommere jurister, “Ave katte” og andet godtfolk er sikkert ikke uvant med at spilde deres tid, bare taxameteret tikker. TIK TAK TIK TAK

 6. Af Karsten Farup

  -

  Tak til Tom Jensen for at hente lidt sager frem fra overskudslageret. Det er næsten sjovt…

  Men jeg undrer mig over, hvordan universiteterne kan få lov til at sende ekstra penge med, når en kvindelig professor bliver ansat frem for en mandlig. Det hænger dårligt sammen med afgørelsen i Børges swingersag.

  Her er der vist basis for at grave lidt dybere.

 7. Af Ann Bille

  -

  Jeg synes også det er diskriminerende at kvinder voldtages.

  Jeg synes også det er diskriminerende at mænd er højere lønnet.

  Jeg synes også det er diskriminerende at mænd sidder på det meste af magten, jorden og rigdommene her på jordkloden.

  Og det er i hvert fald diskriminerende at kvinder skal betale mere hos frisører end mænd, selvom mænd også har langt hår og kvinder også har kort hår.

  – men han skal da nok få sin swinger-sag for, så må vi se hvor sjovt det bliver for ham næste gang han kommer i swingerklub til lige priser og der ingen kvinder er længere….

 8. Af Ib Als

  -

  Hvornår er selv offentlige instanser begyndt at bruge udtrykket “single”? Det hedder da “enlig”, med mindre man skriver for Cosmopolitan

 9. Af Ann Bille

  -

  @Preben: i DK har vi haft mandekvoter i børnehaver i mange år, for at få flere mandlige pædagoger og ligestillingsministeren (som er en mand) har lavet kvoter for mænd så det er nemmere for dem at komme ind på universitetsuddannelserne.

  Og det er vel egentlig ok at kvinderne kommer mere til toppen så det i et samfund (hvor kvinder udgør halvdelen af befolkningen ) ikke kun har hvide mænd på magten.

  Så hvad brokker du dig over?

 10. Af Ole Skovgaard

  -

  @Ann Bille, Jeg har lige landets 4 mest magtfulde ministre (alle kvinder) sidde og hælde vand ud ørerne på ugens statsminister pressemøde, det var noget med et integrations udspil for 99 tyvende gang, men diskrimination var sikkert osse på dagsordenen.

 11. Af Ole Skovgaard

  -

  lige set skulle der have stået, men det var kvinder og hele linjen så i politik går det da vist meget godt her er de i fuld sving med at blive undertrykt.

 12. Af PREBEN F1 JENSEN

  -

  Ja, Ann Bille, du indser det nok aldrig, men feministisk politik er kommunistisk, fladpandet, egoistisk, kynisk, pervers, familiefjendsk, børnefjendsk, mandsfjendsk og faktisk også kvindefjendsk politik.

  Men tillykke med at du nu som rød feminist er så heldig, at EU vil hjælpe dig med at få hævn over mændene og de normale kvinder.

 13. Af Ann Bille

  -

  @Ole Skovgaard: fordi der på venstrefløjen er kvinder på toppen i politik lige pt så føler du dig undertrykt???

 14. Af Ann Bille

  -

  @Preben: sikke mange flotte tillægsord du mænger dig med. Du har så bare brugt dem i de par år jeg har været her. Hvad med noget fornyelse?

  Og den der med hævn over mændene, den må du længere ud på landet med. At man ønsker ligestilling på toppen i et samfund med lige mange mænd og kvinder, det har intet med hævn at gøre. Du ser spøgelser:-)

 15. Af Ole Skovgaard

  -

  @Ann Bille, Nej overhovedet ikke, det de sagde havde nok i lige så høj grad lydt som frådende ligegyldigt ævl i mine ører, hvis det havde været mænd der sagde det (Jeg har hørt ævlet før), men jeg kan bare ikke rigtigt få de danske kvinders positioner i dagens samfund til at stemme overens med din beton feministiske linje, hvor de undertrykkes fra de står op til de går i seng. Men OK jeg er måske svagt opfattende.

 16. Af J Lund

  -

  @Gustav Uffe Nymand, 27. november 2012 kl. 11:53

  Du glemte et punkt som pengene skal dække, nemlig den fortsatte skattefrihed for udstationerede.

 17. Af Ann Bille

  -

  @Ole Skovgaard: lad være med at lægge ord i munden på mig, jeg mener ikke kvinder undertrykkes fra de står op til de går i seng. Jeg ser ikke overordnet på kvidner som ofre, slet ikke.

  Han kan jo køre sin swingersag, men så skal han bare ikke komme og brokke sig hvis det så viser sig at kvinderne bliver væk og der næste gang han skal i swingerklub kun er mænd…

 18. Af kim olsen

  -

  Ann bille,

  Må vi ikke nok blive fri for dine forudindtagede holdninger om Børge.

  Hvorfor tror du at han kommer i swingerklubben på grund af kvinderne?

  Teoretisk set kunne det faktisk være, at børge var bøsse, og bare synes at det er idiotisk, at mænd og kvinder skal betale forskellige beløb for at komme ind i de hellige haller.

  Feministisk vanetænkning og et forstenet syn på seksualitet er hvad du demonstrerer Jomfru Bille.

 19. Af Ann Bille

  -

  @Kim Olsen: hehe, ja du har selvfølgelig ret til din holdning. Men der er prisforskelle over alt i vores samfund og en privat drevet forretning har lov at lokke kunderne med deres metoder.
  Frisører tager fx også mere for en dame klip end en mandeklip; skal jeg så også råbe op om diskrimination?
  Mange diskoteker har i en del år oplevet at der var mange mandlige gæster og få kvindelige gæster. Det brokkede de mandlige gæster sig over, derfor lokkede man kvinderne med lavere priser, og de har virket (og de mandlige gæster tager jo hen på de diskoteker hvor kvinderne er) så jeg kan ikke se problemet når det virker.
  Og hvis Børge er til mænd så kan han da gå på bøsseklub i stedet for swingerklub, dem er der mange af og der koster det det samme for alle mænd.

 20. Af J Lund

  -

  @Ann Bille, 27. november 2012 kl. 15:11

  Kan en kvinde ikke få en “herreklip” og en mand en “dameklip”? Hvis ikke, er det vel diskriminerende.

 21. Af Ann Bille

  -

  @J Lund: øh nej, en dameklip er for en kvindelig kunde der skal klippes og omvendt.

 22. Af Kim olsen

  -

  Bille,

  “Skal jeg så råbe op om diskrimination?”

  Du bestiller sådan set ikke andet…..

  Næh, Børge skal ikke “bare gå på bøsseklub”. Indvandrere skal heller ikke bare gå et andet sted hen, når de bliver diskrimineret på diskoteker…

  Kvinder skal heller ikke bare finde en anden arbejdsplads når de bliver sexchinaneret..

  Du vil åbenbart gerne ligestilling, så længe det kun gælder kvinder.

 23. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Mens vi snakker om ligestilling, er vi danskere så stadig ligestillet med udlændinge?…….. eller bliver vi allerede diskrimineret og nedprioriteret, så at en danskers liv, helbred og rettigheder ikke længere tages alvorligt af “systemet”?

  Se herom under fri hash og guldkæder, kl. 00.35 mv.

 24. Af Britta Due Andersen

  -

  Det kunne være intresant hvad “herligheden” koster skatteyderne.
  Hvorfor ikke bare lukke kontoret og spare pengene. Folk må så søge privat ved domstolene for egen regning.

 25. Af j nielsen

  -

  “Det er osse diskrimination, at jeg skal stå og blaffe med min kuffert i vejkanten i et par døgn i Regn og Rusk, før en bilist standser og giver mig et lift, hvorimod en ung kvinde formodentlig kun skal stå et par minutter for hun er videre i teksten. ”

  Man skal ikke stå. Og slet ikke sidde.

  Man skal gå. Trave derudaf som en anden Jean Valjean. Arbejde for sagen.

 26. Af J Lund

  -

  @Ann Bille

  Prøv næste gang du er til frisøren at bede “Behandl mig som en mand, frisør!”. Det kan være frisøren svare tilbage “ok, ta’ det som en mand, frue”

 27. Af Flemming Rasmussen

  -

  Det er vel i bund og grund også diskriminerende at mændene har Tom Jensen og kvinderne har Ann Bille.

 28. Af Ole Skovgaard

  -

  @J. Nielsen, Jeg står skam heller ikke stille, jeg er i daglig bevægelse for overleve…. Derfor må jeg leve med at blive diskrimineret dagligt af billigere arbejdskraft, og hvad angå diskussionen om priserne på at blive klippet herrer/ Damer.

  Mon ikke det handler om, at damerne sidder mindst en time hos frisøren og læser otte blade og skal have krøllet og gjort ved mens de fleste mænd vel bliver klippet Navy like på 10 min for 100 kr i eks Nørrebrogade.

  Hvis damefrisøren skal leve af sine ydelser må prisen bare være højere. Markeds økonomi i ved. Men det er jo osse diskrimination, diskrimination af dem der ikke har så mange penge.

 29. Af J Lund

  -

  Her er en afgørelse vedr. forskellen i prisen på en herre- og dameklipning.

  Afgørelse truffet af Ligestillingsnævnet i 2006:
  Det forhold at kvinder skal betale mere for klipning hos frisører end mænd, var ikke i strid med ligestillingslovens § 2.

  En mand klagede over fem frisørsaloner, idet kvinder skal betale mere for klipning hos frisører end mænd. Klageren gjorde bl.a. gældende, at priserne i stedet skulle bestemmes efter hårlængden, idet mænd lige så vel som kvinder kan have langt hår. De indklagede gjorde heroverfor bl.a. gældende, at prisforskellen skyldes en tidsmæssig forskel i arbejdets udførelse, da en dameklipning er mere avanceret og indbefatter vask, føntørring og større mængde af produkter. Ligestillingsnævnet fandt, at forskelsbehandlingen var begrundet i saglige og objektive forhold, der ikke var begrundet i køn, hvorfor klagen ikke blev taget til følge.

 30. Af Lars Eriksen

  -

  Swinger-Børge burde forlange fuld tilfredshed eller forhuden tilbage!

 31. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Det ku’ da være, at Børge fandt, at prisforskellen var for stor, så han måske snarere følte, at han var på bordel og kvinderne dermed ufrivilligt en slags ludere – en udnyttelse af dem, lokken med lavere pris?

 32. Af Hans Lembøl

  -

  Folk der klager over den slags bagateller, der omtales her, skulle have nogle i den bare for at misbruge samfundets ressourcer og skatteydernes penge:

  10 slag til mænd og 5 til kvinder

 33. Af Majbritt Nielsne

  -

  Nej hvor er det bare så “dajligt” at Børge kan få sin ret.

  Men hvor er det sørgeligt at hvor en mand åbentbart kan få sin ret. Så er det fanme svært for kvinder at få ret til Lige løn. for lige arbejde.
  Det er bare ærgeligt, for kvinder er jo bare en “minoritet”.

  Jeg får sådan en underlig besk smag i munden, når jeg høre at mænd får ret til både det ene og det andet, igennem en sag om ligestilling.

  Men kvinder. Sur ***

  Ligeløn, kan vi vist godt glemme alt om.
  Bare mænd kan få ret til deres små-detaljer.

 34. Af Jens From

  -

  @ Ann Bille
  Hvis du synes, at det er diskriminerende at kvinder voldtages – så gå ud og voldtag nogle mænd.

  Spøg til side. Den gode amerikafarer, Jakob Holdt, holdt for nylig foredrag på et pædagogseminarium (eller hvad den slags institutioner er pumpet op til at hedde i vore dage) med et hav af kvindelige ’studerende’, og høstede stort bifald ved først at fortælle dem allesammen, at de var racister, og dernæst, at han som voldtaget af en stor negermand, efterfølgende var ham taknemmelig for den retfærdige ydmygelse, han som medlem af den racistiske race (hvid person=racist) havde oplevet. Endnu større jubel fra salens mange kvinder!

  Så kom ikke her og sig, at mænd ikke voldtages – de tager det bare som ‘mænd'(hvis man kan kalde JH for en mand, naturligvis).

  Hvis du synes, at det er diskriminerende at mænd sidder på det meste af magten, jorden og rigdommene her på jordkloden, så tag magten, tag jorden og skab rigdommene. Men det kræver jo mod, styrke, energi, prioriteringer, og et vist mål af råhed. Er det det, du vil? Kunne du, hvis du prøvede? Gider du? Eller vil du hellere ligge lidt af læ af det, mændene skaber/rager til sig og nyde godt af slipstrømmen? Læste du om de mange kvindelige multimillionærer her i landet? Ikke en havde skabt formuen selv – det havde deres fædre og mænd.

  Hvis du synes, at det er diskriminerende, at kvinder betaler mere hos frisøren end mænd, så spørg din mand, om han ikke også synes, at det er vanvittigt så megen tid og så mange penge kvinder smider ud på krøller, permanent, farvning, bølgning, og hvad ved jeg. Mænd har i øvrigt ikke langt hår, og hvis de har, så går de jo i følge sagens natur ikke til frisør, for der kommer en mand kun, når han skal klippes og modtage lidt varm, moderlig omsorg som kun Muhammed nede i Klippehulen kan yde.

 35. Af Daniel C. Thompson

  -

  Er det ikke herligt at Berlingerens annoncører og abonnenter har overskud til at sponsere det ene karaktermord efter det andet?

  Om det så er fagbevægelsen, KVINFO eller Ligebehandlingsnævnet, er det så dejligt nemt at finde absurde enkeltsager frem og dermed verbalt overflødiggøre organet.

  Der skal en god mængde kynisme til for at overbevise folk om at afskaffe deres egne vagthunde.

  Den besidder Berlingerens bloggere til overflod.

 36. Af Kren Bertelsen

  -

  Hej Tom Jensen,

  Du har reddet min dag – for resten af året!

  Jeg hulkede af grin over den vits, som du har forsynet danskerne med en kold morgen!

  Tag et par morgensnapse på min regning!
  (du kan mig på facebook, hvor vi lige er blevet venner – håber jeg da, he-he!)

 37. Af Kren Bertelsen

  -

  Tom Jensen,

  Nogle af dine læsere kan matche dig med jublende gode kommentarer.

  Tusind tak til jer alle – jeg griner stadig! He-he, hi-hi, ha-ha!!

  Hjæælp!

 38. Af J Lund

  -

  @Daniel C. Thompson, 29. november 2012 kl. 18:15

  Jeg er enig med dig. Selvfølgelig opstår der absurde sager, men det bør ikke være grunden til at man afskaffer vagthundene. Tom Jensen kunne godt komme med foreslag til hvorledes man løser kønskonflikter i samfundet uden et Ligebehandlingsnævn eller en lignende instans.

 39. Af Jette Theilgaard

  -

  Hvor morsomt og hvor tragikomisk et indlæg. Tænk om vi i Norden begyndte at opfatte hvor forkælede vi egentlig er ? Vi lever i et smørhul, en boble som en dag må eksplodere. Tænk at have resourser til at have et ligestillingsnævn når flertallet af verdens befolkning end ikke må ytre deres egne meninger offentligt. Og tænk at vi har tid til at sidde og skrive kommentarer hver dag til alt og alting som nogle gør istedet for at skulle tænke på at overleve dagen. Hurra for det. Måske skulle vi skamme os lidt og indimellem overveje hvordan vi benytter de privilegier som et demokratisk samfund har?

 40. Af Ole Knudsen

  -

  Nu kan man grine af nogle af de her ting. Ikke mindst fordi jeg tror, at en del af de her klager er indsendt “tongue in cheek”. Bare fordi man har kunne 🙂

  Men i ligestillingstider, så er det alligevel sådan lidt … øv, at det offentlige pr. definition går ud fra, at moderen er den i et (forlist) forhold, der har alt med børnene at gøre.

  I de tilfælde, hvor børnene bor lige meget hos begge forældre, så betyder fænomenet “børn har postadresse hos deres mor”, at det er moderen, der alene kan søge om ordinært og ekstra børnetilskud – og eftersom det særlige beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere følger retten til børnetilskud, så er det også moderen, der løber med hele dén kage, når den melder sig på banen fra nytår.

  I nogle tilfælde ville det sikkert være endt der alligevel, hvis man havde sagsbehandlet på indkomst og indkomstforskelle. Men i andre tilfælde ville det bestemt ikke.

  Hvad gør man så som enlig far, der har børnene i halvdelen af tiden, og som ikke kan få en krone i ekstra børnetilskud, fordi børnene har postadresse hos moderen? Man kan resignere, og stille mumle op i et vist sted med det, jeg overlever nok endda – eller også kan man forlange, at “halvdelen” af børnene skifter postadresse til dér, hvor man selv bor. Med efterfølgende fare for, at forholdet til børnenes mor bliver ødelagt, og at hun i øvrigt pludselig går efter struben på én og kører en sag på børnepenge, selv om han og hun tjener lige meget.

  Det er faktisk lidt træls, for nu at sige det mildt.

  Og ikke særlig moderne, synes jeg. Men det er måske bare mig.

 41. Af B. Thøgersen

  -

  Tror, at mange mandeklager (alle?) indgives i trods. Klagerne er simpelt hen, lige som de fleste af os, dødtrætte af alt ligestillingsvåset. Klagerne viser jo, hvor tåbeligt det er. Mænd og kvinder er fgm. forskellige, gudskelov! De har deres styrkesider, og vi har vore. Hvis de vil ind på vore områder, må de bevise, at de er lige så gode. Vi bør derfor rose klagerne for deres humor/ironi/sarkasme. Det er det bedste våben mod institutioner, som allerede i deres grundlag ligger langt ude over tåbegrænsen.

 42. Af Kren Bertelsen

  -

  Hej,

  Jeg havde en gang en klassekammerat ved navn Børge.

  Nu er han præsident for den danske højesteret.

  Er DET ikke uretfærdigt?

  Børge’rne har det slet ikke godt!!

  Mange hilsener
  Kren

Kommentarer er lukket.